ΖΗΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ! ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ Η ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΛΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ?

132

Ζήσε μία ζωή που αξίζεις να ζεις! Zεις για να ζεις ή κάνεις απλά τη ζωή σου;

 

Τι σε κάνει ξεχωριστό; Τι σε κάνει να δηλώνεις παρών για μία ακόμη μέρα σ’ αυτή τη ζωή; Τι σου δίνει κίνητρο για να θες να συνεχίσεις τη σημερινή μέρα και αύριο; Τι σου δύναμη να ελπίζεις πως όλα θ’ αλλάξουν αύριο, αν δεν έχεις βρει το κίνητρο της αλλαγής στο σήμερα, στο τώρα;Για να αλλάξουμε τη ζωή μας ο πρώτος και σημαντικότερος κανόνας όλων είναι να μπορέσουμε να επιβληθούμε στα συναισθήματά μας. Πως γίνεται όμως αυτό; Ακολουθώντας τα εξής μυστικά ευζωΐας:

 

1ο μυστικό: Δες τη ζωή όπως είναι!

Οι περισσότεροι από εμάς δημιουργούμε μελλοντικά σενάρια, άλλοτε υπερβολικά θετικά και άλλοτε υπερβολικά αρνητικά, καθοδηγούμενοι από τον υπεραισιόδοξο ή τον απαισιόδοξο εαυτό μας. Αποτέλεσμα αυτής της νοοτροπίας είναι να υποθηκεύουμε το παρόν στο μέλλον, δε ζούμε το τώρα και είμαστε μόνιμα «απόντες»τόσο από τη δική μας ζωή, όσο και από τη ζωή των ανθρώπων που αγαπάμε. Δες τη ζωή σου όπως ακριβώς είναι σήμερα, φτιάξε το πλάνο της και αξιοποίησε κάθε λεπτό για να την κάνεις καλύτερη…

 

2ο μυστικό: Γίνε εσύ η αλλαγή που περιμένεις να δεις στον κόσμο!

Γνώρισε τις ικανότητές σου και το ιδιαίτερο ταλέντο που σε κάνει να ξεχωρίζεις. Αποφάσισε να στρέψεις το βλέμμα μέσα σου, αντί να κινείσαι πάντα σε εξωτερικές αναζητήσεις για να αποκτήσεις εσωτερική πληρότητα. Αξιοποίησε τη δύναμή σου έξυπνα, για να αδράξεις το μέλλον που θες. Η πειθαρχία σε μικροπράγματα που μας δυσαρεστούν, θα μας οδηγήσει σε μία ζωή με σημαντικά πράγματα που μας ευχαριστούν.

 

3ο μυστικό: Κρίνω λιγότερο, κατανοώ περισσότερο!

Δε ζούμε για να κρίνουμε τη ζωή μας ή των άλλων. Δεν απογοητευόμαστε γιατί πιστεύουμε πως η ζωή δε μας δίνει αυτό που περιμένουμε. Συνειδητοποίησε, βρες το θάρρος να ρωτήσεις τον εαυτό σου τι περιμένει η ζωή από εσένα κάθε νέα μέρα. Τι μπορείς να γίνεις περισσότερο, από αυτό που είσαι σήμερα;

 

4ο μυστικό: Περιόρισε τις δικαιολογίες!

Η ζωή ανταμείβει τις προσπάθειες και όχι τις δικαιολογίες. Κανένας επιτυχημένος δεν ακολούθησε τις δικαιολογίες του για να επιτύχει. Πρόγραμμα, στρατηγική και προσήλωση στο στόχο οδηγεί πάντα σε επιτυχία.

 

5ο μυστικό: Μην επηρεάζεστε!

Μην αφήνετε το περιβάλλον να επηρεάζει τη ζωή σας, δημιουργώντας την τέλεια δικαιολογία για την αποτυχία ή την επιτυχία. Να ξέρετε πως μόνο το 5% των ανθρώπων φέρνει τις αλλαγές στον κόσμο.Κινητοποιείστε σταθερά τον εαυτό σας και τους άλλους στο δικό σας θετικό ρυθμό, από το ν’ αφήνετε τον αρνητισμό των άλλων να σας επηρεάζει.

 

 

6ο μυστικό: Πλάνο δράσης!

Το σημαντικότερο βήμα στη νέα σας χρονιά είναι να δημιουργήσετε ένα πλάνο ζωής. Κάνοντας καταγραφή της σημερινής μας κατάστασης, βλέποντας που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, μπορούμε να δημιουργήσουμε νέους δρόμους, να δούμε που μπορούμε, αν θέλουμε, να πάμε. Γνωρίζοντας τον προορισμό μας, είναι εύκολο και να τον προσεγγίσουμε.

«Η ζωή είναι αυτό που συμβαίνει, όταν είμαστε απασχολημένοι κάνοντας άλλα σχέδια» Τζόν Λέννον

 

 

Ξένια Γιαννάκη

 Εκπαίδευση, Ψυχολογία, Coaching

xenia1

www.lifeshare.gr

 

 

Save