Η ΤΕΧΝΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΟΝΙΟΣ!

Πόσες φορές τα παιδιά μας μάς αγχώνουν, μας εξαντλούν, μας εκνευρίζουν και μας θυμώνουν; Πόσες φορές νιώθουμε απεριόριστη αγάπη και υπερηφάνεια για τα δικά μας βλαστάρια;

Έχετε θυμώσει πολλές φορές για την κακή του συμπεριφορά; Και μετά; Ενοχές;

Η ουσία δεν είναι να επικεντρώνουμε την προσοχή μας στη κακή συμπεριφορά του παιδιού αλλά να του δείχνουμε την αγάπη μας στις δύσκολες στιγμές του και να το στηρίζουμε να βρει το ίδιο λύσεις στα προβλήματα που το απασχολούν.

Είναι πολύ σπουδαίο λοιπόν να γίνουμε εμείς οι οδηγοί στο μονοπάτι της ζωής του, υποδεικνύοντας στο παιδί μας τον τρόπο με τον οποίο το ίδιο θα αποφασίσει να δράσει  και να πορευτεί στο δύσκολο δρόμο των συναισθημάτων του.

Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε βοηθώντας το παιδί μας να έρθει πιο κοντά με τα δικά του συναισθήματα  ώστε να τα κατανοήσει και να τα διαχειριστεί. Πρώτα όμως πρέπει να πλησιάσουμε εμείς τον ίδιο μας τον εαυτό, να τον αγαπήσουμε και να πιστέψουμε βαθιά πως η αγάπη δημιουργεί γέφυρες στοργής και ευτυχίας με τα παιδιά μας!

Και μην ξεχνάμε πως για να μεγαλώσουμε ένα παιδί χρειάζεται αποφασιστικότητα και φαντασία!

Γιατί η ζωή με φαντασία γίνεται τέχνη και δημιουργία!!

κλεονικη

Κλεονίκη Πανταζή

Εκπαιδευτικός- φιλόλογος

Διευθύντρια σπουδών φροντιστηρίου ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ

Save

SHARE
Previous articleΟΙ ΔΙΑΙΤΕΣ ΤΩΝ CELEBRITIES…ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΚΑΤΑ.
Next articleCOSA DI CIELO
Peny Peny
Το Penypeny είναι για τις γυναίκες και τους άνδρες που έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους. Είναι 2πλο όπως η αρχή και το τέλος ή και αντίστροφα το τέλος και η αρχή. Και αν κάτι δεν πετύχει με τη μία φορά,υπάρχει και η δεύτερη. Η κακή και η καλή πλευρά της Πένυς. Γιατί μία φορά δε φτάνει….και θα το ξαναεπισκεφτείς! Γιατί το κάνω για τις δύο υπέροχες κόρες μου,για να γίνω το παράδειγμα τους.’Οπως υπάρχει ο ήλιος και το φεγγάρι μου ,όπως τις έλεγα μωρά. Γιατί διανύω τη 2η εικοσαετία μου.Γιατί όλα έχουν 2 όψεις…όπως τα νομίσματα. Γιατί σε μια σχέση χρειάζονται δύο.Γιατί όπως λέει και ο Νίτσε”ένας άνθρωπος που έχει ένα γιατί να ζήσει,αντέχει κάθε πως”. Γιατί υπάρχει το καλό και το κακό,το άσπρο και το μαύρο,η γη και ο ουρανός,το αλάτι και το πιπέρι.Το αλάτι για να κάνει πιο νόστιμο το φαγητό και το πιπέρι πιο πικάντικο. Το Penypeny σου δίνει επιλογές,μέσα ή έξω.Peny και στο τετράγωνο με μαθηματικούς όρους.’Οπως τα μικρά και τα μεγάλα πράγματα στη ζωή.Διαλέγεις τον κακοτράχηλο δρόμο ή τον καλό.Μπορείς να τον περπατήσεις με φλατ παπούτσια ή με τακούνια.Γιατί όταν παρουσιάζεται μια ευκαιρία πρέπει να είσαι έτοιμος.Γιατί το νούμερο 2 είναι καλύτερο από το νούμερο 1 όπως λέει και ένα άρθρο της PEPSI από μεγάλα στελέχη της ”η χαρά του να είσαι το Νο 2”.Γενικά το 2 μου αρέσει περισσσότερο από το 1 ,γιατί έχει καμπύλες όπως η γυναίκα.Γιατί υπάρχει η χαρούμενη και η λυπημένη Πένυ. Γιατί όταν διαβάζει μια γυναίκα το Penypeny θέλω να γελάει,να διασκεδάζει,να βρίσκει ενδιαφέροντα θέματα που την αγγίζουν,να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα της,να ενημερώνεται,να περνάει καλά.Θέλω να δείχνω αυτά που θέλει μια γυναίκα άσχετα αν μπορεί να τα έχει ή όχι…γιατί πολύ απλά μπορεί να τα ονειρευτεί. Όπως λέει και το Penypeny, η ζωή έχει δύο όψεις. Μπορείς να ονειρεύεσαι ή ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ!!!