Ο πολιτιστικός χορευτικός σύλλογος ”Η αναπάλη”σας προσκαλεί σε μια μοναδική εκδήλωση!

77

Ο πολιτιστικός χορευτικός σύλλογος ”η Αναπάλη”δημιουργήθηκε το 2014 από μια ομάδα νέων ανθρώπων με αγάπη για τους χορούς και την παράδοση της χώρας μας .

Το όνομα του το πήρε από την Αναπάλη έναν αρχαίο ελληνικό χορό που χορεύονταν από γυμνούς εφήβους και οι χορευτές του απομιμούνταν γυμναστικές κινήσεις και σχήματα . Με σεβασμό στα ήθη και έθιμα του τόπου μας και με την ευθύνη να κρατήσουμε ζωντανή την κληρονομιά που μας άφησαν οι πρόγονοι μας μέσα από τους χορούς και τις καταγραφές τους καταφέραμε να έχουμε δίπλα μας 200 χορευτές – μέλη του συλλόγου. Κάθε χρόνο προσπαθούμε να κάνουμε εκδήλωσεις που να αναδεικνύουν το μέγεθος και την σημαντικότητα τον χορών και των εθιμών την Ελλάδας . Μια τέτοια εκδήλωση η μεγαλύτερη που έχει κάνει ο σύλλογος στα τρία χρόνια λειτουργείας του μέχρι τώρα θα λάβει μέρος στις 19 Αυγούστου ώρα 21:00 ημέρα Σάββατο στο λιμάνι Νέας Αρτάκης (ανεμόμυλος) η οποία ονομάζεται ” Προσφύγων Μνήμες ” με τα τραγούδια δεν ξεχνώ με τον χορό θυμάμαι .

Μια μουσικοχορευτική παράσταση με χορούς από την Αρτάκη,τη Μικρά Ασία,την Κωνσταντινούπολη,την Καππαδοκία,τη Σμύρνη . Θα έχουμε την χαρά και την τιμή να μας συνοδεύει στο τραγούδι ο Ζαχαρίας Καρούνης . Με τους εξαίρετους μουσικούς : κανονάκι – Ντίνος Παπαϊωάννου , Βιολί – Χρήστος Δαλιάνης , κλαρίνο – Διονύσης Θεοδώσης , λαούτο- Γιώργος Παππάς , κρουστά – Κωνσταντίνος Καλαντζής .

Θα είναι μεγάλη η χαρά να είστε κοντά μας . Να στηρίξετε την προσπάθεια μας . Η Ελλάδα ήταν και είναι το κέντρο του πολιτισμού . Είναι τιμή μας και μεγάλη μας ευθύνη αυτόν τον πολιτισμό,να τον υπηρετούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο . Το ταξίδι ξεκινάει . Με εσάς συνοδοιπόρους .