Grand Street Loft: Το εκλεπτυσμένο διαμέρισμα στην καρδιά του Soho που θα σε συναρπάσει

92

Grand Street Loft: Το εκλεπτυσμένο διαμέρισμα στην καρδιά του Soho που θα σε συναρπάσει | tlife.gr

Το μόνο που χρειάστηκε να κάνει ο interior designer Justin Charette όταν κλήθηκε να σχεδιάσει τους εσωτερικούς χώρους αυτού του εντυπωσιακού loft στην Cast Iron District του Soho ήταν να ρίξει μια ματιά και να αντλήσει έμπνευση από την ιστορική περιοχή, αλλά και στο ίδιο το κτίριο που αποτελεί ορόσημο για την γειτονιά! “Η τοποθεσία του project ήταν η υπέρτατη πηγή έμπνευσής μου” λέει ο ίδιος και συνεχίζει: “Αντλώντας στοιχεία από την κυρίως ουδέτερη χρωματική παλέτα που βλέπεις έξω από τα παράθυρα, κινήθηκα όπως ήταν φυσικό προς μια επιλογή χαλαρωτικών αποχρώσεων που συνδυάστηκαν με καλά μελετημένες χρωματικές πινελιές που αντικατοπτρίζουν την ζωντάνια της περιοχής”. Και κάπως έτσι, το πολυτελές και super stylish loft της οδού Grand Street διαμορφώθηκε με βάση την βιομηχανική αρχιτεκτονική, τα πλακόστρωτα δρομάκια και το in crowd που χαρακτηρίζουν την γειτονιά!

Βασική επιθυμία του νέου ιδιοκτήτη του εντυπωσιακού διαμερίσματος ήταν να δημιουργηθεί ένας χώρος λειτουργικός, ζεστός και τακτοποιημένος, ενώ τα έπιπλα θα ήθελε να είναι απλά σε φόρμα, αλλά υψηλής ποιότητας. Γι’ αυτό και η σχεδιαστική ομάδα επέλεξε το Mid-Century στυλ ως ιδανικό αισθητικό ρεύμα που αντιπροσωπεύει τις παραπάνω επιλογές, διανθίζοντας τον χώρο με contemporary έπιπλα για να “ταράξει” ελαφρώς τα νερά και να δημιουργήσει περισσότερα σημεία αναφοράς στον χώρο. Κάπως έτσι, οι open plan κοινόχρηστοι χώροι διατηρούν το ηλιόλουστο πνεύμα του σπιτιού με τα πολλαπλά παράθυρα και την ανοιχτή διαρρύθμιση, ενώ τα έπιπλα αφήνουν την ενέργεια να “ρέει” αδιάκοπτα στον χώρο, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες ανώτερου στυλ και πρακτικότητας!

Ο χώρος ήταν εξαρχής επενδυμένος με ανοιχτόχρωμο ξύλο βελανιδιάς, στοιχείο που διατηρήθηκε, αφού προσέφερε το ιδανικό “σκηνικό” πάνω στο οποίο στήθηκε η υπόλοιπη διακόσμηση. Έτσι, προστέθηκαν επιπλέον ξύλινα έπιπλα για να “δέσουν” με την υποδομή του σπιτιού, ωστόσο προτιμήθηκε το ξύλο καρυδιάς για να προσφέρει ένα διακριτικό contrast στις υφές, χωρίς ωστόσο να διαταράσσεται ο συνολικά μινιμαλιστικός σχεδιασμός του.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο στην διαμόρφωση της τελικής εικόνας ήταν ο φωτισμός, που έπαιξε ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο. Με σεβασμό απέναντι στην αισθητική του ίδιου του χώρου, αλλά και γενικά της περιοχής στην οποία εντάσσεται, ο designer επέλεξε φωτιστικά που λειτουργούν ως statement κομμάτια στον χώρο, ενώ εντείνουν το φυσικό φως που ούτως ή άλλως διαχέεται στον χώρο και παίζουν διακοσμητικό “ρόλο” χάρη στον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα τους.

Στο υπνοδωμάτιο, ο Justin Charette προτίμησε να ακολουθήσει ελαφρώς διαφορετική κατεύθυνση, απομακρυνόμενος από τις clean cut γραμμές του υπόλοιπου loft και “αγκαλιάζοντας” τα φυσικά υλικά, αλλά και την cozy διάθεση που έχει ανάγκη ένας χώρος χαλάρωσης και ανάπαυσης. Έτσι, οι neutral χρωματικές επιλογές, τα έργα τέχνης, αλλά και οι υφάνσεις κινούνται σε περισσότερο οργανική διάθεση. Τέλος, στο μπάνιο του πολυτελούς διαμερίσματος, φρόντισε να προσθέσεις εκλεπτυσμένες πινελιές, όπως μαρμάρινες λεπτομέρειες, οι οποίες να “προσγειώνουν” τον lux χαρακτήρα του, αλλά χωρίς να επηρεάζουν την δραματικότητα του σχεδιασμού του.