Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

 

 

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

 

Μου έδωσαν και εμένα ,της καψερής,το πρώτο μου θέμα. Θα γραψεις για τη «δύναμη της γυναίκας» μου είπανε. Εντάξει , να γράψω..αλλά σε πόσα τεύχη θέλετε να το αναλύσω?

Διότι φυσικά η δύναμη της γυναίκας δεν μπορεί να κλειστεί σε ένα άρθρο,είναι αδύνατον να περιοριστεί σε γραμμές και σαφέστατα δεν περίμενες εσύ αυτό το άρθρο για να την ανακαλύψεις.

Γυναίκα,λοιπόν,μια λέξη τόσες έννοιες,τόσες θυσίες,τόσες ελπίδες,τόση ανοχή,αντοχή,θέληση,υπομονή..δύναμη.

Η Δύναμη,ουσιαστικό γένους θυληκού.

Η Γυναίκα , το ουσιαστικότατο συστατικό της ίδιας της ζωής.

Γυναίκα,είναι το πλάσμα που έφερε στον κόσμο όλα τα καλά αλλά και όλα τα πάνδεινα κατα τις γραφές.Στην ουσία η γυναίκα για εμένα,είναι το πλάσμα που κρατάει τη ζωή.

Κλείνει μέσα στο σώμα της,το άυλο αλλά και το υλικό ολη την σοφία της δημιουργίας αλλά και της εξέλιξης.Είναι το ον που η ίδια η φύση προίκησε με όλα της τα μυστικά.

Με μαγέυουν οι γυναίκες.Έχω γνωρίσει πολλές,πολλές,διαφορετικές ,μεταξύ τους.Που η τύχη της καθεμίας της επιφύλλασε διαφορετικές εκπλήξεις.

Έχω γνωρίσει μάνες που μεγαλώνουν με πείσμα μόνες τους τα παιδιά τους,έχω μιλήσει με γυναίκες που καταφέρνουν με υπομονή και μεθοδικότητα να κρατάνε ένα γάμο για πάνω απο 20 χρόνια.Έχω θαυμάσει αθλήτριες με κινητικά προβλήματα,έχω δακρύσει με κωφες τραγουδίστριες.

Έχω μυρίσει την αγωνία των μανάδων έξω απο τα νοσοκομεία,έχω βουτηχτεί στα γέλια κάποια γυναικοπαρέας. Τι θέλεις να σου πώ εγώ για τη Δύναμη της  Γυναίκας?

Στέκομαι πολύ μικρή μπροστά στο μεγαλείο του πλάσματος που στις πιο απίθανες καταστάσεις βρίσκει όφελος,ανακαλύπτει ένα παράθυρο ελπίδας και με πείσμα και υπομονή φέρνει στο φώς το καλό,το δίκαιο.

Οι ρόλοι της ,άπειροι ,ατελειώτοι.Οι ικανότητες της επίσης.Μια γυναίκα είναι πρακτικά και ουσιαστικά γιατρός,κηπουρός,οικιακή βοηθός,ψυχολόγος,διπλωμάτης,πολιτικός,βασίλισσα και υπόδουλή ,εν γνώση της.Είναι μάνα,γιαγιά,κόρη,φίλη,αδερφή,συμβουλάτορας,αρχηγός και ακόλουθος. Δεν κουράζεται ποτέ,δεν ξεκουράζεται ποτέ και ευτυχως ή δυστυχώς είναι αναντικατάσταστη.

Θα την ακούσεις να ψυθιρίζει ότι κουράστηκε και την ίδια στιγμή θα την βλέπεις με ορμή να ρίχνεται μεσα στη φωτιά της ζωής,να σώσει τα κεκτημένα της ,να προστατέψει τα λατρεμένα της.Θα την νιώσεις να τα παρατάει και με το βλέμμα της στραμμένο στον ήλιο θα την δείς να κατευθύνει δέσμες φωτός πάνω στα όνειρα της.

Ίσως την αγγίξεις και καταλάβεις τον ίδρωτα της ψυχής της αλλά στάλα στο μέτωπο της δεν θα δείς.

Η γυναίκα , αυτή η ιέρεια της ζωής , αυτός ο ζωντανός φάρος δεν σταματάει ποτέ,πουθενά.

