ΒΓΑΛΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ Π.ΨΑΘΑ

%d8%b5%d9%88%d8%b1-%d8%a3%d8%b7%d9%81%d8%a7%d9%84-%d9%83%d9%8a%d9%88%d8%aa

Αγαπημένε μου φανατικέ αναγνώστη ,

 

Σου γράφω πάλι από ανάγκη η ώρα πέντε το απόγευμα , με περασμένη τη βαφή στην καούκα,σπαθόλαδο στο μουτράκι μου το ζωγραφιστό και αλουμινόχαρτα στα νύχια να φύγει το ημιμόνιμο .

Σκέφτομαι πρώτα δύο πιθανότητες . Η μία είναι να πάθω αυτανάφλεξη από το τόσο beaute και η δεύτερη ,να με κάνεις εικόνα , να πάθεις πευμονικό οίδημα από το γέλιο (ή την τρομάρα) και να σε χάσω μια για πάντα.

Μου αρέσει όμως να ζώ επικίνδυνα και έτσι συνεχίζω το γράψιμο.

Τα κάνω όλα αυτά μαζεμένα τα μποτέζ , που λές, διότι όπως άπειρες φορές σου έχω εξηγήσει , έχω ένα μόνιμο θέμα με τον χρόνο που ποτέ δεν είναι αρκετός. Συν αυτού,έχω και ένα μωρό (το λατρεμένο μου,το παραδεισάκι μου) που δεν μου αφήνει χώρο και χρόνο όχι για ανάσα,μήτε για μια positione A.

Και στο σημερινό μου άρθρο θέλω να καταγγείλω την  διαστρεβλωμένη εικόνα της μητρότητας που κατά συρροήν βγάζουν τα ελληνικά σήριαλΖ.

Εψές π.χ , έβλεπα σε επανάληψη δημοφιλή καθημερινή σειρά μεγάλου καναλιού.

Δύο εκ των πρωταγωνιστριών έχουν μωρά .ΜΩΡΑ. Και όμως , και εργάζονται και ντύνονται,στολίζονται,φτιασιδώνονται,και σε σουαρέ με ποτά,ξηροκάρπια και τα ρέστα είναι και ταξίδια πάνε και πουθενά δεν ακούγονται τα μωρά.

Και ερωτώ : Δεν παραπλανάται έτσι η μέλλουσα μητέρα ? Δεν οδηγείται στην αυτοκτονία η νύν?

Διότι μεσιέ σεναριογράφε,οκ , καταννοώ το σήριαλ πρέπει να έχει μια ροή και σίγουρα το κλάμμα-χέσιμο-τάισμα-νευρική κρίση δεν είναι και πολύ σον σον ,αλλά…δεν θα έπρεπε να σκεφτείτε και τις επιπτώσεις του σήριαλ σας στο δικό μου ,ήδη βεβαρημένο νευρικό σύστημα.

Βλέπω εγώ την πρωταγωνίστρια με 10ποντο , μαλλί-νύχι στην  πένα να φεύγει για Αργεντινή και θέλω να μπώ στο γυαλί και να ρωτήσω ευγενικά : «Εσείς το πήρατε επαναφορτιζόμενο το μωράκι σας? Π.Χ άπαξ το χρειάζομαι το φορτίζω αν όχι το κλείνω και σε ένα ντουλάπι να μη  μου χαλάει το ρουστίκ του σαλονιού? Και με το θηλασμό τι κάνετε ? Αφήσατε φεύγοντας δίπλα στην κούνια του τα στήθη σας με post it  ¨Αν πεινάσεις , θήλασε¨?»

Κατανοείτε και οι δύο ,κύριε σεναριογράφε μου και αγαπημένε φανατικέ αναγνώστη ότι η σύχγισης είναι τεράστια.

Τα παιδιά δεν είναι μπιμπελό μεσιέ.Δεν έχουν πρίζα-το δικό μου σίγουρα γιατί την έχω ψάξει εξονυχιστικά πάνω στην απελπισία μου- , οι μανούλες δεν μπορούν όσο και να θέλουν να κυκλοφορούν σαν μικρογραφίες της Kim Kardashian και σε περίπτωση που καταφέρουν να ταξιδέψουν άνευ μωρού ,  θα είναι μέχρι τα Σούρμενα με το τράμ.

Καταγγέλω  λοιπόν . Γενικά .

Και πάω τώρα να βγάλω βαφή-αλουμινόχαρτο-σπαθόλαδο με μία κίνηση γιατί ξύπνησε το παραδεισάκι μου μετά από ταχεία φόρτιση .

Σημείωση : Όπου ταχεία φόρτιση  βάλε 10λεπτα ύπνου με 10ωρά κυνηγητού. Κατάλαβες? Κατάλαβα να λές.

Ας αυτοσαρκαστώ να ηρεμήσω .

 

 

Μαρία Π . Ψαθά

 

 

 

Save