Ολική Έκλειψη Ηλίου 21 Αυγούστου 2017

Ολική Έκλειψη Ηλίου 21 Αυγούστου 2017

Η Νέα Σελήνη του Αυγούστου στέκεται ακριβώς ανάμεσα στη Γη και στον Ήλιο, δημιουργώντας έτσι το φαινόμενο της Ηλιακής Έκλειψης. Τόσο ο Ήλιος, όσο και το Φεγγάρι βρίσκονται στο ζώδιο του Λέοντα ♌ και μαζί ευθυγραμμίζονται με τη Γη, ευθυγραμμίζονται με τον πυρήνα μας. Συχνά κυριαρχεί ένας φόβος γύρω από τις εκλείψεις αλλά ο μόνος λόγος για να ανησυχήσει κανείς τώρα είναι εάν αρνείται πεισματικά την αλλαγή. Γιατί η αλλαγή θα έρθει. Το θέμα είναι πόσο εύκολα θα της το επιτρέψουμε εμείς.

Η ευθυγράμμιση των δυο Φώτων μέσα στον Λέοντα (που κυβερνάται ούτως ή άλλως από τον Ήλιο και άρα είναι το πιο φωτεινό ζώδιο) δίνει μια ευκαιρία για ανανέωση, προσφέρει μια καθαρή οπτική στα αρχετυπικά πρότυπα τα οποία ακολουθούμε κι επαναλαμβάνουμε μέσα στην δική μας ύπαρξη. Καθώς όλα τα ζώδια αντιστοιχούν σε ένα στάδιο της εξέλιξή μας, ο Λέων αντιπροσωπεύει εκείνο στο οποίο η σπίθα της ζωής γίνεται ισχυρή και διαρκή. Η ανανέωση, η αναζωπύρωση της φλόγας είναι αναγκαία ανά διαστήματα. Η ηλικιακή συσχέτιση είναι 28-35 ετών, τότε που έρχεται η πλήρης ωριμότητα. Ελεύθερο το άτομο ακόμα από τη κρίση της μέσης ηλικίας, μπορεί να συνειδητοποιήσει πλήρως τον εαυτό του. Και αφού ολοκληρωθεί το στάδιο αυτό, μπορεί να δημιουργήσει – γι’ αυτό θεωρείται επίσης η ηλικία της μητρότητας, αυτός είναι ο λόγος που ο Λέων και ο 5ος οίκος συμβολίζουν τα παιδιά, τη δημιουργία, τη γέννηση.

Μόλις η φωτιά αναζωογονηθεί, φέρνει μαζί μια βαθύτερη αίσθηση του σκοπού. Ο περιβόητος σκοπός της ζωή μας αλλάζει. Δεν γεννηθήκαμε για να φέρουμε εις πέρας μόνο μια αποστολή. Αλλάζουμε εμείς, εξελισσόμαστε και μαζί αλλάζουν και οι περιπέτειες που ζούμε. Αλλά η φωτιά παραμένει πάντοτε η σύνδεσή μας με το πνεύμα. Δίχως εσωτερικό σκοπό, η πρόθεση της ψυχής αγωνίζεται να εκφραστεί. Δίχως όραμα δε μπορούμε να δημιουργήσουμε τη πραγματικότητα. Χρειάζεται πρωτίστως να συνδεθούμε με αυτό που μας δίνει πάθος, με τη κινητήρια μας δύναμη, την εσωτερική μας φλόγα. Αυτή που τώρα η έκλειψη αναζωπυρώνει.

Λόγω και των πολλών ανάδρομων πλανητών αυτή τη περίοδο (Ερμή, Κρόνο, Ποσειδώνα, Πλούτωνα και τον Ουρανό που σχετίζεται άμεσα με αυτήν την Ηλιακή έκλειψη), είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ πως εμείς είμαστε εκείνοι που μπορούμε να δώσουμε αυτοπεποίθηση πιστεύοντας στον εαυτό μας. Δε γίνεται να περιμένουμε την γενναιότητα να εκφραστεί επειδή κάποιος άλλος μας αντιμετωπίζει έτσι. «Εγώ ξέρω πως είμαι ικανός, διαλύω κάθε ανασφάλεια και κάθε αμφιβολία πιστεύοντας στον εαυτό μου. Δεν περιμένω πλέον να πιστέψει κάποιος άλλος σε εμένα. Αντλώ αυτή την ενέργεια εσωτερικά, όποτε τη χρειαστώ. Εκεί που είναι σίγουρα αυθεντική και συναντάται σε αφθονία.»

Καθώς οι εκλείψεις συμβαίνουν πάντα σε ζεύγη, η Ηλιακή έκλειψη στις 21 Αυγούστου διαδέχεται την έκλειψη Σελήνης που προηγήθηκε στις 07/08 στον Υδροχόο. Μαζί οι δυο αυτές εκλείψεις φέρνουν την έκφραση και τη φροντίδα του εαυτού. Τονίζουν την ανάγκη του να λάβει αγάπη από τον εαυτό του. Συμβάλουν στην αυτονομία, την άνθιση της προσωπικότητας, στην εξέλιξη, στην ανάδειξη του ταλέντου. Είναι εκλείψεις που μας επηρεάζουν όλους, και το κάνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ενέργεια θα γίνει αντιληπτή για τα επόμενα 2 χρόνια περίπου, ειδικά σε όσους έχουν γεννηθεί στο 3ο δεκαήμερο του ζωδίου τους. Σίγουρα αν είσαι Κριός, Ταύρος, Λέων, Ζυγός, Σκορπιός και Υδροχόος θα το αισθανθείς ακόμα πιο έντονα, ίσως έχει ήδη νιώσει τη φλόγα να σιγοκαίει μέσα σου.

