”Περί φύσεως ανθρώπου”του Πέτρου Βασιλείου!

154

Το Penypeny.gr βρέθηκε στη Χαλκίδα σε έναν υπέροχα διαμορφωμένο χώρο,κατάλληλο για διαλογισμό,θεραπείες,παραδοσιακό βελονισμό,hatha γιόγκα κτλ.”Περί φύσεως ανθρώπου” ονομάζεται ο χώρος και πίσω από όλα αυτά κρύβεται ο Πέτρος Βασιλείου.Πάμε λοιπόν να τον γνωρίσουμε καλύτερα,ποιά είναι η φιλοσοφία του γενικότερα και τι σημαίνει για αυτόν το ”Περί φύσεως ανθρώπου”.

1) Πέτρο μου καλώς μας ήρθες στο Penypeny.gr.Πες μας λίγα λόγια για σένα.

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1973. Είμαι πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Σ, έχω σπουδάσει,επίσης, Ηχοληψία σε ιδιωτική σχολή Panavizion και Μουσική στο Αττικό Ωδείο Αθηνών.

Το 1997 ήρθα στην Χαλκίδα και ένα χρόνο μετά παντρεύτηκα, όπου εγκαταστάθηκα και μόνιμα στην πόλη. Έχω τρία παιδιά ηλικίας 18, 14 και 13.

2) Τι εστί το Περί φύσεως Ανθρώπου.

Το ΠΕΡΙ ΦΥΣΕΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ είναι ένας νέος χώρος που μέσα από τον Παραδοσιακό κινέζικο βελονισμό, την  hatha yoga και άλλων θεραπευτικών μεθόδων (βεντούζες ,moxa,guasha κ.α.) μπορεί κανείς να λύσει σοβαρά θέματα Ψυχικής, και σωματικής Υγείας. Είναι ένας χώρος ήσυχος, υποφωτισμένος, με χρώματα που χαλαρώνουν και γεννούν αισθήματα ασφάλειας και σιγουριάς, συνθήκες που επιτρέπουν στη ζωτική ενέργεια να αναζωογονηθεί. Είναι ένας  χώρος που πραγματοποιούνται  σεμινάρια φέρνοντας κοντά συμβούλους από ποικίλες αφετηρίες, με παράλληλες ως τώρα διαδρομές στους χώρους της ολιστικής θεραπευτικής. Προσδοκία μου είναι στο Περί Φύσεως Ανθρώπου να δημιουργήσω ένα «πεδίο συνεύρεσης» διαφορετικών οπτικών, σωστικής και ψυχικής υγείας αρμονικά δομημένο στη πραγματική φύση του ανθρώπου.

3) Ασχολείσαι με υπηρεσίες παραδοσιακού κινέζικου βελονισμού και ολιστικών θεραπειών.  Μίλησε μας  γι’ αυτά.
Το 2003 μετά από Προσωπικά μού θέματα ήρθε στην ζωή μού η hatha Yoga. Με την Yoga άρχισα να ασχολούμαι με το σώμα μού. Η στάση μού απέναντι στην τροφή αλλά και γενικά σε ότι επέλεγα να μπαίνει μέσα στο σώμα μού, οπού αυτό είχε άμεση σχέση και με τα φάρμακα άλλαξε 100%. Ήταν μια εποχή που και εγώ  αλλά και η γυναίκα μου τότε, αρχίσαμε να ασχολούμαστε με την ομοιοπαθητική και γενικά με τις ολιστική θεραπευτική. Έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ με την θεραπευτική βλέποντας την αλλαγή που έχει έρθει σε εμένα σε όλα τα επίπεδα. Ένιωσα την ανάγκη να εμβαθύνω σε αυτό που ονομάζετε ολιστική θεραπεία.

