Σαλατες σε βαζακι: Η νεα μοδα στη διατροφη

11

Οι foodistas του Instagram τοποθετούν φρέσκα λαχανικά και φρούτα σε γυάλινες συσκευασίες που όλοι έχουμε στο σπίτι. Έτσι μεταφέρουν το γεύμα τους εύκολα στο γραφείο ή τις εκδρομές.


Ελληνική σαλάτα με πλιγούρι

pegasus_LARGE_t_209761_106916864_type11498

Υλικά για 2 άτομα
1 φλιτζ. νερό, ½ φλιτζ. πλιγούρι, ¼ κ.σ. αλάτι, 1 ½ κ.σ. χυμό λεμονιού, 4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι, ½ κ.σ. ρίγανη, 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
¼ κ.σ. πιπέρι, 1 φλιτζ. ντοματίνια κομμένα στη μέση, 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 αγγούρια κομμένα σε φέτες, 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, 10 ελιές
3 φλιτζ. μαρούλι ψιλοκομμένο, 50 γραμμ. φέτα κομμένη σε κύβους

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα με το νερό και το αλάτι ρίχνετε το πλιγούρι και το αφήνετε να βράσει για 8′. Καλύπτετε το σκεύος και το αφήνετε για 5′ ακόμα μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό.
2. Τοποθετείτε το πλιγούρι σε ένα μπολ και προσθέτετε το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το υπόλοιπο λάδι, το ξίδι, τη ρίγανη, το σκόρδο, το πιπέρι και λίγο αλάτι μέχρι να δέσουν.
4. Μοιράζετε τα ντοματίνια, το αγγούρι, την πιπεριά, το κρεμμύδι και τις ελιές σε δύο βαζάκια. Περιχύνετε με το ντρέσινγκ.
5. Από πάνω απλώνετε το πλιγούρι και τη φέτα και συμπληρώνετε με το μαρούλι.


Σαλάτα με τόνο και φασόλια

pegasus_LARGE_t_209761_106916862_type11498

Υλικά για 2 άτομα
30 γραμμ. βρασμένα φασόλια, 1 συσκευασία τόνο, 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη, 2 αγγούρια κομμένα σε ροδέλες, 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό, 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαΐντανό
16 ελιές, 2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 φλιτζ. μαρούλι ψιλοκομμένο, χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε όλα τα υλικά. Τα μοιράζετε σε δύο γυάλινα βάζα και πασπαλίζετε με πιπέρι. Περιχύνετε με το χυμό λεμονιού.


Σαλάτα με μήλο, κοτόπουλο και ρύζι

pegasus_LARGE_t_209761_106916863_type11498

Υλικά για 2 άτομα
½ φλιτζ. βρασμένο άγριο ρύζι, ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. ξίδι, 1 κ.σ. μέλι, 1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
½ κ.σ. αλάτι, 1 μήλο κομμένο σε κύβους, 2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
200 γραμμ. βρασμένο στήθος κοτόπουλου, ¼ φλιτζ. σταφίδες, 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 φλιτζ. σπανάκι, ¼ φλιτζ. ψημένα αμύγδαλα, 30 γραμμ. blue cheese

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μέλι, τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνετε.
2. Μοιράζετε τα κομμάτια μήλου σε δύο βαζάκια και περιχύνετε με 1 κ.σ. από το ντρέσινγκ.
3. Συνεχίζετε με το σέλινο και το κοτόπουλο και περιχύνετε με 1 κ.σ. ακόμα. Προσθέτετε και τις σταφίδες.
4. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ρύζι, το μαϊντανό και 2 κ.σ. από το νρέσινγκ. Τα τοποθετείτε στα βάζα. Ολοκληρώνετε με το σπανάκι, τα αμύγδαλα και το blue cheese και περιχύνετε με το υπόλοιπο ντέσινγκ.

Πηγή: http://www.elle.gr

Save