Σκέψου αυτό που θέλεις και θα δεις ότι θα συμβεί!

Κατά το φαινόμενο πλασέμπο, κάποιος παρουσιάζει μία ασθένεια χωρίς εμφανή αίτια, απλά και μόνο γιατί του έχει γίνει εμμονή ότι θα του συμβεί. Με άλλα λόγια, οι σκέψεις σου επηρεάζουν τη διάθεση, τη συμπεριφορά, αλλά και τον οργανισμό σου.

Για να πραγματοποιηθούν τα όνειρα που κάνεις πρέπει να απαλλαγείς από τον αρνητισμό και να μάθεις να σκέφτεσαι μόνο θετικά.

Ο αμφισβητούμενος ιεροκήρυκας, Dr. Norman Vincent Peale, μέσω του βιβλίου του με τίτλο «Η δύναμη της θετικής σκέψης», που κυκλοφόρησε το 1952 κι έμελλε να γίνει το «ευαγγέλιο» όσων ασχολούνται με την αυτοβελτίωση, πρότεινε μερικούς έξυπνους τρόπους για να το πετύχεις.

Γνώρισέ τους

1. Οραματίσου τον τέλειο εαυτό σου. Διαμόρφωσε και καταχώρισε στο μυαλό σου μία εικόνα του εαυτού σου ως ένα άτομο που μέχρι στιγμής έχει πετύχει πολλά στη ζωή του. Μη δοκιμάσεις ποτέ να αμφισβητήσεις την πραγματικότητα αυτής της εικόνας. Αντίθετα, προσπάθησε να της προσθέτεις καθημερινά όσα μικρά συμβάντα μπορούν να την ενδυναμώσουν (για παράδειγμα, ότι ετοίμασες ένα ωραίο οικογενειακό δείπνο, πέτυχες σε ένα project στο γραφείο ή έκανες μία συμφέρουσα αγορά).

2. Σκέψου ρεαλιστικά. Μη χτίζεις πρόσθετα εμπόδια με τη φαντασία σου. Όσο για τα αληθινά εμπόδια, προσπάθησε να τα μελετάς και να αγωνίζεσαι να τα ελαχιστοποιείς, ώστε όταν βρεθούν μπροστά σου να έχεις απαλλαγεί από το φόβο και το δέος που πιθανόν σου προκαλούν και να μπορείς να τ’ αντιπαλέψεις δυναμικά.

3. Διώξε τις αρνητικές σκέψεις. Κάθε φορά που εισβάλλει στο μυαλό σου μία αρνητική σκέψη σχετική με το προσωπικό σου σθένος, να προσπαθήσεις να σκέφτεσαι επίτηδες κάτι πολύ θετικό, ικανό να την εξουδετερώσει και να σου επιτρέψει να προχωρήσεις μπροστά (για παράδειγμα μία επιτυχία στην προσωπική ή την επαγγελματική σου ζωή). Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, απόφυγε να ανασκαλεύεις τυχόν θλιβερά γεγονότα που σε σημάδεψαν (για παράδειγμα ένα διαζύγιο, ένα ατύχημα ή ένα θάνατο).

4. Μην υπερεκτιμάς του άλλους. Μην εντυπωσιάζεσαι υπερβολικά από τα επιτεύγματα των ανθρώπων γύρω σου. Ο κάθε ένας από εμάς είναι διαφορετικός και γι’ αυτό και ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε και αντιδρούμε σε διάφορες καταστάσεις είναι καθαρά υποκειμενικός. Θα πρέπει όμως να θυμάσαι ότι κανείς δεν μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικός με σένα σε ό, τι σε αφορά. Ακόμα και ο πιο δυναμικός άνθρωπος αμφιταλαντεύεται και ανησυχεί για πολλές αποφάσεις του ή τουλάχιστον δεν τις παίρνει αβίαστα.

5. Ανεξαρτητοποιήσου. Όσο εξαρτάσαι υπερβολικά από άλλους, το μόνο βέβαιο είναι ότι τόσο πιο αδύναμη θα αισθάνεσαι. Διεκδικώντας σήμερα κιόλας την ανεξαρτησία σου, θα συνειδητοποιήσεις ότι είσαι πολύ πιο υπεύθυνη και αξιόπιστη απ’ ό,τι νόμιζες και θα δεις τον εαυτό σου ακόμα πιο θετικά. Προσπάθησε λοιπόν να παίρνεις περισσότερες πρωτοβουλίες και να λειτουργείς δυναμικά και με βάση τα προσωπικά σου θέλω και προσδοκίες.

6. Κάνε (τις σωστές) παρέες. Είναι απαραίτητο να κάνεις παρέα με αισιόδοξα, χαρούμενα και θετικά προδιατεθειμένα άτομα, τα οποία προσπαθούν να βλέπουν πάντα τη ζωή από την καλή της πλευρά. Άτομα τα οποία ξεπερνούν τις δύσκολες καταστάσεις με το χαμόγελο, όχι γιατί έτσι πρέπει, αλλά γιατί έτσι τους βγαίνει φυσικά. Η συναναστροφή σου μαζί τους θα σε γεμίσει αισιοδοξία, ενώ είναι πολύ πιθανό να σου μεταδώσουν το θετικό πνεύμα τους.

7. Δέξου τις φιλοφρονήσεις. Μην αντιμετωπίζεις τα κομπλιμέντα (για την εξωτερική σου εμφάνιση ή την ποιότητα του χαρακτήρα σου) ως απλές εκδηλώσεις ευγένειας ή ως μία μέθοδο για να σε… καλοπιάσουν ή να σε εκμεταλλευτούν.