Όταν ήμουν στο δημοτικό, ο πατέρας μου μού είχε δώσει ένα βιβλίο που το έλεγαν “Τα Ανεξήγητα Φαινόμενα”. Σε αυτό το βιβλίο διάβασα για πρώτη φορά για τον Βελονισμό και μου είχε κάνει απίστευτη εντύπωση πως τρυπώντας το σώμα με αυτές τις μικρές βελόνες θεραπευόσουν. Έτσι λοιπόν ήρθε η στιγμή!! Γράφτηκα στην Ακαδημία αρχαίας ελληνικής και κινεζικής ιατρικής, αφού είχα κάνει κάποιες συνεδρίες Βελονισμού πού ήταν ένα απωθημένο που είχα από μικρός διαβάζοντας το βιβλίο που προανέφερα. Παρακολούθησα τη θεωρία κινεζικής ιατρικής για ένα χρόνο και μετά έκανα τα δυο έτη πού είχαν να κάνουν με τα σημεία Βελονισμού και παθήσεις, έκανα την πρακτική μου στο θεραπευτήριο της σχόλης και παράλληλα παρακολούθησα μαθήματα πάνω στην ενεργειακή υπόσταση της τροφής, κείμενα του Ιπποκράτη, κινέζικα βότανα, ελληνικά βότανα, Βεντούζες, και Αισθητική Δερματολογία σύμφωνα με την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική. Έχω ασχοληθεί με τα αιθέρια ελαία και ως προς την χρήση τους, αλλά και ως προς την παραγωγή τους, με την γυναίκα μου για 10 έτη διατηρούσαμε παραδοσιακό εργαστήρι φυσικών κρεμών αιθέριων ελαίων βότανα, φυσικά σαπούνια κ.α.

 

4) Γιατί πρέπει να κάνει κάποιος βελονισμό; Τι θεραπεύει;

Είναι μία θεραπευτική μέθοδος, που μόλις πριν λίγες εκατοντάδες χρόνια έγινε γνωστή στο δυτικό κόσμο, είναι Κινέζικη η προέλευση του, και η γέννησή του χρονολογείται στην τρίτη χιλιετηρίδα προ Χριστού. Αν και για πολλούς αιώνες είχε αποτελέσει το κύριο θεραπευτικό σύστημα του ανατολικού κόσμου, έκανε την εμφάνισή του στην Δύση αρκετά αργά. Σήμερα αποτελεί μία συχνή προσφυγή για θεραπεία, αλλά και αντικείμενο έρευνας του επιστημονικού κόσμου. Ο βελονισμός αποτελεί ίσως την αρχαιότερη θεραπευτική μέθοδο που έχει επιβιώσει έως σήμερα ονομασία Acupuncture που αποτελείται από τα λατινικά acus: βελόνα και puncturα: τρύπημα, αντιστοιχεί στην παραδοσιακή κινέζικη ονομασία Tsen Tsou(καρφωτής βελόνας).Και η σύνδεση του βελονισμού με την αρχαία Ελλάδα βρίσκετε μέσα από τους κενταύρους.(Ο κεντών την αύρα.) Αν έπρεπε να δοθεί ένας τεχνικός ορισμός για το βελονισμό, θα διατυπωνόταν κάπως έτσι: «Βελονισμός είναι η τέχνη του ερεθισμού με βελόνες, συγκεκριμένων σημείων στο σώμα, που βρίσκονται στην πορεία καναλιών ενέργειας τα οποία λέγονται μεσημβρινοί».Το μέρος όπου γίνεται ο βελονισμός, παίζει επίσης σημαντικό ρόλο, σύμφωνα με την παραδοχή ότι ο άνθρωπος πρέπει να είναι σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον του.

 • Είναι μια ολιστική ιατρική που δίνει τη δυνατότητα στο σώμα να θεραπεύσει τον εαυτό του
 • Αντιμετωπίζει τη ρίζα του προβλήματος, όχι μόνο το σύμπτωμα
 • Είναι ανώδυνο στην εφαρμογή του
 • Συχνά πιο αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων από την Δυτική ιατρική
 • Είναι μια φυσική θεραπευτική μέθοδος που υποστηρίζει τον οργανισμό ,αντί για τις επεμβατικές μεθόδους με φάρμακα ή χειρουργική επέμβαση
 • Έχει Αποδειχθεί ότι βοηθάει στα προβλήματα γονιμότητας
 • Έχει μια εξαιρετικά χαμηλή πιθανότητα ανεπιθύμητων ενεργειών

Ένας βασικός λόγος είναι η ασφάλεια της θεραπείας. Η εφαρμογή του βελονισμού δεν αποτελεί εμπόδιο στην τυχόν φαρμακευτική ή επεμβατική αγωγή αντίθετα μπορεί να ενισχύσει τις άλλες δυτικές θεραπείες. Είναι ανώδυνος. Λειτουργεί εκεί όπου η φαρμακευτική αγωγή αδυνατεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Φέρει συνεργατική δράση με τις όποιες φαρμακευτικές αγωγές λαμβάνει ο ασθενής. Έχει αποτελέσματα μεγαλύτερα του 80%. Μεγάλη διάρκεια αποτελεσμάτων (μήνες ή χρόνια).Περιορίζει σε χρόνιες εκφυλιστικές παθήσεις τα συμπτώματα και την φαρμακευτική αγωγή. Θεραπεύει τον οξύ ή χρόνιο πόνο. Τονώνει και αναζωογονεί γενικά τον οργανισμό. Έχει ένα ανεκτό οικονομικό κόστος θεραπείας.

