Τατουάζ φρυδιών: Όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε

85

Όταν το 2012 η Cara Delevigne βγήκε μοντέλο της χρονιάς και όλοι μίλαγαν για το κορίτσι με το όμορφο πρόσωπο και τα έντονα φρύδια, σίγουρα κανείς δεν φανταζόταν ότι τέσσερα χρόνια μετά το πρότυπο ομορφιάς θα γινόταν η Kim Kardashian, η οποία έχει και αυτή έντονα φρύδια, αλλά είναι τόσο τέλεια σχηματισμένα, που θαρρείς και τα έχεις μετρήσει με χάρακα. Και κάπως έτσι το τατουάζ φρυδιών είναι πλέον τάση, μία τάση με μαθηματική ακρίβεια. 

Παρακολουθώντας τον τελευταίο καιρό διάφορα beauty videos που κυκλοφορούν στα social media, δεν είναι καθόλου δύσκολο να καταλάβουμε ότι αρκετά beauty trends έχουν έναν αέρα Ανατολής. Ας μην ξεχνάμε ότι εκεί οι γυναίκες είναι fan του έντονου μακιγιάζ και της υπερβολής. Έντονα μάτια, έντονα χείλη, έντονες γωνίες και φυσικά έντονα φρύδια.

Ας σταθούμε στα φρύδια. Ενώ στην αρχή επικρατούσε η άποψη ότι πρέπει να τα τονίζουμε – κάτι με το οποίο συμφωνούμε, αφού τα φρύδια είναι η ομορφιά του προσώπου μας και δίνει ένταση στο βλέμμα μας – στη συνέχεια άρχισαν σιγά σιγά τα πράγματα να παρεκτρέπονται. Διάσημοι beauty bloggers και makeup artists προτείνουν πλέον τα φρύδια να βάφονται υπερβολικά και το σχήμα τους να είναι μελετημένο με μαθηματική ακρίβεια ή να γίνεται ακόμα και τατουάζ στο συγκεκριμένο σημείο, έτσι ώστε να είναι έντονο το αποτέλεσμα.

Αν μία γυναίκα δεν έχει φρύδια, σαφώς το ημιμόνιμο τατουάζ είναι μία πολύ καλή λύση. Ωστόσο, αν έχετε φρύδια και θέλετε απλά να ακολουθήσετε αυτή την τάση χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, διότι ο κίνδυνος να παραμορφώσετε τα χαρακτηριστικά σας είναι μεγάλος.  Ενναλακτικά, αν θέλετε τονισμένα φρύδια, άλλα η ιδέα του να κάνετε τατουάζ σας ξενίζει, τότε απλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μολύβι ή σκιά.

Μην ξεχνάτε ότι η φυσική ομορφιά κάθε γυναίκας είναι μοναδική και αυτό που πρέπει να κάνει είναι με το μακιγιάζ να αναδείξει τα δυνατά της σημεία. Αν τα φρύδια της δεν είναι ένα από αυτά, αρκεί να τα τονίσει ελαφρώς και να επικεντρωθεί σε χείλη, μάτια ή ζυγωματικά, πάντα όμως βάζοντας όρια και επιλέγοντας ένα μακιγιάζ που δεν παραμορφώνει το πρόσωπό της.

Αφήστε τα φρύδια σας φυσικά και χτενίστε τα προς τα πάνω!
Tips για βλεφαρίδες πιο εντυπωσιακές και από ψεύτικες

Το υπερβολικό μακιγιάζ δεν αρέσει και δεν ταιριάζει σε καμία γυναίκα. Δεν πρόκειται για ένα νέο κανόνα, αντιθέτως είναι ένας από τους πιο παλιούς, ο οποίος θα ισχύει για πάντα.  Και να θυμάστε πως η φυσική σας ομορφιά είναι μοναδική στον κόσμο. Μην την αλλάξετε. 

πηγη:jenny.gr