Ο Κωνσταντίνος Καραμούζης εκπροσωπεί επάξια τη Χαλκίδα με τον Όμιλο Ξιφασκίας Γλυφάδας!

Ένα δικό μας παιδί αγωνίζεται από πολύ μικρή ηλικία σε αυτό το πολύ δύσκολο και συνάμα ενδιαφέρον ολυμπιακό άθλημα. Δεν είναι άλλος από τον δωδεκάχρονο Κωνσταντίνο Καραμούζη,γιο του αγαπητού μας Πάνου Καραμούζη από την όμορφη Χαλκίδα μας.

Ένα μεγάλο μπράβο στο μικρό μας Κωνσταντίνο για τις διακρίσεις του,στους γονείς του που τον στηρίζουν και κάνουν μια τεράστια διαδρομή από τη Χαλκίδα ως τη Γλυφάδα για να κάνει αυτό που αγαπάει και τέλος στην αγαπημένη του προπονήτρια Θεοφίλου Κωνσταντίνα.

Λίγα λόγια για τη φιλοσοφία της ξιφασκίας

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Επεκτείνετε τον εαυτό σας

Το ομαδικό πνεύμα, η αίσθηση της συντροφικότητας και της πειθαρχίας, ιδιότητες που καθορίζουν νικητές στη ζωή, όχι μόνο για τον αθλητισμό είναι η φιλοσοφία του αθλήματος . Το πνεύμα του υγιούς ανταγωνισμού, της δικαιοσύνης και της ευγενούς άμιλλας βοηθά τους μαθητές να επιτύχουν την ισορροπία και την αρμονία στη ζωή. ΟΙ ξιφομάχοι μπορούν να διαδώσουν το μήνυμα της ελπίδας, της τιμής και της καλής θέλησης σε όλους, καλούνται να ξεπεράσουν και να κερδίσουν όχι μόνο τον αντίπαλο αλλά και τον ίδιο τους τον εαυτό ,τις αδυναμίες τους και τους φόβους και να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητες τους.

ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Η εξάσκηση δε αφορά μόνο το μυϊκό σύστημα αλλά και στο επίπεδο του μυαλού και της θέλησης, Μερικά χαρακτηριστικά που πρέπει να καλλιεργηθούν είναι λήψη γρήγορων αποφάσεων αλλά σωστών χωρίς δισταγμούς ,πρωτοβουλία σε απροσδόκητες στιγμές, ψυχραιμία να μπορεί να έχει τον έλεγχο των συναισθημάτων η των παρορμήσεων που εμποδίζουν σε κάθε στιγμή να πραγματοποιήσει τις κινήσεις του ,η οργανωτικότητα αλλά και η υπομονή και επιμονή.Ο αθλητής έχει δυο διαφορετικές δράσεις ,στη μια να προσαρμόσει το σώμα του στις ανάγκες του αθλήματος αποκτώντας δύναμη, ταχύτητα, εκρηκτικότητα ,αλτικότητα και η άλλη με τον αντίπαλο του, που ενώ έχουν και οι δύο τον ίδιο σκοπό προσπαθώντας να δώσει χτύπημα ο ένας στον άλλο χωρίς να δεχθεί,(ορισμός της ξιφασκίας) αυτή η σχέση ανατρέπεται, καθώς οι σκοποί και οι στόχοι του ενός είναι η αιτία της αποδιοργάνωσης του άλλου, σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα όπου το απροσδόκητο και το αβέβαιο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με πλήρη ετοιμότητα.

Υπάρχουν 3 είδη ξίφους, το ξίφος ασκήσεως ,το ξίφος μονομαχίας και η σπάθη όπου οι βασικές διαφορές τους είναι η διαφορετική έγκυρη επιφάνεια του χτυπήματος και το βάρος του ξίφους. Στις μικρότερες ηλικίες χρησιμοποιούνται ελαφρύτερα και κοντύτερα σπαθιά.

Σε ποιους απευθύνεται και τι προσφέρει το συγκεκριμένο άθλημα;

Το άθλημα ξιφασκίας απευθύνεται τόσο σε παιδιά, όσο και σε ενήλικες. Τα παιδιά ξεκινούν γύρω στην ηλικία των 6 ετών, τα οποία μαθαίνουν τις βασικές στάσεις του σώματος ,τα βήματα ξιφασκίας και τις απλές κινήσεις του ξίφους, Πρέπει να επισημάνουμε ότι πρόκειται για ολυμπιακό άθλημα .Είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο άθλημα το οποίο όμως όταν το γνωρίσει μπορεί κάποιος να το συνεχίσει και ως την Τρίτη ηλικία είτε ως hobbyείτε αγωνιστικά καθώς υπάρχουν ιδιαίτερα στο εξωτερικό αγώνες βετεράνων που ξεπερνούν ακόμη και την ηλικία των 70+.

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Comments

0 comments

Ίσως σας ενδιαφέρει

Πατριάρχης Αλεξανδρείας προς Αντετοκούνμπο και Καραλή: «Στην καρδιά σας χτυπά ο δυνατός παλμός της καρδιάς του λιονταριού της Αφρικής»

Συγκινητικά λόγια από τον πατριάρχη Αλεξανδρείας, Θεόδωρο, στη συγχαρητήρια επιστολή του προς τους Γιάννη Αντετοκούνμπο …

Ένα σχόλιο

  1. Pingback: Ο Κωνσταντίνος Καραμούζης εκπροσωπεί επάξια τη Χαλκίδα με τον Όμιλο Ξιφασκίας Γλυφάδας! – Η ενημέρωση της Εύβοιας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

close