6 αληθειες που καθε γυναικα πρεπει να ξερει πριν κανει Μποτοξ

Τελικά αποφασίσατε να κάνετε μπότοξ για να καλύψετε κάποιες ενοχλητικές ρυτίδες στο πρόσωπο. Είστε σίγουρες όμως ότι γνωρίζετε τα πάντα για το μπότοξ; Πότε, για παράδειγμα θα αποκτήσετε φυσικότητα στην έκφραση δίχως ίχνη και πόνο; Ποιες ουσίες ή ποια φάρμακα μπορεί να επιδράσουν αρνητικά ή να μην επιτρέψουν στο μπότοξ να δράσει όπως θα έπρεπε; Στο επιστημονικό άρθρο που θα διαβάσετε θα λυθούν όλες σας οι απορίες για το “πριν” και το “μετά” από το μπότοξ

ΒΟΤΟΥΛΟΝΙΚΗ ΤΟΞΙΝΗ – B.T. (BOTOX – DYSPORT)

Δεν είναι ασυνήθιστο να γίνεται εφαρμογή B.T. σε κάποιον ή κάποια, αμέσως μετά την πρώτη ενημέρωσή του και στην ίδια επίσκεψη. Μπορεί να έχει συμβεί και σε σας.

Δυστυχώς όμως έτσι, πιθανόν δεν προετοιμαστήκατε κατάλληλα για κάποια πράγματα που ίσως έπρεπε να ρωτήσετε, να διερευνήσετε, να κάνετε, να γίνουν ή να αποφευχθούν.

Η λίστα περιλαμβάνει 6 αλήθειες:

– Η μέχρι τώρα εμπειρία έχει μεταβάλλει τον τρόπο χρησιμοποίησης της B.T. έτσι ώστε να γίνεται ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΟ…. με κατάλληλους χειρισμούς από τον γιατρό

– Η Τεχνική της Εφαρμογής έχει αλλάξει…αλλά και οι χρησιμοποιούμενες δόσεις.

– Το “Παγωμένο Πρόσωπο” ανήκει στο παρελθόν. Η Φυσική Εικόνα & Έκφραση είναι το απαιτούμενο.

– Η μυϊκή διάταξη στο πρόσωπό σας πρέπει να διερευνηθεί.

– Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι τώρα το επίκαιρο θέμα. Αναρωτιόσαστε γιατί τα αποτελέσματα διαρκούν σε άλλους 7 μήνες και σε άλλους 2 μήνες.

Υπάρχουν 3 διαφορετικοί τύποι μυϊκής διαμόρφωσης, στους οποίους ενδείκνυται η Β. Τ., ανάλογα με τον μυϊκό τόνο:

– Ορθοκινητικός τύπος:Υπάρχει απόλυτος συγχρονισμός συναισθημάτων και μιμητικών εκφράσεων. Το αποτέλεσμα της B.Τ. μπορεί να διαρκέσει ακόμη και 7 ή 9 μήνες, και περισσότερο! Η εφαρμογή μπορεί να γίνεται μία φορά το χρόνο! Είναι οι ιδανικοί υποψήφιοι.

– Υπερκινητικός τύπος:Δεν υπάρχει συγχρονισμός μεταξύ μυικών συσπάσεων και έκφρασης συναισθημάτων. Το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει 4 έως 6 μήνες. Και ίσως λιγότερο. Είναι ο πλέον συχνός τύπος. Οι εφαρμογές γίνονται 2 ή 3 φορές το χρόνο.

– Υπερτονικός τύπος:Είναιτο αντίθετο αποτέλεσμα της έλλειψης ελέγχου, όπως στον υπερκινητικό τύπο. Το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό, οι ρυτίδες δεν εξαφανίζονται τελείως, η μυϊκή σύσπαση μπλοκάρεται μόνο για 1 ή 2 μήνες, δηλαδή διαρκεί λιγότερο από όλους. Χρειάζονται 4 ή 5 εφαρμογές κάθε χρόνο. Οστόχος είναι σταδιακά να μετατραπεί σε υπερκινητικό και τελικά σε κινητικό τύπο.

Ανάλογα με την περιοχή του προσώπου, υπάρχει ένας κυρίαρχος τύπος.

Κάποιος άνθρωπος μπορεί να έχει μύες υπερκινητικούς, στην μία περιοχή και υποκινητικούς σε μία άλλη.

