Μια εξωτική συνταγή! Κοτόπουλο με ανανά και ρύζι

Υλικά

  • 1 μεγάλο ανανά
  • 1 κουταλιά λάδι
  • 6 κομμάτια στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια
  • Αλάτι και Πιπέρι
  • 1 κουταλιά bbq σος ή μια σάλτσα καυτερή
  • 1 κουταλιά πάστα σκόρδου
  • 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σόγια σος

Ρύζι για το σερβίρισμα
Σουσάμι για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Με ένα αιχμηρό μαχαίρι κόβουμε προσεκτικά το ανανά στη μέση.
  2. Χρησιμοποιώντας την άκρη του μαχαιριού κόβουμε γύρω γύρω και την άκρη του ανανά.
  3. Κόβουμε το εσωτερικό του ανανά και βγάζουμε το εσωτερικό του μ’ ένα κουτάλι.
  4. Αφαιρούμε τον πυρήνα του ανανά και τον αφήνουμε στην άκρη.
  5. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα θερμαίνουμε το λάδι σε μεσαία θερμοκρασία.
  6. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε.
  7. Τηγανίζουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  8. Βγάζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη.
  9. Προσθέτουμε τα κομμάτια του ανανά, τη σος bbq, τη σόγια σος, την καστανή ζάχαρη την πάστα σκόρδου και τηγανίζουμε για μερικά λεπτά.
  10. Βάζουμε το κοτόπουλο, σιγοβράζουμε, που και που ανακατεύουμε.
  11. Μόλις η σάλτσα «λεπτύνει» προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε μέχρι να να γίνει ένα μείγμα με τη σάλτσα.
  12. Σερβίρουμε στα κενά του ανανά με λίγο ρύζι και σουσάμι.