“Σχέση εξ αποστάσεως” ,μια πονεμένη ιστορία από τη ΜΑΡΙΑ Π . ΨΑΘΑ

 

Φανατισμένο μου , αδηφάγο αναγνωστικό κοινό,

Άβε.

Καλή χρονιά και τα τοιαύτα να χαμε να λέγαμε και να ελπίζαμε.

Σήμερα το θέμα καυτό , βαρύ και χιλιομετρικά ασήκωτο.

Θα μιλήσουμε για τη σχέση – χαχαχα συγνώμη , σοβαρεύομαι – εξ αποστάσεως.

Εκείνος είναι φοιτητής στη Σλοβακία και εσύ κουράρεις τον παππού σου ? Εκείνη είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στη Βουλγαρία και εσύ σερβιτόρος στην Ελλάδα?

Εκείνος αγρότης στα τιμημένα μας τα  Κορφοβούνια και εσύ ιδιωτική υπάλληλος στας πρωτεύουσης? Εκείνη είναι αεροσυνοδός – που μόνιμα ξεμένει κάπου- και εσύ εδώ προσπαθείς να φτιάξεις καριέρα αρχιτέκτονα? (χαχαχα , πάλι,αστο καλό μου με κάνω και γελάω) .

Όπου και αν είναι εκείνος όπου και εάν είναι εκείνη , είσαι σίγουρη/ος ότι ο έρωτας σας θα αντέξει κύματα,αέριδες,τυφώνες και ξεραίλες και πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι θα σφιχταγκαλιαστείτε. Ωραία , το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις,μη σε κουράζω.

Η σχέση εξ αποστάσεως είναι μία μη σχέση.Απο κει θα το πιάσω. Και δεν έχει να κάνει ούτε με την εμπιστοσύνη , ούτε με τον μεγάλο και τρανό έρωτα που σου δένει κόμπο το στομάχι.

Γιατί απλά οι σχέσεις είναι σα τις σόμπες τις παλιές , τις σίγουρες. Πρέπει να τρέφονται με ξύλα , να καίει η φωτιά.Με προσαναμμάτα μονάχα σπιθουρίτσες θα κοιτάς και μήτε θα ζεσταίνεσαι μητε και θα καίγεσαι.

Θέλεις τον άνθρωπο σου , εκεί  να τον  μυρίζεις , να τον νιώθεις.Να μοιράζεστε και να τσακώνεστε .Να τον βρίζεις κατάμουτρα και να τον παίρνεις μετά μια σφιχτή αγκαλιά να ενώσεις πάλι τις φλογίτσες.

Καλή η τεχνολογία και φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά , αλλά άντε πες μου εσύ πόσα βράδια θα κοιμάσαι με το skype ανοιχτό και πόσα ξημερώματα θα τυλίγεσαι πιο καλά με την κουβέρτα ,μόνη σου , μπάς και ζεσταθείς.

Όπως καίνε τα κορμιά και όπως ζεσταίνει η επαφή η διά ζώσης , τίποτα.

Και ξοδεύετε τζάμπα τα megabyte  σας και δεν προχωράτε τις ζωές σας όπως ο καθένας οφείλει στον εαυτό του.

Φυσικά , θα μου πείς πως είμαι κυνική και πως ο πόθος μένει ασίγαστος γιατί το cyber sex είναι σούπερ εκτονωτικό και θα γελάσουμε όλοι μαζί παρέα.

Αλλά στα αλήθεια , αυτό σου είναι αρκετό? Να κάνεις έρωτα με μία φωνή και να ερωτεύεσαι κάθε φορά μικρά μαύρα  γραμματάκια σε μία κρύα οθόνη? Δε νομίζω Τάκη.

Από την άλλη υπάρχουν και εκείνα τα ζευγάρια που τη βρίσκουν με την απαραίτητη απομάκρυνση. Δεν σβήνει ο έρωτας , λένε. Δεν ερωτεύονται ποτέ αληθινά , λέω.

Ωστόσο , περί ορέξεως ουδείς λόγος.

Προσωπικά με τα εξ αποστάσεως ποτέ δεν ήμουν καλή και πάντοτε μου έμενε μια πίκρα δεδομένου ότι τότε είχαμε a la carte τα κινητά και έτσι και γκόμενο δεν είχα και από μονάδες ξέμενα . Ταλαιπωρία.

Γι αυτό σου λέω , βρές τον άνθρωπο σου εδώ , δίπλα και μέσα σου . Άσε τις τρεντιές για εκείνους που δεν νιώθουν και κυρίως για αυτούς που δεν μπορούν.

Τα φιλιά μου .

Μαρία Π . Ψαθά

Save

Save