Όλοι έχουμε νιώσει να απομακρυνόμαστε από το Φως. Το χάος εισβάλει απευθείας στο αδύναμο μυαλό και στην πληγωμένη καρδιά γεμίζοντάς τα με περιττές ανησυχίες, τροφοδοτώντας το μυαλό με περισπασμούς και φόβους, ενθαρρύνοντας το ένστικτο της επιβίωσης, υποβάλλοντάς τα σε μια διαρκή κατάσταση αρνητικότητας. Από τη γέννησή μας ήδη μας ενθαρρύνουν να βγούμε έξω από τον εαυτό μας και να αποδεχτούμε την οπτική κάποιου άλλου για το ποιοι είμαστε. Ένας μέτριος μαθητής, κάποιος που μοιάζει με τον πατέρα του, ένας επιπόλαιος, περίεργος και άλλοι τέτοιοι χαρακτηρισμοί που φτάσαμε να πιστεύουμε και οι ίδιοι επειδή εισχώρησε η ιδέα μέσα μας χωρίς να την φιλτράρουμε. Έχοντας όμως επίγνωση πως είμαστε ευάλωτοι, μπορούμε να ξεκινήσουμε την αντιστροφή.
Να συρθώ μέσα στην Αλήθεια. Να ζω καθοδηγούμενος από το εσωτερικό και συμπαντικό Φως που τώρα γίνονται και πάλι ένα. Σε πλήρη ευθυγράμμιση με το μονοπάτι μου. Πλημμυρισμένος με την αυθεντικότητά μου. Ήμουν πάντα εγώ. Δε χρειάζεται να γίνω κάποιος άλλος. Σταματάω να με υποτιμάω και ξεκινώ άμεσα να πιστεύω στις δυνατότητές μου. Ήμουν πάντα Εγώ και επιτρέπω στον εαυτό μου να αισθανθεί την ακεραιότητα της Αλήθειας μου.

Όταν είμαι αληθινός μέσα μου, όταν διανύω το μονοπάτι μου, αφήνω χώρο και στους άλλους να εκτιμήσουν τον δικό τους σκοπό. Φανταστείτε αν όλοι δεχόμασταν ο ένας τον άλλον, δημιουργώντας το περιθώριο να είμαστε όλοι ο εαυτός μας. Να εκφράζουμε πραγματικά τη καρδιά μας, ανοιχτά κι ελεύθερα. Να εξωτερικεύουμε την εσωτερική μας ομορφιά. Πόσο πιο γαλήνιος θα ήταν τότε ο κόσμος; Αν κάθε ψυχή ήταν ελεύθερη να δημιουργήσει…

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

https://astrologyhat.com/oliki-ekleipsi-iliou-2017

Save

Previous articleΖΩΔΙΑ ΗΜΕΡΑΣ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
Next articleΖΩΔΙΑ ΗΜΕΡΑΣ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
Peny Peny
Το Penypeny είναι για τις γυναίκες και τους άνδρες που έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους. Είναι 2πλο όπως η αρχή και το τέλος ή και αντίστροφα το τέλος και η αρχή. Και αν κάτι δεν πετύχει με τη μία φορά,υπάρχει και η δεύτερη. Η κακή και η καλή πλευρά της Πένυς. Γιατί μία φορά δε φτάνει….και θα το ξαναεπισκεφτείς! Γιατί το κάνω για τις δύο υπέροχες κόρες μου,για να γίνω το παράδειγμα τους.’Οπως υπάρχει ο ήλιος και το φεγγάρι μου ,όπως τις έλεγα μωρά. Γιατί διανύω τη 2η εικοσαετία μου.Γιατί όλα έχουν 2 όψεις…όπως τα νομίσματα. Γιατί σε μια σχέση χρειάζονται δύο.Γιατί όπως λέει και ο Νίτσε”ένας άνθρωπος που έχει ένα γιατί να ζήσει,αντέχει κάθε πως”. Γιατί υπάρχει το καλό και το κακό,το άσπρο και το μαύρο,η γη και ο ουρανός,το αλάτι και το πιπέρι.Το αλάτι για να κάνει πιο νόστιμο το φαγητό και το πιπέρι πιο πικάντικο. Το Penypeny σου δίνει επιλογές,μέσα ή έξω.Peny και στο τετράγωνο με μαθηματικούς όρους.’Οπως τα μικρά και τα μεγάλα πράγματα στη ζωή.Διαλέγεις τον κακοτράχηλο δρόμο ή τον καλό.Μπορείς να τον περπατήσεις με φλατ παπούτσια ή με τακούνια.Γιατί όταν παρουσιάζεται μια ευκαιρία πρέπει να είσαι έτοιμος.Γιατί το νούμερο 2 είναι καλύτερο από το νούμερο 1 όπως λέει και ένα άρθρο της PEPSI από μεγάλα στελέχη της ”η χαρά του να είσαι το Νο 2”.Γενικά το 2 μου αρέσει περισσσότερο από το 1 ,γιατί έχει καμπύλες όπως η γυναίκα.Γιατί υπάρχει η χαρούμενη και η λυπημένη Πένυ. Γιατί όταν διαβάζει μια γυναίκα το Penypeny θέλω να γελάει,να διασκεδάζει,να βρίσκει ενδιαφέροντα θέματα που την αγγίζουν,να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα της,να ενημερώνεται,να περνάει καλά.Θέλω να δείχνω αυτά που θέλει μια γυναίκα άσχετα αν μπορεί να τα έχει ή όχι…γιατί πολύ απλά μπορεί να τα ονειρευτεί. Όπως λέει και το Penypeny, η ζωή έχει δύο όψεις. Μπορείς να ονειρεύεσαι ή ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ!!!