Συμβαίνει τώρα

Απαντήσεις από την κυβέρνηση για το αν διαπραγματεύεται με τον Χρ.Παππά ζητάει το ΚΚΕ – The Press Project

Απαντήσεις από την κυβέρνηση για το αν και με τι ανταλλάγματα διαπραγματεύεται με τον φυγόποινο χρυσαυγίτη, Χρήστο Παππά, ζητάει το ΚΚΕ, υπνεθυμίζοντας ότι είναι ήδη βαριάεκτεθειμένη από τη διαφυγή του υπάρχηγου της εγκληματικής οργάνωσης. ««Η κυβέρνηση, η οποία έχει, έτσι κι αλλιώς, σοβαρές ευθύνες για το απαράδεκτο γεγονός ότι ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς δεν έχει ακόμη συλληφθεί επτά μήνες μετά την καταδίκη του σε πολυετή κάθειρξη, είναι βαθιά εκτεθειμένη. Οφείλει άμεσα να τοποθετηθεί και να απαντήσει συγκεκριμένα εάν διαπραγματεύεται με τον φυγόποινο ναζιστή εγκληματία και εάν ναι, σε ποια βάση και με τι είδους ανταλλάγματα» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

Εξηγήσεις ζητούνται από την κυβέρνηση και την ΕΛ.ΑΣ. μετά τις δηλώσεις του νομικού εκπροσώπου του καταδικασμένου χρυσαυγίτη περί επικοινωνίας του με «κρατικό παράγοντα».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δήλωση του νομικού εκπροσώπου του καταζητούμενου και φυγόποινου χρυσαυγίτη, Χρήστου Παππά, στην εφημερίδα «Τα Νέα». Ο νομικός εκπρόσωπος του 60χρονου Χρήστου Παππά σημειώνει «ο πελάτης μου έχει δημιουργήσει έναν ασφαλή τρόπο επικοινωνίας με ανθρώπους του στην Ελλάδα. Προ μερικών εβδομάδων προώθησαν μέσω αυτών των διαύλων αίτημα που μου διατυπώθηκε από κρατικό παράγοντα να εμφανιστεί στις Αρχές και αυτό να ληφθεί υπόψη στη μετέπειτα μεταχείρισή του. Όμως δεν υπήρξε καμία σχετική απόκρισή του, χωρίς να γνωρίζω τον λόγο. Εκτιμώ ότι θα επανεξετάσει τη στάση του όταν καθαρογραφεί η πρωτόδικη απόφαση για τη δράση της Χρυσής Αυγής και οριστεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο».

«Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η δήλωση του συνηγόρου του φυγόποινου ναζιστή εγκληματία Χρήστου Παππά ότι μετέφερε στον πελάτη του πρόταση «κρατικού παράγοντα» να παραδοθεί και ότι αυτό «θα ληφθεί υπόψη στη μετέπειτα μεταχείρισή του», η οποία, μέχρι στιγμής, δεν έχει διαψευστεί από την κυβέρνηση» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του και τονίζει:

«Η κυβέρνηση, η οποία έχει, έτσι κι αλλιώς, σοβαρές ευθύνες για το απαράδεκτο γεγονός ότι ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς δεν έχει ακόμη συλληφθεί επτά μήνες μετά την καταδίκη του σε πολυετή κάθειρξη, είναι βαθιά εκτεθειμένη. Οφείλει άμεσα να τοποθετηθεί και να απαντήσει συγκεκριμένα εάν διαπραγματεύεται με τον φυγόποινο ναζιστή εγκληματία και εάν ναι, σε ποια βάση και με τι είδους ανταλλάγματα».

Υπενθυμίζεται επίσης ότι με παρέμβαση του ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης, ζητά απαντήσεις και κάνει λόγο για «δήλωση – βόμβα».

«Διαπραγματεύεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον φυγόποινο χρυσαυγίτη Χρήστο Παππά;» αναρωτιέται, και προσθέτει: «Η δήλωση του συνηγόρου του φυγόποινου ναζιστή Παππά κυρίου Σταυριανάκη δεν αφήνει περιθώρια αμφισημίας. Ο Σταυριανάκης δηλώνει ότι μετέφερε στον φυγόποινο Παππά πρόταση “κρατικού παράγοντα” να παραδοθεί στις αρχές και να τύχει ευεργετήματος εξαιτίας αυτής της κίνησης. Πρόκειται για δήλωση-βόμβα. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τις δηλώσεις του Υπουργού ΠΡΟΠΟ Μιχ. Χρυσοχοΐδη ότι η σύλληψη Παππά είναι επικείμενη (“όλους τους πιάνει τελικά η ΕΛΑΣ “)».

«Τώρα μαθαίνουμε για μια κατ’ ουσιαν διαπραγμάτευση ανάμεσα σε “κρατικό παράγοντα” και τον φυγόποινο ναζιστή. Ποιος είναι αυτός ο κρατικός παράγοντας; Η αναφορά σε παράγοντα και όχι σε αξιωματούχο (ο κος Σταυριανάκης είναι προσεκτικός στις εκφράσεις του) αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για πολιτικό στέλεχος. Αλλά, ακόμα και αν είναι κρατικός αξιωματούχος, είναι προφανές ότι τέτοιες προτάσεις γίνονται μόνον κατόπιν εντολών» αναφέρει ακόμα.

«Ποιος έδωσε την εντολή αυτής της άτυπης διαπραγμάτευσης; Και τι ευεργέτημα μπορεί να υποσχεθεί ο κρατικός παράγοντας, με δεδομένη την πρωτόδικη απόφαση που θα τεθεί υπό τη βάσανο του Εφετείου από ανεξάρτητους δικαστές;» ρωτά και επισημαίνει ότι αν και η δήλωση Σταυριανάκη έχει δημοσιευθεί στα Νέα της 8/5/21, καμία διάψευση δεν έχει υπάρξει από την κυβέρνηση ή την ΕΛΑΣ.

«Τελικά, θα τον συλλάβετε τον Παππά, κύριε Χρυσοχοΐδη, ή θα διαπραγματεύεστε μαζί του; Και πόσο θα διαρκέσει αυτή η “διαπραγμάτευση” ; Θυμίζουμε ότι επί υπουργίας Χρυσοχοΐδη ήταν φυγόδικος και ο Περίανδρος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Δημήτρη Κουσουρή. Ο Περιανδρος παραδόθηκε μόνος του μετά από 7 χρόνια…» καταλήγει.

Διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τον φυγόποινο χρυσαυγίτη Χρήστο Παππά;

 

Πηγή

Comments

0 comments

Ίσως σας ενδιαφέρει

Αναρμοδιότητα των Φαρμακευτικών Συλλόγων για τα self test βλέπει η κυβερνητική εκπρόσωπος – The Press Project

Κανένας φαρμακευτικός σύλλογος δεν είναι αρμόδιος να κρίνει την αποτελεσματικότητα των self-tests, δήλωσε η κυβερνητική …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

close