Κάρι με λαχανικά και ρεβίθια

Υλικά
1 φλ. γλυκοπατάτα σε κύβους με τη φλούδα της
½ μέτριο κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια
1 φλ. κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. κοφτή κάρι σε σκόνη
1 φλ. βρασμένα ρεβίθια
1 ½ φλ. ντοματάκια βελανίδια ή τσέρι κομμένα στα δύο
½ φλ. φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο
1 ½ φλ. γιαούρτι στραγγιστό
¾ φλ. ε. π. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τη γλυκοπατάτα για 4 –5 λεπτά, τη βγάζουμε στραγγιστά και την αφήνουμε στην άκρη. Σοτάρουμε στο ίδιο λάδι το κουνουπίδι, το βγάζουμε στραγγιστά και το βάζουμε μαζί με τη γλυκοπατάτα. Ρίχνουμε στο λάδι το κρεμμύδι και τη σκόνη κάρυ και σοτάρουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα να μαλακώσει το κρεμμύδι και να βγάλει το κάρι τα αρώματά του. Ρίχνουμε τη ντομάτα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα 5 –6 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και τα ρεβίθια, αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε να πάρει βράση και σιγομαγειρεύουμε για λίγο, μέχρι να γίνουν τα λαχανικά τραγανά αλλά να μην λειώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο. Μοιράζουμε στα πιάτα και σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι.