Ταξιδεψτε στη Γαλλια με ενα ρομαντικο μπεστ σελερ

Το Μικρό Παριζιάνικο Βιβλιοπωλείο της Νίνα Γκεόργκε μάς συστήνει τον κύριο Περντί, ένα βιβλιοπώλη που για κάθε δυσκολία της ζωής συνταγογραφεί μυθιστορήματα.

Ταξιδέψτε στη Γαλλία με ένα ρομαντικό μπεστ σέλερ

Αγάπη, Γαλλία, λογοτεχνία αποτελεί ένα ιδανικό τρίπτυχο για αναγνώσματα της παραλίας. Θα το βρείτε στο Μικρό Παριζιάνικο Βιβλιοπωλείο (εκδ. Κλειδάριθμος) της Νίνα Γκεόργκε, ένα ρομαντικό μυθιστόρημα που μεταφράστηκε σε 33 γλώσσες, έμεινε δύο χρόνια στις λίστες των μπεστ σέλερ στη Γερμανία, μπήκε στην αντίστοιχη κατηγορία των New York Times και σύμφωνα με τον Independent αναδείχθηκε δημοφιλέστερο βιβλίο στην Αγγλία για το καλοκαίρι του 2015.

Ήρωάς του είναι ο κύριος Περντί, ένας «λογοτεχνικός φαρμακοποιός» ο οποίος στο πλωτό βιβλιοπωλείο του, στις όχθες του Σηκουάνα, συστήνει μυθιστορήματα ως θεραπεία για κάθε πληγωμένη καρδιά. Μόνο τον εαυτό του δεν μπορεί να γιατρέψει, αφού αδυνατεί να ξεπεράσει την εξαφάνιση της μεγάλης του αγάπη η οποία πριν από είκοσι ένα χρόνια έγινε άφαντη αφήνοντας πίσω της μόνο ένα γράμμα. Όταν όμως τελικά ο κύριος Περντί αποφασίζει να ανοίξει το γράμμα, αναχωρεί για το γαλλικό νότο, για την καρδιά της Προβηγκίας, με συνταξιδιώτες ένα διάσημο συγγραφέα που έχει χάσει την έμπνευσή του κι έναν ερωτοχτυπημένο σεφ. Θα ξαναβρεί την παλιά του αγάπη; Η συνέχεια στις σελίδες μας.

Save

SHARE
Previous articleLupo Trattoria Χαλκιδας
Next articleΤα choker επιστρέφουν στη μόδα (και η νέα τους εκδοχή είναι πολύ καλύτερη!)
Peny Peny
Το Penypeny είναι για τις γυναίκες και τους άνδρες που έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους. Είναι 2πλο όπως η αρχή και το τέλος ή και αντίστροφα το τέλος και η αρχή. Και αν κάτι δεν πετύχει με τη μία φορά,υπάρχει και η δεύτερη. Η κακή και η καλή πλευρά της Πένυς. Γιατί μία φορά δε φτάνει….και θα το ξαναεπισκεφτείς! Γιατί το κάνω για τις δύο υπέροχες κόρες μου,για να γίνω το παράδειγμα τους.’Οπως υπάρχει ο ήλιος και το φεγγάρι μου ,όπως τις έλεγα μωρά. Γιατί διανύω τη 2η εικοσαετία μου.Γιατί όλα έχουν 2 όψεις…όπως τα νομίσματα. Γιατί σε μια σχέση χρειάζονται δύο.Γιατί όπως λέει και ο Νίτσε”ένας άνθρωπος που έχει ένα γιατί να ζήσει,αντέχει κάθε πως”. Γιατί υπάρχει το καλό και το κακό,το άσπρο και το μαύρο,η γη και ο ουρανός,το αλάτι και το πιπέρι.Το αλάτι για να κάνει πιο νόστιμο το φαγητό και το πιπέρι πιο πικάντικο. Το Penypeny σου δίνει επιλογές,μέσα ή έξω.Peny και στο τετράγωνο με μαθηματικούς όρους.’Οπως τα μικρά και τα μεγάλα πράγματα στη ζωή.Διαλέγεις τον κακοτράχηλο δρόμο ή τον καλό.Μπορείς να τον περπατήσεις με φλατ παπούτσια ή με τακούνια.Γιατί όταν παρουσιάζεται μια ευκαιρία πρέπει να είσαι έτοιμος.Γιατί το νούμερο 2 είναι καλύτερο από το νούμερο 1 όπως λέει και ένα άρθρο της PEPSI από μεγάλα στελέχη της ”η χαρά του να είσαι το Νο 2”.Γενικά το 2 μου αρέσει περισσσότερο από το 1 ,γιατί έχει καμπύλες όπως η γυναίκα.Γιατί υπάρχει η χαρούμενη και η λυπημένη Πένυ. Γιατί όταν διαβάζει μια γυναίκα το Penypeny θέλω να γελάει,να διασκεδάζει,να βρίσκει ενδιαφέροντα θέματα που την αγγίζουν,να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα της,να ενημερώνεται,να περνάει καλά.Θέλω να δείχνω αυτά που θέλει μια γυναίκα άσχετα αν μπορεί να τα έχει ή όχι…γιατί πολύ απλά μπορεί να τα ονειρευτεί. Όπως λέει και το Penypeny, η ζωή έχει δύο όψεις. Μπορείς να ονειρεύεσαι ή ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ!!!