  

ΤΙ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ

Στοχεύει στην θεραπεία λειτουργικών αναστρέψιμων συμπτωμάτων, ασθενειών και συνδρόμων, με αποτέλεσμα την εσωτερική ισορροπία και την αυτοοργάνωση κάθε ζώντος οργανισμού.

Πόνοι:

 1. Κεφαλαλγία
 2. Ημικρανία
 3. Νευραλγία του τριδύμου και παράλυση του προσωπικού νεύρου
 4. Πονόδοντος
 5. Μεσοπλεύριος νευραλγία
 6. Πόνοι αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης
 7. Πόνοι των αρθρώσεων άνω και κάτω άκρων
 8. Ισχιαλγία
 9. Οσφυαλγία
 10. Οστεοαρθρίτιδα
 11. Μυαλγία
 12. Ινομυαλγία
 13. Αθλητικές κακώσεις

Ψυχοσωματικές παθήσεις:

 1. Ψυχολογική αστάθεια
 2. Αϋπνία
 3. Φοβία
 4. Μελαγχολία
 5. Κατάθλιψη
 6. Άγχος
 7. Εθισμοί (κάπνισμα, αλκοόλ, χρήση ουσιών)

Νευρολογικές παθήσεις:

 1. Παράλυση άνω και κάτω άκρων
 2. Ασθένειες με σπασμούς
 3. Σύνδρομο Meniere
 4. Νόσος του Parkinson
 5. Ν. Alzheimer
 6. Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση (ALS)
 7. Μυασθένεια  Gravis
 8. Σκλήρυνση κατά Πλάκας (SM)

Παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος:

 1. Γαστρίτιδα
 2. Έλκος στομάχου και δωδεκαδακτύλου
 3. Εμετοί
 4. Κολίτιδα
 5. Ανορεξία
 6. Παχυσαρκία
 7. Εντερίτιδα και διάρροια
 8. Δυσκοιλιότητα

Ωτορινολαρυγγολογίας παθήσεις:

 1. Εμβοές
 2.  Ίλιγγος
 3. Αλλεργική ρινίτιδα
 4. Οφθαλμολογικές παθήσεις.

Παθήσεις αναπνευστικού συστήματος:

 1. Κοινό κρυολόγημα
 2. Βρογχίτιδα
 3. Βρογχικό άσθμα
 4. Αιματολογικές παθήσεις

Δερματοπάθειες:

 1. Έρπητας ζωστήρας
 2. Ψωρίαση
 3. Ακμή

Παθήσεις ουρο-γεννητικού συστήματος:

 1. Υπογεννητικότητα
 2. Γυναικολογικές διαταραχές
 3. Διαταραχές έμμηνου ρύσεως και εμμηνόπαυσης
 4. Πρόωρη εκσπερμάτωση
 5. Στυτική δυσλειτουργία

Κοσμητική Ιατρική:

 1. Ρυτίδες
 2. Κυτταρίτιδα
 3. Αντιγηραντική θεραπεία

5)Τι είναι η GUASHA θεραπεία;

Guasha Θεραπεία – Μια Σύντομη Ιστορία

Ιστορία της Θεραπείας Guasha ξεκίνησε επί δυναστείας των Τανγκ (618-907) και της δυναστείας των Μινγκ (1368-1644). Για πάνω από 1.000 χρόνια, αυτή η παραδοσιακή κινεζική θεραπεία έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως για διάφορα θέματα υγείας και έχει αποδειχθεί ότι είναι εξίσου αποτελεσματική με τις θεραπείες βελονισμού.

Ορισμός του Guasha

Η λέξη “guasha”,  δημιουργείται από τον συνδυασμό της ορθογραφίας  2 Κινέζικων λέξεων “Gua” και “sha”. Η λέξη “Gua” κυριολεκτικά σημαίνει “σκραπ” και η λέξη “sha” κυριολεκτικά σημαίνει “άμμος”. Έτσι guasha σημαίνει, διάλυση της άμμου. Στην πραγματικότητα, έχει να κάνει με τα τοξικά και τα νεκρά κύτταρα που έχουν συσσωρευτεί κάτω από το δέρμα μας.

Ποιά είναι τα εργαλεία που απαιτούνται;

Το εργαλείο που θα χρειαστεί για θεραπεία με guasha είναι πίνακες που γίνονται από κέρατο βουβαλιού. Οι πίνακες από κέρατα βουβαλιού δε μεταδίδουν τη θερμότητα και τα ηλεκτροστατικά φορτία. Αυτές η δύο ιδιότητες είναι κρίσιμης σημασίας, επειδή συμβάλλουν στην  θεραπεία του αρνητικού “τσι” (ζωτικής σημασίας ενέργεια).

Τι είναι το “sha”;

Ακριβώς όπως ανέφερα παραπάνω, το “sha” είναι στην πραγματικότητα τα νεκρά κύτταρα και η τοξίνες συσσωρευμένες μέσα στο σώμα μας σε βάθος χρόνου. Σύμφωνα με τη θεραπεία guasha, το “sha” είναι η βασική αιτία όλων των θεμάτων υγείας στο σώμα μας. Αυτά τα “sha” θα διαταράξουν τη ροή του αίματος και το «τσι» (ροή ενέργειας). Σύμφωνα με την κινεζική σοφία, αν η ροή του αίματος είναι αποκλεισμένη, θα αισθανθούμε πόνο, και αν η ροή του «τσι» είναι αποκλεισμένη, θα βιώσουμε μούδιασμα. Σοβαρά, θα πρέπει να σταματήσετε να παίρνετε παυσίπονα όταν βιώνετε πόνο. Το σώμα σας επιδιώκει την προσοχή σας και μπλοκάρει τη ροή του αίματος, γι ‘αυτό και σας στέλνει το σήμα πόνου. Παίρνοντας παυσίπονα αδιαφορείτε για αυτήν την εντολή.

Πώς λειτουργεί guasha;

Ξεμπλοκάρει την μπλοκαρισμένη ροή του αίματος «τσι» και αποκατασταθιστά την υγεία. Κατά την εκτέλεση guasha, θα ενεργοποιηθούν οι μεσημβρινοί, (κανάλια ροής ενέργειας). Υπάρχουν συνολικά 12 μεσημβρινοί που συνδέονται άμεσα με τα εσωτερικά μας όργανα, και 2 έκτακτοι μεσημβρινοί που είναι κομβικής σημασίας. Αυτοί οι μεσημβρινοί  είναι αόρατοι, είναι όμως υπεύθυνοι για τον έλεγχο της ροής του αίματος και του “τσι”. Η ύπαρξη αυτών των μεσημβρινών τώρα, είναι αποδεδειγμένα και επιστημονικά ότι υπάρχουν.

 Οι 2 τύποι των Guasha Θεραπεία

Η θεραπεία Guasha χωρίζεται γενικά σε 2 κατηγορίες,

Guasha Μασάζ  

Guasha Spa

 1. Guasha Μασάζ

Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται σε αίθουσες ομορφιάς. και μπορεί να γίνει σε καθημερινή βάση, χρησιμοποιώντας κρέμα, μάσκα ή λάδια προσώπου. Η διάρκεια είναι 15 με 20 λεπτά για να ολοκληρωθεί ένα Guasha μασάζ προσώπου. Ένα πλήρες guasha μασάζ διαρκεί  40 λεπτά. Για να ολοκληρωθεί χρειάζονται (12 συνεδρίες για κάθε μεσημβρινό)

 1. Guasha Spa – Μια ειδική, στο σώμα  τεχνική μασάζ για αδυνάτισμα  που είναι μοναδική. Κατά τη διάρκεια guasha ιδρωτοποιός αδένας θα ανοίξει, επιτρέποντάς την  απελευθερώσει υπερβολικής θερμότητας, αρνητική ενέργεια, και ιδρώτα. Μετά την guasha συνεδρία, θα πρέπει να πιείτε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Το νερό παίζει σημαντικό ρόλο στην αποτοξίνωση, οπότε πίνοντας ένα ποτήρι ζεστό νερό θα επιτρέψει στο σώμα σας να επεξεργαστεί την διαδικασία αποτοξίνωσης πιο αποτελεσματικά.

 6) Τι προσφέρει η YOGA;         

Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν ένταση και δυσκολίες που ξεπερνούν τον έλεγχο τους. Σε μια μάταιη προσπάθεια να ανταπεξέλθουν, στρέφονται στα ηρεμιστικά, στα υπνωτικά χάπια και στο αλκοόλ. Η Hatha Yoga η πιο αρχαία επιστήμη της ζωής μπορεί να σου διδάξει το πως να ελέγχεις την ένταση όχι μόνο στο φυσικό επίπεδο, αλλά επίσης και στο νοητικό και πνευματικό. Στην hatha yoga η (ασάνας) η στάσεις λαδώνουν το σώμα, και κρατούν τους μυς και της αρθρώσεις σε ομαλή λειτουργία, εναρμονίζουν όλα τα εσωτερικά όργανα και αυξάνουν την κυκλοφορία, χωρίς να δημιουργούν καμία κούραση, ενώ  η (πραναγιάμα) η γιόγκικι αναπνοή,  αυξάνει την πράνα, την ζωτικής  σημασίας  ενεργεία. Τέλος  μέσω του διαλογισμού και της χαλαρώσεις που ηρεμεί το νου τον οδηγό του σώματος μαθαίνεις να ελέγχεις και τελικά να ξεπερνάς το φυσικό σου όχημα, καθένας μπορεί να ασκήσει την yoga ανεξάρτητα από ηλικία θέση και θρησκεία .δεν είναι μια θεωρία αλλά ένας πρακτικός τρόπος ζωής.

7) Πού βρίσκεται ο χώρος σου;

Το Περί φύσεως Ανθρώπου βρίσκετε σε ένα ήσυχο κεντρικό στενό της Χαλκίδα στο ισόγειο ενός καινούργιου κτηρίου. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα ο χώρος που θα έφτιαχνα το θεραπευτήριο μου να ήταν ισόγειο, μιας και ως γνωστό η θεραπείες αλλά και οποιαδήποτε  κατάσταση ανισορροπίας στον ανθρώπινο οργανισμό χρήζει γείωσης. Με αυτή λοιπόν την λογική ήθελα να βρίσκεται όσο πιο κοντά στη γη γίνεται.

Η διεύθυνση είναι πάροδος Σαλονικίου χωρίς νούμερο ανεβαίνοντας την Σαλονικίου είναι μια πάροδος δεξιά και αυτό ήταν σημαντικό για μένα, διότι η λέξη  πάροδος είναι ένα ουσιαστικό θηλυκού γένους και σημαίνει “δρόμος που οδηγεί σε άλλον μεγαλύτερο, το πέρασμα κάποιου χρονικού διαστήματος, παρέλευση κάποιου χρόνου”.

 8) Γιατί πρέπει κάποιος να σε επισκεφτεί;

Οι αρχές της ολιστικής θεραπευτικής μπορούν να συνοψισθούν στη φράση ότι ο άνθρωπος είναι πολύ περισσότερο από μια βιολογική μηχανή και γι’ αυτό, όταν προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα υγείας, δεν πρέπει να περιοριζόμαστε απλά στην αντιμετώπιση ενός βιολογικού συμπτώματος ή μιας κλινικής κατάστασης αλλά να προσπαθούμε για τη συνολική βελτίωση της κατάστασης υγείας του ανθρώπου. Πρεσβεύω αυτήν την λογική από τα βάθη της καρδίας μου. Με άλλα λόγια ο κάθε άνθρωπος είναι μια ξεχωριστή πνευματική ψυχική σωματική οντότητα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται. Δηλαδή δεν μπορούμε να μιλάμε μόνο για παθήσεις αλλά για ανθρώπινες υπάρξεις σαν σύνολο.
Η θεραπευτική παρέμβαση στο Περί Φύσεως Ανθρώπου στοχεύει τον δυνατό στις πραγματικές και όχι στις φαινομενικές αιτίες, ή μόνο στην απλή ανακούφιση των εκάστοτε συμπτωμάτων. 

9)Τι προσφορά δίνεις στους αναγνώστες του Penypeny.gr;

Ειδικά για τους αναγνώστες του Penypeny.gr οι προσφορές είναι:

 • Yoga

1 Μήνα μαθήματα (2 φορές την εβδομάδα) Yoga χωρίς εγγραφή : 35 €

 • Guasha Μασάζ

1 Συνεδρία Guasha μασάζ προσώπου (διάρκεια: 15-20′)20 €

 • Βελονισμός προσώπου (Κοσμητικός βελονισμός)

12 συνεδρίες μόνο 350€ και δώρο διάγνωση και κρέμα κατάλληλη για εσάς!
Θα χρησιμοποιείται ταυτόχρονα  τεχνικές αισθητικής όπως π.χ Guasha (Massage προσώπου με ειδικές πλάκες),  βεντούζες προσώπου, καθώς και με ειδικό σφυράκι με μικρές βελόνες (seven star). Οι θεραπείες θα γίνουν στο Healthy diet & beauty (Kέντρο Αισθητικής)
Ημέρες λειτουργίας του κέντρου είναι κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στην Χαλκίδα.

Οι ειδικές τιμές ισχύουν έως τις 31/03/2017.

 

Πετρος Βασιλειου

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save