Μακιγιάζ: το τέλειο cat-eye look και πώς θα το πετύχεις

Extra bonus: με προϊόντα μακιγιάζ που κάνουν καλό στην επιδερμίδα σου


 

Πόσες φορές έχεις δει στα περιοδικά, στα runways και στα beauty blogs αυτήν την αψεγάδιαστη γραμμή με eyeliner και πόσες φορές έχεις προσπαθήσει να την καταφέρεις, πετυχαίνοντας μόνο μουτζούρες και αποπροσανατολισμένες γραμμές;

Το μυστικό δεν είναι να έχεις χέρι με σταθερότητα χειρούργου. Πρέπει απλώς να έχεις τα κατάλληλα «εργαλεία» και να κάνεις ένα μικρό προσχέδιο- αυτό το τελευταίο θα σου χρειαστεί μόνο τις 4-5 πρώτες φορές, στη συνέχεια θα το πετυχαίνεις απευθείας!

Πάμε να δούμε λοιπόν τις λεπτομέρειες.

Θα χρειαστείς:

  1. Ένα λεπτό πινέλο eyeliner, με σταθερές τρίχες, για το περίγραμμα (δηλ. αυτό το ύποπτο «προσχέδιο» που αναφέραμε προηγουμένως) (εικ.1)
  2. Μία σκιά ματιών σε σκούρο γκρι χρώμα (εικ. 2)
  3. Eyeliner (εικ.3 & 4)
  4. Mascara για να ολοκληρώσεις το look (εικ.5)
Εντάξει, επειδή ζούμε πλέον στο 2015 και η επιστήμη της κοσμητολογίας έχει εφεύρει πραγματικά θαύματα για την επιδερμίδα μας, θα πετύχουμε το τέλειο cat-eye look με προϊόντα που θα μείνουν σταθερά όλη την ημέρα και που επιπλέον δεν περιέχουν ίχνος paraben ή άλλων βλαβερών συντηρητικών (διάβασε περισσότερα για το brand Jane Iredale- The Skin Care Make-up εδώ).
Με την Purepressed Eye shadow, ιδανικά στην απόχρωση Smoky Grey (για να βλέπεις καθαρά τη γραμμή σου – χωρίς πιθανότητα μουτζουρώματος) και με το πινέλο σου σχεδιάζεις μία γραμμή στην εξωτερική γωνία του ματιού, ξεκινώντας ακριβώς από τη γωνία, με ανοδική κατεύθυνση, ακολουθώντας ακριβώς την κλίση που έχει το κάτω σταθερό βλέφαρο.
                                                                                                                        
Έχοντας ολοκληρώσει αυτή τη γραμμή, τώρα τοποθετείς ξανά υλικό στο πινέλο και από την άκρη της πρώτης γραμμής, τραβάς μία δεύτερη γραμμή με κατεύθυνση προς την εσωτερική γωνία του ματιού. Τώρα, αναλόγως με το πόσο μακριά ήταν η πρώτη σου γραμμή τόσο πιο κοντά στην εσωτερική γωνία θα μπορέσει να φτάσει η δεύτερη γραμμή, ώστε να σβήσει γλυκά προς τα μέσα.
Στο σημείο αυτό έχεις ολοκληρώσει το περίγραμμα του look. Απομάκρυνε για λίγο το βλέμμα σου από το «σημείο εργασίας» και ξανακοίταξε το πρόσωπό σου στον καθρέπτη. Δες αν το τελικό σχήμα σε ικανοποιεί, αν χρειάζεται κόντεμα ή επιμήκυνση, αν οι γραμμές σου έχουν σωστές κλίσεις, τα πάντα. Ευτυχώς, μπορείς να διορθώσεις πανεύκολα την οποιαδήποτε αστοχία, σβήνοντας τη σκιά με μία μπατονέτα και επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία μέχρι να είσαι τελείως ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα.
Τώρα μπορείς να πατήσεις πάνω στο τελικό περίγραμμα με το eyeliner σου!
                                                                                                                     
