ΖΗΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ! ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ Η ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΛΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ?

Ζήσε μία ζωή που αξίζεις να ζεις! Zεις για να ζεις ή κάνεις απλά τη ζωή σου;

 

Τι σε κάνει ξεχωριστό; Τι σε κάνει να δηλώνεις παρών για μία ακόμη μέρα σ’ αυτή τη ζωή; Τι σου δίνει κίνητρο για να θες να συνεχίσεις τη σημερινή μέρα και αύριο; Τι σου δύναμη να ελπίζεις πως όλα θ’ αλλάξουν αύριο, αν δεν έχεις βρει το κίνητρο της αλλαγής στο σήμερα, στο τώρα;Για να αλλάξουμε τη ζωή μας ο πρώτος και σημαντικότερος κανόνας όλων είναι να μπορέσουμε να επιβληθούμε στα συναισθήματά μας. Πως γίνεται όμως αυτό; Ακολουθώντας τα εξής μυστικά ευζωΐας:

 

1ο μυστικό: Δες τη ζωή όπως είναι!

Οι περισσότεροι από εμάς δημιουργούμε μελλοντικά σενάρια, άλλοτε υπερβολικά θετικά και άλλοτε υπερβολικά αρνητικά, καθοδηγούμενοι από τον υπεραισιόδοξο ή τον απαισιόδοξο εαυτό μας. Αποτέλεσμα αυτής της νοοτροπίας είναι να υποθηκεύουμε το παρόν στο μέλλον, δε ζούμε το τώρα και είμαστε μόνιμα «απόντες»τόσο από τη δική μας ζωή, όσο και από τη ζωή των ανθρώπων που αγαπάμε. Δες τη ζωή σου όπως ακριβώς είναι σήμερα, φτιάξε το πλάνο της και αξιοποίησε κάθε λεπτό για να την κάνεις καλύτερη…

 

2ο μυστικό: Γίνε εσύ η αλλαγή που περιμένεις να δεις στον κόσμο!

Γνώρισε τις ικανότητές σου και το ιδιαίτερο ταλέντο που σε κάνει να ξεχωρίζεις. Αποφάσισε να στρέψεις το βλέμμα μέσα σου, αντί να κινείσαι πάντα σε εξωτερικές αναζητήσεις για να αποκτήσεις εσωτερική πληρότητα. Αξιοποίησε τη δύναμή σου έξυπνα, για να αδράξεις το μέλλον που θες. Η πειθαρχία σε μικροπράγματα που μας δυσαρεστούν, θα μας οδηγήσει σε μία ζωή με σημαντικά πράγματα που μας ευχαριστούν.

 

3ο μυστικό: Κρίνω λιγότερο, κατανοώ περισσότερο!

Δε ζούμε για να κρίνουμε τη ζωή μας ή των άλλων. Δεν απογοητευόμαστε γιατί πιστεύουμε πως η ζωή δε μας δίνει αυτό που περιμένουμε. Συνειδητοποίησε, βρες το θάρρος να ρωτήσεις τον εαυτό σου τι περιμένει η ζωή από εσένα κάθε νέα μέρα. Τι μπορείς να γίνεις περισσότερο, από αυτό που είσαι σήμερα;

 

4ο μυστικό: Περιόρισε τις δικαιολογίες!

Η ζωή ανταμείβει τις προσπάθειες και όχι τις δικαιολογίες. Κανένας επιτυχημένος δεν ακολούθησε τις δικαιολογίες του για να επιτύχει. Πρόγραμμα, στρατηγική και προσήλωση στο στόχο οδηγεί πάντα σε επιτυχία.

 

5ο μυστικό: Μην επηρεάζεστε!

Μην αφήνετε το περιβάλλον να επηρεάζει τη ζωή σας, δημιουργώντας την τέλεια δικαιολογία για την αποτυχία ή την επιτυχία. Να ξέρετε πως μόνο το 5% των ανθρώπων φέρνει τις αλλαγές στον κόσμο.Κινητοποιείστε σταθερά τον εαυτό σας και τους άλλους στο δικό σας θετικό ρυθμό, από το ν’ αφήνετε τον αρνητισμό των άλλων να σας επηρεάζει.