Υπάρχουν επίσης 3 διαφορετικοί τύποι της μυικής συμπεριφοράς μετά την εφαρμογή B.Τ….. ο Ατονικός, ο Υποτονικός και οΥποκινητικός.

Η αναγνώρισή τους και η ισορροπημένη δοσολογία B.Τ., μπορεί να χαρίσει ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα, χωρίς “παγωμένη” έκφραση.

Σε άλλους μύες επιδιώκουμε την υποκινητικότητα και σε άλλους την διατήρηση μειωμένου τόνου.

Και όλα αυτά μαζί με την φροντίδα της ισορροπίας που πρέπει να υπάρχει μεταξύ του άνω και του κάτω μέρους του προσώπου, άρα με εφαρμογή συνδυαστικών μεθόδων, LASER & Fillers.

Χρειάζεστε πάντοτε έναεξατομικευμένο σχέδιο εφαρμογής για να επιτυγχάνεται η φυσική έκφραση, στα πλαίσια της επιθυμητής αναβάθμισης της εικόνας σας

– Η B. Τ. είναι κατάλληληκαι μπορεί να εφαρμοστείΣΧΕΔΟΝ σε όλους.

Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις….

Ελέγξτε την καταλληλότητά σας απαντώντας τις ακόλουθες ερωτήσεις:

α) Εχετε δυναμικές ρυτίδες έκφρασης στο πρόσωπό σας και θέλετε να απαλλαγείτε

ΝΑΙ ή ΟΧΙ

β) Δεν είστε σε εγκυμοσύνη,

ΝΑΙ ή ΟΧΙ

γ) Δεν θηλάζετε
ΝΑΙ ή ΟΧΙ

Αν απαντήσατε ΟΧΙέστω και σε μία ερώτηση, καλύτερα να αποφύγετε τη Β.Τ. για τώρα…

Αλλά πρέπει να σας εξηγήσουμε τους λόγους…

α) Είδη Ρυτίδων

Υπάρχουν 2 είδη ρυτίδων στο πρόσωπο, οι στατικές και οι δυναμικές.

Η B.Τ. είναι αποτελεσματική στις δυναμικές ρυτίδες, τις ρυτίδες έκφρασης, που προξενούνται από την επαναλαμβανόμενη αναδίπλωση και πτύχωση του δέρματος, που οφείλεται στη σύσπαση των μυών στην διάρκεια των συνήθων εκφραστικών μορφασμών.

Έτσι δημιουργούνται οι ρυτίδες συνοφρύωσης, του γέλιου, οι οριζόντιες του μετώπου κλπ

Χαλαρώνοντας τους υπεύθυνους μύες, χαλαρώνει και το δέρμα και οι δυναμικές ρυτίδες έκφρασης μειώνονται.

Όμως η B.Τ., δεν προσφέρει τίποτα όσον αφορά τις στατικές ρυτίδες.

Οι στατικές ρυτίδες δεν σχετίζονται με τους μύες, αλλά είναι αποτέλεσμα της γήρανσης, της απώλειας κολλαγόνου και ελαστίνης και της υποχώρησης της δερματικής συγκρότησης και ελαστικότητας.

Καθώς ωριμάζουμε το δέρμα “αδυνατίζει”, γίνεται περισσότερο επιρρεπές να εμφανίσει λεπτές ρυτίδες και γραμμές, στις οποίες η Β.Τ. δεν βοηθά, ενώ η Fractional LASER λείανση και ανανέωση του δέρματος, ή το Fractional Χημικό Peeling, σε συνδυασμό με fillers, ενδείκνυνται απολύτως.

β – γ) Εγκυμοσύνη και Θηλασμός

Το FDA αναγνώρισε – κατέταξε τη B.Τ. στην κλάση C, που σημαίνει ότι δεν έχουν γίνει μελέτες σε γυναίκες, ενώ σε πειραματόζωα υπάρχουν αμφιβολίες όσον αφορά το έμβρυο, χωρίς όμως να έχει γίνει εκτεταμένη έρευνα.

Άρα καλύτερα να αποφεύγουμε τις δύο αυτές περιόδους.

– Η φθηνή B.Τ.μπορεί να είναι:

FAKE, Κινέζικη, ή Μη Αναγνωρισμένη, Μη Νομίμως Εισηγμένη ήΜη Καταλλήλως Παρασκευασμένη,ή Ληγμένη, ή Κλεμμένη, ή πολύ Αραιωμένη.