Όταν είναι ουσιαστικά και αφορούν στις πράξεις και το χαρακτήρα σου, προσπάθησε να τα δέχεσαι και να αισθάνεσαι υπερήφανη γι’ αυτά.

8. Φέρε τους στόχους σου… στα μέτρα σου. Αν οι στόχοι που έχεις θέσει για να νιώσεις καλύτερα φαντάζουν πολύ μακρινοί και δύσκολοι να επιτευχθούν, προσπάθησε να τους διαιρέσεις σε μικρότερους, πιο κοντινούς στόχους, που σίγουρα είναι και πιο εφικτοί. Πες, για παράδειγμα, «μπορώ να χάνω 1 ή 2 κιλά την εβδομάδα» αντί να πεις το λιγότερο ρεαλιστικό «πρέπει να χάσω 10 κιλά σε ένα μήνα». Όσο πιο «κοντινός» σού φαίνεται ο στόχος, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να τον πετύχεις, γεγονός που θα σου χαρίσει περισσότερη αυτοπεποίθηση για να συνεχίσεις.

9. Δείξε ευγνωμοσύνη. Την αληθινή ευτυχία θα την κατακτήσεις μόλις μάθεις να εκτιμάς όλα τα μικρά και (έστω και φαινομενικά) ασήμαντα. Με άλλα λόγια, μη θεωρείς δεδομένο το γεγονός ότι είσαι υγιής, ότι έχεις ένα σύντροφο που σε νοιάζεται και σε φροντίζει, ότι έχεις ανθρώπους γύρω σου που σε στηρίζουν, ότι έχεις ένα όμορφο σπίτι ή ότι έχεις μία ικανοποιητική δουλειά. Μάθε να τα εκτιμάς και να δείχνεις ευγνωμοσύνη.

10. Απόκτησε αυτογνωσία. Αν αισθάνεσαι ότι τίποτα δεν σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, εξέτασε το ενδεχόμενο να αναζητήσεις τη βοήθεια κάποιου ειδικού προκειμένου να ξεπεράσεις τη μοιρολατρία, την έλλειψη αυτοπεποίθησης και αυτοσεβασμού, που πιθανόν να προέρχεται από τα παιδικά σου βιώματα.

Πηγήanapnoes.gr
Previous articleΖΩΔΙΑ ΗΜΕΡΑΣ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
Next articleΖΩΔΙΑ ΗΜΕΡΑΣ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
Peny Peny
Το Penypeny είναι για τις γυναίκες και τους άνδρες που έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους. Είναι 2πλο όπως η αρχή και το τέλος ή και αντίστροφα το τέλος και η αρχή. Και αν κάτι δεν πετύχει με τη μία φορά,υπάρχει και η δεύτερη. Η κακή και η καλή πλευρά της Πένυς. Γιατί μία φορά δε φτάνει….και θα το ξαναεπισκεφτείς! Γιατί το κάνω για τις δύο υπέροχες κόρες μου,για να γίνω το παράδειγμα τους.’Οπως υπάρχει ο ήλιος και το φεγγάρι μου ,όπως τις έλεγα μωρά. Γιατί διανύω τη 2η εικοσαετία μου.Γιατί όλα έχουν 2 όψεις…όπως τα νομίσματα. Γιατί σε μια σχέση χρειάζονται δύο.Γιατί όπως λέει και ο Νίτσε”ένας άνθρωπος που έχει ένα γιατί να ζήσει,αντέχει κάθε πως”. Γιατί υπάρχει το καλό και το κακό,το άσπρο και το μαύρο,η γη και ο ουρανός,το αλάτι και το πιπέρι.Το αλάτι για να κάνει πιο νόστιμο το φαγητό και το πιπέρι πιο πικάντικο. Το Penypeny σου δίνει επιλογές,μέσα ή έξω.Peny και στο τετράγωνο με μαθηματικούς όρους.’Οπως τα μικρά και τα μεγάλα πράγματα στη ζωή.Διαλέγεις τον κακοτράχηλο δρόμο ή τον καλό.Μπορείς να τον περπατήσεις με φλατ παπούτσια ή με τακούνια.Γιατί όταν παρουσιάζεται μια ευκαιρία πρέπει να είσαι έτοιμος.Γιατί το νούμερο 2 είναι καλύτερο από το νούμερο 1 όπως λέει και ένα άρθρο της PEPSI από μεγάλα στελέχη της ”η χαρά του να είσαι το Νο 2”.Γενικά το 2 μου αρέσει περισσσότερο από το 1 ,γιατί έχει καμπύλες όπως η γυναίκα.Γιατί υπάρχει η χαρούμενη και η λυπημένη Πένυ. Γιατί όταν διαβάζει μια γυναίκα το Penypeny θέλω να γελάει,να διασκεδάζει,να βρίσκει ενδιαφέροντα θέματα που την αγγίζουν,να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα της,να ενημερώνεται,να περνάει καλά.Θέλω να δείχνω αυτά που θέλει μια γυναίκα άσχετα αν μπορεί να τα έχει ή όχι…γιατί πολύ απλά μπορεί να τα ονειρευτεί. Όπως λέει και το Penypeny, η ζωή έχει δύο όψεις. Μπορείς να ονειρεύεσαι ή ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ!!!