 

 

6ο μυστικό: Πλάνο δράσης!

Το σημαντικότερο βήμα στη νέα σας χρονιά είναι να δημιουργήσετε ένα πλάνο ζωής. Κάνοντας καταγραφή της σημερινής μας κατάστασης, βλέποντας που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, μπορούμε να δημιουργήσουμε νέους δρόμους, να δούμε που μπορούμε, αν θέλουμε, να πάμε. Γνωρίζοντας τον προορισμό μας, είναι εύκολο και να τον προσεγγίσουμε.

«Η ζωή είναι αυτό που συμβαίνει, όταν είμαστε απασχολημένοι κάνοντας άλλα σχέδια» Τζόν Λέννον

 

 

Ξένια Γιαννάκη

 Εκπαίδευση, Ψυχολογία, Coaching

xenia1

www.lifeshare.gr

 

 

Save

Previous articleCAR FRESH -οτι καλυτερο για το αυτοκινητο σας
Next article“Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΦΥΤΟ”
Peny Peny
Το Penypeny είναι για τις γυναίκες και τους άνδρες που έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους. Είναι 2πλο όπως η αρχή και το τέλος ή και αντίστροφα το τέλος και η αρχή. Και αν κάτι δεν πετύχει με τη μία φορά,υπάρχει και η δεύτερη. Η κακή και η καλή πλευρά της Πένυς. Γιατί μία φορά δε φτάνει….και θα το ξαναεπισκεφτείς! Γιατί το κάνω για τις δύο υπέροχες κόρες μου,για να γίνω το παράδειγμα τους.’Οπως υπάρχει ο ήλιος και το φεγγάρι μου ,όπως τις έλεγα μωρά. Γιατί διανύω τη 2η εικοσαετία μου.Γιατί όλα έχουν 2 όψεις…όπως τα νομίσματα. Γιατί σε μια σχέση χρειάζονται δύο.Γιατί όπως λέει και ο Νίτσε”ένας άνθρωπος που έχει ένα γιατί να ζήσει,αντέχει κάθε πως”. Γιατί υπάρχει το καλό και το κακό,το άσπρο και το μαύρο,η γη και ο ουρανός,το αλάτι και το πιπέρι.Το αλάτι για να κάνει πιο νόστιμο το φαγητό και το πιπέρι πιο πικάντικο. Το Penypeny σου δίνει επιλογές,μέσα ή έξω.Peny και στο τετράγωνο με μαθηματικούς όρους.’Οπως τα μικρά και τα μεγάλα πράγματα στη ζωή.Διαλέγεις τον κακοτράχηλο δρόμο ή τον καλό.Μπορείς να τον περπατήσεις με φλατ παπούτσια ή με τακούνια.Γιατί όταν παρουσιάζεται μια ευκαιρία πρέπει να είσαι έτοιμος.Γιατί το νούμερο 2 είναι καλύτερο από το νούμερο 1 όπως λέει και ένα άρθρο της PEPSI από μεγάλα στελέχη της ”η χαρά του να είσαι το Νο 2”.Γενικά το 2 μου αρέσει περισσσότερο από το 1 ,γιατί έχει καμπύλες όπως η γυναίκα.Γιατί υπάρχει η χαρούμενη και η λυπημένη Πένυ. Γιατί όταν διαβάζει μια γυναίκα το Penypeny θέλω να γελάει,να διασκεδάζει,να βρίσκει ενδιαφέροντα θέματα που την αγγίζουν,να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα της,να ενημερώνεται,να περνάει καλά.Θέλω να δείχνω αυτά που θέλει μια γυναίκα άσχετα αν μπορεί να τα έχει ή όχι…γιατί πολύ απλά μπορεί να τα ονειρευτεί. Όπως λέει και το Penypeny, η ζωή έχει δύο όψεις. Μπορείς να ονειρεύεσαι ή ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ!!!