Η Jane Iredale διαθέτει 2 eyeliners , ένα σε υγρή μορφή και ένα σε μορφή gel. Και τα δύο είναι πανεύκολα στη χρήση και εξίσου πολύ, μα πάρα πολύ σταθερά. Το Liquid Eyeliner, με ενσωματωμένο το ειδικό πινέλο στο καπάκι, διατίθεται σε μαύρη και καφέ απόχρωση και λόγω της υγρής μορφής του χρωματίζει άμεσα, με πλούσιο σώμα το σημείο εφαρμογής. Από την άλλη μεριά, το πιο πρόσφατο entry στην υπερ-ομάδα της Jane, το JellyJarTM Gel Eyeliner, διατίθεται σε 5 αποχρώσεις (Thank you Jane!!) ενώ η πρωτοποριακή του σύνθεση και υφή μάς επιτρέπουν να δημιουργήσουμε πιο μαλακές γραμμές, ακόμα και να ντεγκραντάρουμε τις φαρδιές γραμμές δημιουργώντας smoky εφέ! Το αγαπάμε ακόμα γιατί μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και σαν σκιά και δημιουργώντας ένα άψογο smoky eyes look από την αρχή μέχρι το τέλος χρησιμοποιώντας ένα και μόνο προϊόν.

                                          

3. JellyJar Gel Eyeliner, Black, Jane Iredale

4. Liquid EyeLiner, Black, Jane Iredale

Το δύσκολο κομμάτι τέλειωσε και τώρα μπορείς επιτέλους να απολαύσεις τους καρπούς των κόπων σου! Έχοντας περάσει λοιπόν το τελικό περίγραμμα με το eye liner σου, τώρα απλώς θα γεμίσεις την περιοχή μέσα από το περίγραμμα με eye liner και το τέλειο, πεντακάθαρο cat-eye look σου είναι έτοιμο! Μην ξεχάσεις να ολοκληρώσεις το look εφαρμόζοντας Mascara- κατά προτίμηση μόνο στις πάνω βλεφαρίδες, δίνοντας περισσότερη έμφαση σε αυτές που βρίσκονται στην εξωτερική άκρη του κινητού βλεφάρου –και που είναι συνήθως οι πιο μακριές. Έτσι θα καταφέρεις ακόμα πιο αμυγδαλωτό σχήμα στα μάτια σου.
                                                                                                                        
Επίλεξε την mascara Longest Lash, για όγκο και μήκος σε κάθε βλεφαρίδα ξεχωριστά. Περιέχει ένα τέλειο, παχουλό βουρτσάκι για τέλεια εφαρμογή ενώ η πρωτοποριακή εύκαμπτη συσκευασία της σου επιτρέπει να φορτώνεις προϊόν πάνω του εύκολα και σε όλο το μήκος του, πιέζοντας απλά το σωληνάριο. Είναι πολύ σταθερή, δουλεύεται άψογα σε στρώσεις χωρίς να κολλάει και επιπλέον περιέχει ένα μίγμα από λιπίδια φυκιών που είναι στην ουσία superfood για τις βλεφαρίδες. Added bonus: δεν περιέχει ίχνος paraben, ορυκτά έλαια ή βερνίκια, περιέχει όμως περίπου 50% παραπάνω προϊόν από τις περισσότερες mascaras της αγοράς!

                                                                                                                                  

5. Longest Lash Mascara, Jane Iredale

Συνοψίζοντας λοιπόν τα τρία βήματα προς το τέλειο cat eye, αυτό  που καταφέραμε χρησιμοποιώντας τη σκιά στο περίγραμμα είναι να φτιάξουμε έναν οδηγό πάνω στον οποίο θα πατήσει το eye liner. Έτσι έχουμε ένα σίγουρο flawless αποτέλεσμα, χωρίς κανένα ρίσκο! Εξάλλου στο υποσχεθήκαμε, δε θέλει κόπο θέλει τρόπο.
Αν παρόλαυτα (άνθρωποι είμαστε), σου ξεφύγει κάτι, κάνεις μία απότομη κίνηση και παραστρατήσει το eye liner, μην ανησυχείς υπάρχει και εδώ λύση: η εμποτισμένες με φυσικό make-up remover μπατονέτες Dot the I, της Jane Iredale φυσικά, για να διορθώσεις οριστικά και άμεσα κάθε λεπτομέρεια, μουτζούρα free !
Πηγη:beautystore

Save

Save