Συμβαίνει τώρα

Υπόθεση μικρής Μελίνας: Στις θέσεις τους οι διορισθέντες πραγματογνώμονες

Το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου κλήθηκε την Τρίτη (23/2) να αποφασίσει για το εάν θα κάνει δεκτές ή όχι τις δηλώσεις εξαίρεσης των δύο εκ των τριών πραγματογνωμόνων στην πολύκροτη υπόθεση της μικρής Μελίνας Παρασκάκη. Οι διορισθέντες πραγματογνώμονες, σύμφωνα με την απόφαση, θα διατηρήσουν κανονικά τα καθήκοντα τους, απορρίπτοντας το αίτημα αυτοεξαιρέσεως. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, αύριο, Τετάρτη (24/2), αναμένεται να γίνει πραγματογνωμοσύνη παρουσία των τεχνικών συμβούλων και των δύο πλευρών. Το Δικαστήριο διέκοψε για 5 Μαρτίου 2021, ημέρα που κατά πάσα πιθανότητα, θα εκδοθεί η οριστική απόφαση.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις αρχές Φεβρουαρίου, αίτημα εξαίρεσης υπέβαλαν δύο από τους πραγματογνώμονες γιατρούς οι οποίοι είχαν οριστεί από το δικαστήριο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν πραγματογνωμοσύνη στην οποία θα είναι παρόν και ειδικός εκπρόσωπος της πολιτικής αγωγής.

Οι δύο γιατροί, ζήτησαν από το δικαστήριο την εξαίρεσή τους καθώς η πλευρά της πολιτικής αγωγής άφησε αιχμές για το γεγονός ότι έχουν υπάρξει μαζί με την κατηγορούμενη αναισθησιολόγο, στο ίδιο εργασιακό περιβάλλον.

Σημειώνεται ότι στην τελευταία του συνεδρίαση στις 15 Ιανουαρίου, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου είχε διακόψει μετά την εξέταση του αιτήματος εξαίρεσης του καθηγητή καρδιολογίας ο οποίος είναι ένας εκ των τριών γιατρών που είχαν διορισθεί για την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης την οποία είχε ζητήσει το δικαστήριο στην προηγούμενη συνεδρίασή του.

Το δικαστήριο είχε κάνει δεκτή την αίτησή του κι έτσι ανέβαλε τη συνεδρίαση για τις 29 Ιανουαρίου ενώ ορίστηκε νέος πραγματογνώμων καρδιολόγος.

Η Μελίνα Παρασκάκη  είχε αφήσει την τελευταία της πνοή στα τέλη Δεκεμβρίου του 2015, μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στην οποία είχε υποβληθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Με πληροφορίες από cretapost

Πηγήwww.newsit.gr

Comments

0 comments

Ίσως σας ενδιαφέρει

Στο Ισραήλ ο Κουρτς για «στενότερη συνεργασία» απέναντι στον κορονοϊό

Με σκοπό μία στενότερη συνεργασία στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

close