– Ο Ιατρός που θα σας την εφαρμόσει πρέπει να είναιΔερματολόγος ή Πλαστικός χειρουργός

– Αν είστε Γυναίκα αποφύγετε τις ημέρες της περιόδου σας και τις αμέσως επόμενες.

– ΤΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ, έτσι ώστε να μην υπάρχουν ΙΧΝΗ ΜΕΤΑ την εφαρμογή

Σας συνιστούμε να αποφύγετε ουσίες που αυξάνουν την πιθανότητα μικρής μελανιάς στα σημεία των μικροτσιμπημάτων.

Μπορεί να είναι φάρμακα ή άλλες ουσίες, όπως βότανα, χόρτα κλπ, που έχουν αντιπηκτική δράση.

Παραθέτουμε κάποια για να σας ενημερώσουμε:

– Αντιφλεγμονώδη φάρμακα

– Συμπληρώματα ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ Ε

-Καρυκεύματα & Βότανα

– Κάρυ

– Τζίντζερ

– Κανέλα

– Κουρκουμάς

– Πάπρικα

– Πιπέρι καγιέν

Επίσης συνιστούμε αποφυγή λήψεως κάποιων αντιβιοτικών, από του στόματος ή ενέσιμων, διότι παρεμβαίνουν στις νευρομυϊκές διαβιβάσεις.

Χριστόφορος Τζερμιάς

Δερματολόγος

www.tzermias.gr

 

SHARE
Previous articleΠανσεληνος & θερινο ηλιοστασιο μαζι!
Next articleFresh Moschino: Καθαριστικο τζαμιων ή αρωμα;
Peny Peny
Το Penypeny είναι για τις γυναίκες και τους άνδρες που έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους. Είναι 2πλο όπως η αρχή και το τέλος ή και αντίστροφα το τέλος και η αρχή. Και αν κάτι δεν πετύχει με τη μία φορά,υπάρχει και η δεύτερη. Η κακή και η καλή πλευρά της Πένυς. Γιατί μία φορά δε φτάνει….και θα το ξαναεπισκεφτείς! Γιατί το κάνω για τις δύο υπέροχες κόρες μου,για να γίνω το παράδειγμα τους.’Οπως υπάρχει ο ήλιος και το φεγγάρι μου ,όπως τις έλεγα μωρά. Γιατί διανύω τη 2η εικοσαετία μου.Γιατί όλα έχουν 2 όψεις…όπως τα νομίσματα. Γιατί σε μια σχέση χρειάζονται δύο.Γιατί όπως λέει και ο Νίτσε”ένας άνθρωπος που έχει ένα γιατί να ζήσει,αντέχει κάθε πως”. Γιατί υπάρχει το καλό και το κακό,το άσπρο και το μαύρο,η γη και ο ουρανός,το αλάτι και το πιπέρι.Το αλάτι για να κάνει πιο νόστιμο το φαγητό και το πιπέρι πιο πικάντικο. Το Penypeny σου δίνει επιλογές,μέσα ή έξω.Peny και στο τετράγωνο με μαθηματικούς όρους.’Οπως τα μικρά και τα μεγάλα πράγματα στη ζωή.Διαλέγεις τον κακοτράχηλο δρόμο ή τον καλό.Μπορείς να τον περπατήσεις με φλατ παπούτσια ή με τακούνια.Γιατί όταν παρουσιάζεται μια ευκαιρία πρέπει να είσαι έτοιμος.Γιατί το νούμερο 2 είναι καλύτερο από το νούμερο 1 όπως λέει και ένα άρθρο της PEPSI από μεγάλα στελέχη της ”η χαρά του να είσαι το Νο 2”.Γενικά το 2 μου αρέσει περισσσότερο από το 1 ,γιατί έχει καμπύλες όπως η γυναίκα.Γιατί υπάρχει η χαρούμενη και η λυπημένη Πένυ. Γιατί όταν διαβάζει μια γυναίκα το Penypeny θέλω να γελάει,να διασκεδάζει,να βρίσκει ενδιαφέροντα θέματα που την αγγίζουν,να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα της,να ενημερώνεται,να περνάει καλά.Θέλω να δείχνω αυτά που θέλει μια γυναίκα άσχετα αν μπορεί να τα έχει ή όχι…γιατί πολύ απλά μπορεί να τα ονειρευτεί. Όπως λέει και το Penypeny, η ζωή έχει δύο όψεις. Μπορείς να ονειρεύεσαι ή ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ!!!