Πέντε τάσεις για την ομορφιά του φθινοπώρου

41

Η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο δεν είναι ποτέ εύκολη για κανέναν. Μήπως να προσθέσουμε λίγη πούδρα και χρώμα για να αλλάξουμε διάθεση και στυλ;

1. Xείλη που μοιάζουν να έχουν βαφτεί βιαστικά στο καθρεφτάκι του αυτοκινήτου… Η νέα τάση με το κραγιόν που μουντζουρώνεται στα χείλια μας ξεκίνησε από την πασαρέλα. Κι εμείς καλούμαστε να τοποθετήσουμε το κραγιόν μας, με περίγραμμα ή χωρίς, ή ακόμη καλύτερα να μπερδέψουμε δυο αποχρώσεις μαζί για να είμαστε σίγουρες για το …ερασιτεχνικό αποτέλεσμα.

2. Ανέμελα μαλλιά, που μοιάζουν σα να στέγνωσαν φυσικά, δεν είναι ούτε σιδερωμένα, ούτε φουσκωτά, αλλά ατίθασα και υγιή. Τα μοντέλα στις επιδείξεις του οίκου Fendi και της Vivienne Westwood, περπάτησαν με χτενίσματα που συναντά κανείς και στην παραλία, ή λίγο μετά στο νησί, όταν το αλάτι δημιουργεί φυσικές σκάλες στα μαλλιά μας. 
3. Διπλό αϊλάινερ στα μάτια. Μια καινούργια τάση για το μακιγιάζ, σίγουρα πιο έντονη και γεωμετρική, με μαύρο αϊλάινερ πάνω και κάτω από το βλέφαρο, όχι τέλειο, σχεδόν μουντζουρωμένο πάλι, με μια επιπλέον γραμμή, πάνω στο βλέφαρο, σαν σκιά, σε μια έντονη γαλάζια ή μοβ απόχρωση. Μια επιρροή δανεική από τη δεκαετία του 60, προσαρμοσμένη στο σήμερα και στις συλλογές της Prada, της Chloe, του οίκου Marni… 
4. Και τα φρύδια όμως αλλάζουν, αν είμαστε προετοιμασμένες να τα βάψουμε ξανθά, να τα ανοίξουμε και να γίνουν σχεδόν αόρατα. Η «δική μας» Mary Katrantzou το τόλμησε στο σόου της με παστέλ σκιές στα μάτια. Και οι Proenza Schouler έδωσαν έμφαση σε ένα πιο ουδέτερο και μονοχρωματικό ύφος. 

5. Όσο για το μανικιούρ του φθινοπώρου είναι σίγουρα πιο επιθετικό από ποτέ με νύχια που βγάζουν …μάτι, πελώρια, έντονα, με λογότυπα, στρας, ζωγραφιές, μικρά έργα τέχνης που προκαλούν τα βλέμματα. Ωραία θα περάσουμε…!

Save

Save