Η ΤΕΧΝΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΟΝΙΟΣ!

Πόσες φορές τα παιδιά μας μάς αγχώνουν, μας εξαντλούν, μας εκνευρίζουν και μας θυμώνουν; Πόσες φορές νιώθουμε απεριόριστη αγάπη και υπερηφάνεια για τα δικά μας βλαστάρια;

Έχετε θυμώσει πολλές φορές για την κακή του συμπεριφορά; Και μετά; Ενοχές;

Η ουσία δεν είναι να επικεντρώνουμε την προσοχή μας στη κακή συμπεριφορά του παιδιού αλλά να του δείχνουμε την αγάπη μας στις δύσκολες στιγμές του και να το στηρίζουμε να βρει το ίδιο λύσεις στα προβλήματα που το απασχολούν.

Είναι πολύ σπουδαίο λοιπόν να γίνουμε εμείς οι οδηγοί στο μονοπάτι της ζωής του, υποδεικνύοντας στο παιδί μας τον τρόπο με τον οποίο το ίδιο θα αποφασίσει να δράσει  και να πορευτεί στο δύσκολο δρόμο των συναισθημάτων του.

Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε βοηθώντας το παιδί μας να έρθει πιο κοντά με τα δικά του συναισθήματα  ώστε να τα κατανοήσει και να τα διαχειριστεί. Πρώτα όμως πρέπει να πλησιάσουμε εμείς τον ίδιο μας τον εαυτό, να τον αγαπήσουμε και να πιστέψουμε βαθιά πως η αγάπη δημιουργεί γέφυρες στοργής και ευτυχίας με τα παιδιά μας!

Και μην ξεχνάμε πως για να μεγαλώσουμε ένα παιδί χρειάζεται αποφασιστικότητα και φαντασία!

Γιατί η ζωή με φαντασία γίνεται τέχνη και δημιουργία!!

κλεονικη

Κλεονίκη Πανταζή

Εκπαιδευτικός- φιλόλογος

Διευθύντρια σπουδών φροντιστηρίου ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ

Save

SHARE
Previous articleΟΙ ΔΙΑΙΤΕΣ ΤΩΝ CELEBRITIES…ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΚΑΤΑ.
Next articleCOSA DI CIELO
Πένυ Λεβαντή
Λίγα λόγια για μένα από εμένα. Γεννήθηκα 28 Απρίλη του '74, άνοιξη, έτσι εξηγείται ότι έγινε η λατρεμένη μου εποχή. Ταύρος στο ζώδιο... ταύρος σε όλα μου! Στη ζωή μου επικρατεί πολύ πάθος... Ότι κάνω θέλω να το κάνω καλά, παθιάζομαι και δίνομαι, ειδικά σε ότι αγαπώ… και αγαπώ πολύ! Μου αρέσει η καλοπέραση, η πολυτέλεια, η θάλασσα, τα γρήγορα αυτοκίνητα, το καλό φαγητό... παρεμπιπτόντως μαγειρεύω εξαιρετικά από 12 ετών και φυσικά μαγειρεύω τα πάντα... είμαι σίγουρη ότι αν το είχα σπουδάσει τελικά σίγουρα θα έκανα εκπομπή μαγειρικής, μπορεί και δίπλα στη Μενεγάκη! Είμαι υπομονετική, επίμονη (όπως έλεγε μια θεία μου κάποτε..."να έχεις υπομουνιή και επιμουνιή"), ρομαντική, πεισματάρα, ειλικρινής, πιστή, αστεία, χαμογελαστή και πολύ θετικός άνθρωπος. Το μότο μου είναι πως "ό,τι γίνεται στη ζωή μας καλό ή κακό πάντα υπάρχει κάποιος λόγος... και στο τέλος είναι πάντα για καλό μας". Επίσης είμαι αγχώδης και μιλάω δυνατά... αυτά τα λένε οι κόρες μου, βέβαια λένε και πολλά άλλα… να λέμε και τα στραβά μας. Είπα κόρες και πρέπει να σας εξηγήσω... παντρεμένη εδώ και 20 χρόνια με τον ίδιο ήρωα άντρα ακόμα... ευλογημένη και ευτυχισμένη με δυο υπέροχες και πανέμορφες κόρες που είναι ότι ωραιότερο έχω δημιουργήσει στη ζωή μου και δεν τις αλλάζω ούτε με όλα τα χρυσάφια του κόσμου. Η Γωγώ μου (ο ήλιος μου, ξανθιά γαλανομάτα), 17 χρονών και η Όλγα μου, 16 χρονών, (το φεγγάρι μου, το πιο γλυκό μελαχρινάκι με 2 μέτρα βλεφαρίδες). Σπούδασα οικονομία και διοίκηση επιχειρήσεων, τμήμα λογιστικής, μουσική, πιάνο. Έχω εργαστεί σε δημόσιες σχέσεις, καλλυντικά, διαδικτυακά περιοδικά, ασχολούμαι με τα κοινά και είμαι μέλος αρκετών συλλόγων. Καταπιάνομαι με οτιδήποτε μπορώ να προσφέρω και να φανώ χρήσιμη κυρίως σε παιδιά, σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, φτιάχνω κοσμήματα, γράφω, χορεύω και κάνω ένα σωρό άλλα… να μη σας πρήζω. Το τελευταίο μου λατρεμένο δημιούργημα είναι το PENYPENY.GR! Είναι κομμάτι από την ψυχή μου... και ελπίζω να χωρέσει όλα όσα αγαπώ, ονειρεύομαι και θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας!