ΜΗ ΜΕ ΧΩΡΙΣΕΙΣ ΘΑ ΦΑΡΜΑΚΩΘΩ Η΄ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΥΤΥΧΗΣΩ ? ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ Π. ΨΑΘΑ

 

Φανατισμένε μου λαέ ,

Άβε .

Κλισέ ο τίτλος του αρθρου μου σήμερα καθώς και όλο το θέμα . Διαβάζεται απο μέσα σου με ένα μειδίαμα στα χείλη και το μάτι του τρελού να στραφταλίζει.

 

Άκου να δείς και βλέπε να μαθαίνεις. Πόσες φορές στη ζωή μας αλήθεια δεν πέσαμε στα πατώματα , γδάραμε παρκέ,μανικιούρ και γόνατα παρακαλώντας τον Έναν και Μοναδικό να μη μας φύγει , να μη μας α-παρατήσει? Άπειρες εμείς και άλλες τόσες φίλοι αγαπημένοι,γνωστοί και συγγεννείς.

Η ιστορία πάντα η ίδια , «εγώ τον αγαπάω , είναι το άλλο μου μισό , το αίμα μες στις φλέβες μου»  και αυτό το γαιδούρι , αυτός ο αχάριστος  σε παρατάει μόνη και  αδυνατείς  να βάψεις  και τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσε γιατί τόσο κόπο έκανες να τις σετάρεις  με τα ριχτάρια σου . Θρήνος.

Το θέμα είναι απλό. Φυσικά και δεν ήταν ο Ένας και σίγουρα δεν θα είναι ο Μοναδικός. Η αγάπη δεν θα έπρεπε να έχει καμία σχέση με την εγωιστική αυτή συμπεριφορά του τύπου «Μην είσαι βλαμμένος , εγώ είμαι η γυναίκα της ζωής σου και φάε με στη μούρη ασυζητητί».

No , no , no . Σε τέτοιες στιγμές μιλάει καθαρά και βροντερά μόνο το πληγωμένο μας ΕΓΩ.

Εγώ που σε αγάπησα , εγώ που σε ταχτάρησα , εγώ που έμαθα να φτιάχνω πίνα κολάδα και σούσι με μπακαλιάρο σκορδαλιά γιατί είσαι και Ελληνάρας,εγώ που έτρεχα τρείς ώρες την ημέρα πέντε ημέρες την εβδομάδα στο γυμναστήριο για να πιάνεις τον κώλο τον σωστό , εγώ που πήρα την καινούργια την πενηντάρα την 4Κ τηλεόραση να βλέπεις το ποδόσφαιρο..εγώ ,εγώ , εγώ.

Εσύ λοιπόν, έχεις μία καταπληκτική ευκαιρία.Τώρα , αυτή τη στιγμή που ο έρωτας της ζωής σου (σε παρηγορώ , μη μου κακιώσεις) σου κλείνει κατάμουτρα την πόρτα να βρείς, όχι τον επόμενο έρωτα της ζωής σου , αλλά τον απόλυτο έρωτα με τον εαυτό σου.

Ω ναι . Ένας χωρισμός δεν είναι παρά μία αρχή , ένα υπέροχο νέο ξεκίνημα.Ένα μοναχικό ταξίδι μέσα σου. Να σε βρείς , να σε γιατρέψεις αν πονάς , να σε ακούσεις , να σε νιώσεις.

Εσένα , χωρίς να σε μπερδεύουν οι ξένες προσδοκίες και  τα εμετικο-ρομαντικά σινιάλα.

Οι σχέσεις δεν θα έπρεπε να φωνάζουν «καταπίεση» . Οι σχέσεις πρέπει να είναι αλληλοσυμπληρωματικές. Να μην χρειάζεται να υποδυθείς , να ντυθείς ή να γδυθείς συμπεριφορές για να «έχεις» τον έρωτα .

Ο έρωτας καλό μου , ο σωστός άπαξ και έρθει στη ζωή σου θα μείνει που να σε βλέπει αξύριστη και με τη ρίζα εφτά δάχτυλα .

Ξέρω , τώρα είσαι κουρέλι. Γιατί όμως? Ζαριά έφερες και έχασες. Πόνταρες σε σάπιο άλογο.

Αυτά έχει ο τζόγος και ο έρωτας.

Δεν φταίει ούτε εκείνος που έφυγε ούτε εσύ που επιμένεις να  μένεις.

Δεν ήταν να είστε μαζί.Τόσο απλό.

Και αντί να κάθεσαι να να μιζεριάζεις , άνοιξε μάτια και ψυχή , δες  Εσένα όπως πραγματικά είσαι και μείνε πιστή σε Εσένα.

Βρές ξανά συνήθειες που σε έκαναν ευτυχισμένη , μίλα με φίλες και φίλους , φλέρταρε χωρίς να περιμένεις πρόταση γάμου στο τρίτο κοκταίηλ δεξιά .

Ο ένας και μοναδικός και υπάρχει και θα έρθει να σε βρεί.

Αλλά στα αλήθεια , αν εσύ είσαι ακόμη κολλημένη στα παλιά , ο έρμος ο έρωτας ο ατόφιος που ακριβώς να ψάξει να σε βρεί ?

Γι αυτό σου λέω . Χάρη σου έκανε . Σήκω , πλύσου,ντύσου, στολίσου και αγάπησε Σε από την αρχή , σωστά , ολόκληρα και ειλικρινά.

Σε φιλώ

Μαρία Π . Ψαθά

 

Save