Συμβαίνει τώρα

Χατζηδάκης: Η αντιπολίτευση κάνει το άσπρο μαύρο για το εργασιακό νομοσχέδιο

Πανελλαδική απεργία για τις προωθούμενες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις πραγματοποιούν τα συνδικάτα, με τη στήριξη κομμάτων της αντιπολίτευσης. Για προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών σε σχέση με το νομοσχέδιο, κάνει λόγο ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης επισημαίνει ότι οι ρυθμίσεις του εργασιακού νομοσχεδίου για τη διευθέτηση, ισχύουν ήδη στην Ισπανία και την Πορτογαλία με σοσιαλιστές και αριστερούς. Παράλληλα, κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι κάνει το άσπρο – μαύρο για το τι πραγματικά κομίζει το νέο σχέδιο νόμου.

Click4more: Απεργία: Συγκεντρώσεις για το εργασιακό νομοσχέδιο – Χιλιάδες στους δρόμους, κλειστό το κέντρο

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«14 μέρες άδεια πατρότητας. 2 μήνες γονική άδεια και για τους δύο γονείς, πληρωμένη από τον ΟΑΕΔ. Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης και της βίας στην εργασία. Θετικά μέτρα για τα παιδιά που δουλεύουν στα ντελίβερι και τα κούριερ, για τους εργατοτεχνίτες, για την τηλεργασία.

Η αντιπολίτευση παριστάνει ότι όλα αυτά δεν τα βλέπει. Έχει κολλήσει με την καραμέλα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας. Ενώ και αυτό το ζήτημα το ρυθμίζουμε με βάση αυτά που συμβαίνουν στην πλειονότητα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακολουθώντας μάλιστα τις ρυθμίσεις που υπάρχουν στην Ισπανία και την Πορτογαλία όπου κυβερνούν οι σοσιαλιστές μαζί με την αριστερά!».

Δείτε και τη σχετική ανάρτηση του κ. Χατζηδάκη συνοδευόμενη από βίντεο:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή

Comments

0 comments

Ίσως σας ενδιαφέρει

Κατά της κομματικής γραμμής στα Εργασιακά ο Ανδρέας Λοβέρδος – The Press Project

«Δεν με καλύπτουν οι υπερβολές που ακούστηκαν και από τον δικό μου χώρο από το …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

close