Συμβαίνει τώρα

Αίρεται η βουλευτική ασυλία του Μπογδάνου – The Press Project

Άρση της βουλευτικής ασυλίας του Κωνσταντίνου Μπογδάνου αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής, με 237 βουλευτές να υπερψηφίζουν την πρόταση. Ο γαλάζιος βουλευτής ζήτησε από τους συναδέλφους τους να άρουν την ασυλία του προκειμένου να μαζέψει την «απόπειρα διασυρμού του», μετά από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση η Θωμαρίτα Καλδάρα, γραμματέας του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η ίδια κατέθεσε μήνυση εναντίον του νυν βουλευτή της ΝΔ διότι το site που διατηρούσε ο βουλευτής ανήρτησε είδηση με τίτλο «Η ημίγυμνη γραμματέας του Υφυπουργού» με αφορμή φωτογραφίες που η ίδια είχε αναρτήσει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Την ασυλία του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου ήρε η Βουλή μετά από μήνυση που είχε καταθέσει εις βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση η Θωμαρίτα Καλδάρα, γραμματέας του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Μάρκου Μπόλαρη.

Ειδικότερα, σε σύνολο 238 παρόντων, υπερψήφισαν 237 βουλευτές ενώ καταψήφισε μόλις ένας βουλευτής. Από την πλευρά του ο γαλάζιος βουλευτής, από το βήμα της Βουλής ζήτησε από τους συναδέλφους τους να άρουν την ασυλία του προκειμένου να οδηγηθεί στην τακτική δικαιοσύνη, ενώ υπογράμμισε ότι η μήνυση υπέκρυπτε πολιτικά κίνητρα, καθότι έγινε λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Θυμίζουμε πως η Θωμαρίτα Καλδάρα είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του νυν βουλευτή της ΝΔ, καθώς το site που διατηρούσε ανήρτησε είδηση με τίτλο «Η ημίγυμνη γραμματέας του Υφυπουργού», με αφορμή φωτογραφίες που η ίδια είχε αναρτήσει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Κατέθεσε την μήνυση 5 ημέρες πριν τις εκλογές. Αυτό θα πει ότι βρίσκομαι ενώπιον σας μετά από μια κίνηση που θεωρώ ότι έγινε με σκοπιμότητα. Ο κανονισμός είναι σαφής και το Σύνταγμα επίσης. Από την στιγμή που η νομική ενέργεια έγινε πριν την εκλογή στο βουλευτικό αξίωμα η επιτροπή προτείνει την άρση της ασυλίας του βουλευτή. Παρά το γεγονός ότι η μήνυση έχει μπει στο αρχείο της εισαγγελέως χαρακτηρισμένη οριακά ως αστεία, εγώ σας ζητώ να ψηφίσετε υπερ της άρσης ασυλίας μου», τόνισε ο Κωνσταντίνος. Μπογδάνος, προαναγγέλλοντας ότι θα ασκήσει όλα τα νόμιμα μέσα προκειμένου να αποζημιωθεί για την απόπειρα διασυρμού του.

Πηγή

Comments

0 comments

Ίσως σας ενδιαφέρει

«Πόλεμος» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Για γνωστό και αναμενόμενο πόλεμο λάσπης» κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας σε όσα νωρίτερα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

close