Ακόμη κι αν η ζωή κάπως την αδικήσει,ακόμη και εαν οι άνθρωποι την παραγκωνίσουν,ακόμη και εαν πρόσκαιρα νομίσει ότι χάνεται , είναι αυτή που απο τις στάχτες της όχι μόνο θα ξαναγεννηθεί και θα σε ξαναγεννήσει  αλλά θα σου δώσει μαθήματα για άλλες 10 ζωές.Να μαθαίνεις και να πορεύεσαι με τη σοφία της.

Τι μπορώ εγώ να γράψω για την δύναμη της γυναίκας? Τίποτα.

Απλά να προσκυνήσω ταπεινά.Γιατί η γυναίκα δεν έχει μία δύναμη μόνο.

Η γυναίκα είναι όλες οι υπερδυνάμεις του κόσμου αυτού και όλων των πιθανών και απίθανων κόσμων που δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμη.-

 

Συγγραφέας

Μαρία Π . Ψαθά

Previous articleΤα 5 κοκτέιλ που όλοι πρέπει να ξέρουν! Όχι μόνο να πίνουν, αλλά και να φτιάχνουν!
Next articleΑυτό είναι το ακριβότερο κρασί του κόσμου κόστους… 15.195 ευρώ το μπουκάλι!
Peny Peny
Το Penypeny είναι για τις γυναίκες και τους άνδρες που έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους. Είναι 2πλο όπως η αρχή και το τέλος ή και αντίστροφα το τέλος και η αρχή. Και αν κάτι δεν πετύχει με τη μία φορά,υπάρχει και η δεύτερη. Η κακή και η καλή πλευρά της Πένυς. Γιατί μία φορά δε φτάνει….και θα το ξαναεπισκεφτείς! Γιατί το κάνω για τις δύο υπέροχες κόρες μου,για να γίνω το παράδειγμα τους.’Οπως υπάρχει ο ήλιος και το φεγγάρι μου ,όπως τις έλεγα μωρά. Γιατί διανύω τη 2η εικοσαετία μου.Γιατί όλα έχουν 2 όψεις…όπως τα νομίσματα. Γιατί σε μια σχέση χρειάζονται δύο.Γιατί όπως λέει και ο Νίτσε”ένας άνθρωπος που έχει ένα γιατί να ζήσει,αντέχει κάθε πως”. Γιατί υπάρχει το καλό και το κακό,το άσπρο και το μαύρο,η γη και ο ουρανός,το αλάτι και το πιπέρι.Το αλάτι για να κάνει πιο νόστιμο το φαγητό και το πιπέρι πιο πικάντικο. Το Penypeny σου δίνει επιλογές,μέσα ή έξω.Peny και στο τετράγωνο με μαθηματικούς όρους.’Οπως τα μικρά και τα μεγάλα πράγματα στη ζωή.Διαλέγεις τον κακοτράχηλο δρόμο ή τον καλό.Μπορείς να τον περπατήσεις με φλατ παπούτσια ή με τακούνια.Γιατί όταν παρουσιάζεται μια ευκαιρία πρέπει να είσαι έτοιμος.Γιατί το νούμερο 2 είναι καλύτερο από το νούμερο 1 όπως λέει και ένα άρθρο της PEPSI από μεγάλα στελέχη της ”η χαρά του να είσαι το Νο 2”.Γενικά το 2 μου αρέσει περισσσότερο από το 1 ,γιατί έχει καμπύλες όπως η γυναίκα.Γιατί υπάρχει η χαρούμενη και η λυπημένη Πένυ. Γιατί όταν διαβάζει μια γυναίκα το Penypeny θέλω να γελάει,να διασκεδάζει,να βρίσκει ενδιαφέροντα θέματα που την αγγίζουν,να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα της,να ενημερώνεται,να περνάει καλά.Θέλω να δείχνω αυτά που θέλει μια γυναίκα άσχετα αν μπορεί να τα έχει ή όχι…γιατί πολύ απλά μπορεί να τα ονειρευτεί. Όπως λέει και το Penypeny, η ζωή έχει δύο όψεις. Μπορείς να ονειρεύεσαι ή ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ!!!