Η πιο θετική και γλυκιά ύπαρξη….Αλεξάνδρα Ρίζου δασκάλα Yoga!

229
Αλεξάνδρα Ρίζου

Με αφορμή το Summer Yoga Camp της Ιβάνας Τζόρτζεβιτς,το Penypeny.gr είχε την τιμή να γνωρίσει από κοντά την υπέροχη και γλυκιά Αλεξάνδρα Ρίζου,δασκάλα γιόγκα.

Θελήσαμε να τη γνωρίσουμε καλύτερα και σας την παρουσιάζουμε.

Αλεξάνδρα μου καλωσόρισες στη Χαλκίδα,καλωσόρισες στο Penypeny.gr.Πες μας λίγα λόγια για σένα,που μεγάλωσες,οικογένεια,σπουδές .

Είμαι η Αλεξάνδρα, είμαι μια ταξιδιώτισσα στο ασταμάτητο μονοπάτι της yoga..
Είμαι χαρούμενη και ευτυχισμένη…
Μεγάλωσα στην υπέροχη Αθήνα των 90’s μέσα σε μια κλασική Ελληνική οικογένεια με πολύ αγάπη και πολύ ελευθερία να ανακαλύψω τον εαυτό μου.

Οι καλλιτεχνικές μου ανησυχίες με οδήγησαν στο να αποφοιτήσω από τα ΤΕΙ Γραφιστικής και να κάνω μεταπτυχιακό στο σχέδιο μόδας.

 

 

 

 

Πώς προέκυψε η γιόγκα στη ζωή σου;

“H γιόγκα ειναι η τέλεια ευκαιρία να αποκτήσεις περιέργεια για το ποιος είσαι αληθινά!”

Η γιόγκα ήρθε στην ζωή μου πριν 5 χρόνια οταν αποφάσισα να βρω έναν τρόπο γυμναστικής αλλά και ηρεμίας.
Και ναι βρήκα και ευλυγισία και ελαστικότητα και φυσική κατάσταση. Όμως το θαύμα της yoga είναι όταν αρχίζεις να ξεκλειδώνεις πτυχές του εαυτού σου μέσα από την αναπνοή, να βρίσκεις το φως μέσα από κάθε άσκηση και αγάπη σε κάθε κίνηση.
Σου δίνει την πνευματικότητα που σου έχει κλέψει η καθημερινή ρουτίνα και μια αίσθηση εκπλήρωσης των δυνατοτήτων σου.

Ο σύζυγος μου είναι πετυχημένος tattoo artist και πάντα έλεγε ότι η αιτία της επτυχημένης καριέρας του είναι γιατί έκανε επάγγελμα αυτό που πάντα αγαπούσε.
Με αυτό το σκεπτικό το 2015 αποφάσισα ότι το ταξίδι σε αυτό το μαγικό κόσμο θα γίνει για εμένα ο αυτοσκοπός μου κι έτσι διδάχτηκα την ευλογία του να είσαι δάσκαλος yoga και σε ενήλικους και σε παιδάκια.
Από τότε η καθημερινή μου πρακτική έρχεται μέσα από την αλληλένδετη σχέση δάσκαλου-μαθητή. Παίρνω και ταυτόχρονα δίνω, καλοσύνη και αυτοσυγκέντρωση
και πάνω απ’όλα το κοινό μακρύ ταξίδι για την ολοκλήρωση.

Έχεις δικό σου χώρο που κάνεις τα μαθήματα γιόγκα;
Ναι,έχοντας δημιουργήσει τον προσωπικό μικρό παράδεισο στο home studio μου, με εσωτερικό και εξωτερικό χώρο για πρακτική εξάσκηση, νιώθω ότι έχω όλα τα εργαλεία για την συνέχιση του ταξιδιού μου με τους μαθητές-συνοδοιπόρους μου.

Υπάρχει ελεύθερος χρόνος στη ζωή σου;Και αν ναι ,τι σου αρέσει να κάνεις;
Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει πολύ λίγος ελεύθερος χρόνος που συνήθως τον περνάω με τον σύζυγο μου σε εκδρομές και ταξίδια. Η αγάπη και των δυο για την φωτογραφία, μας κάνει να ψάχνουμε την τέλεια ανατολή και την μαγική δύση, σε όλες τις άκρες του πλανήτη. Το 2018 θα περάσουμε ένα μήνα στο Νεπάλ όπου θα κάνουμε εθελοντική εργασία στα χωριά που είχε πλήξει ο σεισμός.

Θα θέλαμε μια ευχή για το Penypeny.gr!

O Δαλάι Λάμα είχε πει οτι 2 πράγματα συμβαίνουν όταν δίνουμε: δεν νιώθουμε τίποτα ή νιώθουμε πολλαπλά θετικά συναισθήματα… Τίποτα όμως αρνητικό!
Γι’αυτο εύχομαι και στο περιοδικό σας να συνεχίσει να δίνει απλόχερα γνώση και συμβουλές και να συνεχίσει με την αγάπη και ζεστασιά που το διακρίνει!

Το Penypeny.gr σε ευχαριστεί πολύ για την όμορφη ευχή σου.

Δείτε όλο το φωτογραφικό υλικό της Αλεξάνδρας

Ο πιο γλυκός και θετικός άνθρωπος!!! Αγαπάμε Αλεξάνδρα Ρίζου!!!

Πένυ Λεβαντή

Owner of Penypeny.gr

Save

Save

Save

Save