Μία αυτοπεποίθηση θα μας σώσει!

44

Άβε κοινό μου , προσπερνώ γρήγορα τις χαιρετούρες καθότι είμαι και πολύ ταραγμένη!

Μιλάω με κοπέλα νέα,ωραία,με κάτι μάτια να! με το συμπάθειο,ένα χαμόγελο σκέτο πετιμέζι και μια καρδιά χρυσάφι….αλλά…αυτό το κάτι στο βλέμμα λείπει.

Εκείνη η σπιρτάδα της γυναίκας της οκ,εκείνης που τα έχει βρεί με τον εαυτό της και με την περιφέρεια της επίσης , απουσιάζει. Τα έχει όλα το κορίτσι μου , εκτός από την αυτοπεποίθηση που της αρμόζει.

Και σκίζω κουρτίνες και ό,τι βρώ -που τραγούδαγε και ο Βαλάντης- γιατί ρε παιδιά μου το κάνετε αυτό? Είμαι εγώ τώρα έγκυα γυναίκα με καμιά δεκαριά κιλά επιπλέοντα (γύρω μου γύρω μου) να σας κάνω μαθήματα αυτοεκτίμησης? Δεν με λυπάστε καθόλου δηλαδή? Με μισή τούρτα oreo και μία μπουγάτσα Θεσσαλονίκης είμαι εδώ και ένα δίωρο,πόσα να αντέξω?

Ας είναι. Σας αγαπώ και επειδή σας αγαπώ θα σας τα ξαναπώ.

Η ομορφιά μαναράκια μου είναι υποκειμενική.Όπου υποκειμενική σημαίνει ,ότι λαχταράει η ψυχή του καθενός.Τα μοντέλα είναι μοντέλα , αυτή δηλαδή είναι η δουλειά τους εξού και η ανορεκτική σιλουέτα που φυσικά αναδεικνύει κάθε ρούχο αφού δεν υπάρχει ίχνος κρέατος σε τέτοια κορμιά. Εγώ δεν είμαι μοντέλο , ούτε και εσύ φαντάζομαι. Εγώ είμαι η Μαρία .

Έχω την περιφέρεια μου (προίκα της γιαγιάς μου) , έχω την κυτταριτιδούλα μου(επένδυση δική μου),έχω τη μανία μου να μην βάφομαι έντονα και να μην ντύνομαι εξεζητημένα.

Γενικά εμμένω στο “εγώ είμαι εγώ και οι υπόλοιποι να πάτε να πνιγείτε” , με την καλή έννοια.

Δεν ήμουν πάντα έτσι. Χρειάστηκε πολύ δουλειά με τον εαυτό μου για να αποδεχτώ εμένα.Όπως πραγματικά είμαι και όχι όπως θα με φανταζόταν ο κάθε τυχάρπαστος γκόμενος.

Δούλεψα πολύ με το μέσα μου , το έξω μου θα είναι πάντα ένα περιτύλιγμα που με τον καιρό θα ξεθωριάζει.Το μέσα μου όμως , πάντα πίστευα πως είναι κάτι σαν περιουσία μου.Μία περιουσία που με τον χρόνο και τη σοφία μεγαλώνει και θεριεύει και κάνει εμένα ακόμη πιο πολύτιμη.

Δούλεψα με τις φοβίες μου , δούλεψα με τα πρότυπα των καιρών , γιατί κάθε γενιά κοριτσιών έχει ένα μπαμπούλα ψηλό,ξανθό,γαλανομάτη , με μεγάλο στήθος και τόση δα περιφέρεια να παλέψει.Πάλεψα και νίκησα.

Νίκησα τον κακό μου εαυτό στην ουσία.Εκείνον που δεν ήθελε να αγαπηθώ.Και ποιός μπορεί να σε αγαπήσει πιο σωστά και πιο απόλυτα από εσένα την ίδια? Κανείς.

Η έλλειψη αυτοπεποίθησης δεν έχει να κάνει με την εικόνα που έχουμε εμείς για τον εαυτό μας.Έχει να κάνει με την εικόνα που μας “πασαραν” σε μικρότερη ηλικία ο περίγυρος μας.

Ουσιαστικά λοιπόν,έχουμε χαμηλή αυτοεκτίμηση γιατί δεν έχουμε καταφέρει να γνωρίσουμε και να αναγνωρίσουμε τον εαυτό μας. Τα καλά νέα είναι ότι ποτέ δεν είναι αργά να σου συστηθείς. Τα κακά είναι ότι έχεις πολύ δουλειά με εσένα.Εσύ και εσύ,τα δυό σας.

Μα , στα αλήθεια , υπάρχει θησαυρός που να αποκτιέται με ευκολία? Όχι.

Σήμερα λοιπόν,τώρα κιόλας ξεκίνα να αφαιρείς λανθασμένες εικόνες από το μυαλό σου.Πήγαινε κοντά στον καθρεύτη σου , κόλλα τη μύτη σου επάνω του και συστήσου.

Κοίταξε σε , μίλα δυνατά.Φώναξε τα προτερήματα σου,συμφιλιώσου με τις ατέλειες.

Είσαι εσύ και είσαι μοναδική.Μία ακριβώς ίδια σαν εσένα θα γεννηθεί σε 7.000.000 χρόνια!

Θέλεις να περιμένει ο κόσμος τόσο πολύ για να σε γνωρίσει?

 

Σε φιλώ και σε πιστεύω

Μαρία Π . Ψαθά

 

 

 

Save