Κορμος σοκολατας (Μωσαϊκο)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το μείγμα 1 

  • Σε ένα μπολ, βάζουμε τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια και την κρέμα γάλακτος.
  • Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και βάζουμε στα μικροκύματα για 1 λεπτό στα 700 watt.
  • Ανακατεύουμε την κρέμα μαζί με τη σοκολάτα μέχρι να γίνει μία ωραία πηχτή γκανάζ σοκολάτας και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά για περίπου 10-30 λεπτά (για να μπορέσουμε να τυλίξουμε το μωσαϊκό μας και να μη λιώσει το βούτυρο).

Για το μείγμα 2

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αρχίζουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά σε δόσεις ρίχνουμε στην αρχή 20 γρ. και μόλις λιώσει ρίχνουμε άλλα 20 γρ. και ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλη η ποσότητα της ζάχαρης.
  • Με το που λιώσει και η τελευταία δόση της ζάχαρης, ρίχνουμε μέσα και τα καβουρδισμένα φουντούκια μας και ανακατεύουμε να πάει παντού η ζάχαρη και ρίχνουμε γρήγορα σε ένα άλλο αντικολλητικό ταψάκι προσέχωντας να μην ακουμπήσουμε το μείγμα γιατί καίει πολύ. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και τα φουντούκια μας.

Για το μείγμα 3

  • Στο μπολ από ένα μίξερ, ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη, το κακάο, και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  • Μέσα στο μπολ με τη βουτυρόκρεμα, ρίχνουμε μέσα τη γκανάζ που ετοιμάσαμε πριν και τα μπισκότα αφού τα σπάσουμε στη μέση (χωρίς να τα κομματιάσουμε) και ρίχνουμε και το κονιάκ μας.
  • Σε ένα μίξερ, ρίχνουμε μέσα και τα καραμελωμένα φουντούκια και τα χτυπάμε μέχρι να σπάσουν λίγο και όχι τελείως.
  • Ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα μας, τα φουντούκια και ανακατεύουμε απαλά.
  • Απλωνουμε το μείγμα μας κατά μήκος σε μία λαδόκολλα.
  • Αρχίζουμε να τυλίγουμε το μωσαϊκό μας προσπαθώντας να φτιάξουμε ένα σαλάμι.
  • Στη μέση του ρολού μας βάζουμε μία μεμβράνη για να μείνει το μείγμα μας ισομεγέθης.
  • Με το που τυλίξουμε πολύ καλά, τυλίγουμε και τις άρκες (σαν καραμέλα).
  • Παίρνουμε άλλη μία μεμβράνη και τυλίγουμε.
  • Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.

SHARE
Previous articleΤΑ 5 ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ
Next articlePILATES
Πένυ Λεβαντή
Λίγα λόγια για μένα από εμένα. Γεννήθηκα 28 Απρίλη του '74, άνοιξη, έτσι εξηγείται ότι έγινε η λατρεμένη μου εποχή. Ταύρος στο ζώδιο... ταύρος σε όλα μου! Στη ζωή μου επικρατεί πολύ πάθος... Ότι κάνω θέλω να το κάνω καλά, παθιάζομαι και δίνομαι, ειδικά σε ότι αγαπώ… και αγαπώ πολύ! Μου αρέσει η καλοπέραση, η πολυτέλεια, η θάλασσα, τα γρήγορα αυτοκίνητα, το καλό φαγητό... παρεμπιπτόντως μαγειρεύω εξαιρετικά από 12 ετών και φυσικά μαγειρεύω τα πάντα... είμαι σίγουρη ότι αν το είχα σπουδάσει τελικά σίγουρα θα έκανα εκπομπή μαγειρικής, μπορεί και δίπλα στη Μενεγάκη! Είμαι υπομονετική, επίμονη (όπως έλεγε μια θεία μου κάποτε..."να έχεις υπομουνιή και επιμουνιή"), ρομαντική, πεισματάρα, ειλικρινής, πιστή, αστεία, χαμογελαστή και πολύ θετικός άνθρωπος. Το μότο μου είναι πως "ό,τι γίνεται στη ζωή μας καλό ή κακό πάντα υπάρχει κάποιος λόγος... και στο τέλος είναι πάντα για καλό μας". Επίσης είμαι αγχώδης και μιλάω δυνατά... αυτά τα λένε οι κόρες μου, βέβαια λένε και πολλά άλλα… να λέμε και τα στραβά μας. Είπα κόρες και πρέπει να σας εξηγήσω... παντρεμένη εδώ και 20 χρόνια με τον ίδιο ήρωα άντρα ακόμα... ευλογημένη και ευτυχισμένη με δυο υπέροχες και πανέμορφες κόρες που είναι ότι ωραιότερο έχω δημιουργήσει στη ζωή μου και δεν τις αλλάζω ούτε με όλα τα χρυσάφια του κόσμου. Η Γωγώ μου (ο ήλιος μου, ξανθιά γαλανομάτα), 17 χρονών και η Όλγα μου, 16 χρονών, (το φεγγάρι μου, το πιο γλυκό μελαχρινάκι με 2 μέτρα βλεφαρίδες). Σπούδασα οικονομία και διοίκηση επιχειρήσεων, τμήμα λογιστικής, μουσική, πιάνο. Έχω εργαστεί σε δημόσιες σχέσεις, καλλυντικά, διαδικτυακά περιοδικά, ασχολούμαι με τα κοινά και είμαι μέλος αρκετών συλλόγων. Καταπιάνομαι με οτιδήποτε μπορώ να προσφέρω και να φανώ χρήσιμη κυρίως σε παιδιά, σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, φτιάχνω κοσμήματα, γράφω, χορεύω και κάνω ένα σωρό άλλα… να μη σας πρήζω. Το τελευταίο μου λατρεμένο δημιούργημα είναι το PENYPENY.GR! Είναι κομμάτι από την ψυχή μου... και ελπίζω να χωρέσει όλα όσα αγαπώ, ονειρεύομαι και θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας!