Συμβαίνει τώρα

«Ο κόσμος μας ψήφισε γνωρίζοντας πόσα χρωστάμε» απαντά ο Γεωργιάδης για το χρέος της Νέας Δημοκρατίας – The Press Project

Μετά το «φταίνει οι τόκοι των δανείων μας» που είχε δώσει ως απάντηση το κυβερνών κόμματα για το υπέρογκο χρέος του πριν λίγες εβδομάδες, ο υπουργός Ανάπτυξης από το βήμα της Βουλής, έβγαλε ένα ακόμα επιχείρημα από τη φαρέτρα της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τους δανεισμούς της. Ο κόσμος μας ψήφισε γνωρίζοντας πόσα χρωστάμε. Όταν πήγαμε στις εκλογές, εγνώριζε ο κόσμος ότι χρωστάει η ΝΔ 300 εκατομμύρια;». Ε, όχι και δεν το γνώριζε», απάντησε ειρωνικά, καθώς πίσω το 2016 μιλούσε για ανάγκη «διαγραφής των χρεών του κόμματος, επειδή δεν μπορούν να πληρωθούν».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του 2020mag.gr, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, και απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Γιαννούλη, δήλωσε χωρίς καμία ντροπή, πως ο κόσμος ήξερε πως το κόμμα χρωστούσε 300 εκατομμύρια ευρώ που επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο.

«Όσον αφορά στο τελευταίο λαϊκίστικο επιχείρημα. Ο κόσμος μας ψήφισε γνωρίζοντας πόσα χρωστάμε. Όταν πήγαμε στις εκλογές, εγνώριζε ο κόσμος ότι χρωστάει η ΝΔ 300 εκατομμύρια;». Όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του απάντησε ότι ο κόσμος δεν το γνώριζς, ο Α. Γεωργιάδης απάντησε ειρωνικά: «Ε, όχι και δεν το γνώριζε».

Όπως σημειώνει το μέσο, κατά την τότε προεκλογική περίοδο των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ, ο Γεωργιάδης είχε μιλήσει για μία «διαδικασία διαγραφής χρεών» της ΝΔ. Στη συνέχεια μάλιστα είπε οτι το χρέος της ΝΔ «δεν μπορεί να πληρωθεί».

«Μητσοτάκης και Τασούλας επέλεξαν με πρωτοφανή τρόπο να φιμώσουν για τη χρεωκοπία της Νέα Δημοκρατίας»

Σημειώνεται ότι πριν λίγες εβδομάδες, «αποκλειστικός λόγος αύξησης των δανειακών υποχρεώσεων της Νέας Δημοκρατίας είναι οι ετήσιοι τόκοι» ήταν η απάντηση που έδωσε το κυβερνών κόμμα στη συνεχή συσσώρευση χρεών που αρνείται να αποπληρώσει εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα να διογκώνεται το χρέος της προς τις τράπεζες κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

«Φταίνε οι τόκοι των δανείων μας» απαντάει η ΝΔ για τη συνεχή αύξηση των χρεών της στις τράπεζες

Πηγή

Comments

0 comments

Ίσως σας ενδιαφέρει

«Πόλεμος» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Για γνωστό και αναμενόμενο πόλεμο λάσπης» κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας σε όσα νωρίτερα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

close