Κορμος σοκολατας (Μωσαϊκο)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το μείγμα 1 

  • Σε ένα μπολ, βάζουμε τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια και την κρέμα γάλακτος.
  • Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και βάζουμε στα μικροκύματα για 1 λεπτό στα 700 watt.
  • Ανακατεύουμε την κρέμα μαζί με τη σοκολάτα μέχρι να γίνει μία ωραία πηχτή γκανάζ σοκολάτας και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά για περίπου 10-30 λεπτά (για να μπορέσουμε να τυλίξουμε το μωσαϊκό μας και να μη λιώσει το βούτυρο).

Για το μείγμα 2

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αρχίζουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά σε δόσεις ρίχνουμε στην αρχή 20 γρ. και μόλις λιώσει ρίχνουμε άλλα 20 γρ. και ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλη η ποσότητα της ζάχαρης.
  • Με το που λιώσει και η τελευταία δόση της ζάχαρης, ρίχνουμε μέσα και τα καβουρδισμένα φουντούκια μας και ανακατεύουμε να πάει παντού η ζάχαρη και ρίχνουμε γρήγορα σε ένα άλλο αντικολλητικό ταψάκι προσέχωντας να μην ακουμπήσουμε το μείγμα γιατί καίει πολύ. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και τα φουντούκια μας.

Για το μείγμα 3

  • Στο μπολ από ένα μίξερ, ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη, το κακάο, και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  • Μέσα στο μπολ με τη βουτυρόκρεμα, ρίχνουμε μέσα τη γκανάζ που ετοιμάσαμε πριν και τα μπισκότα αφού τα σπάσουμε στη μέση (χωρίς να τα κομματιάσουμε) και ρίχνουμε και το κονιάκ μας.
  • Σε ένα μίξερ, ρίχνουμε μέσα και τα καραμελωμένα φουντούκια και τα χτυπάμε μέχρι να σπάσουν λίγο και όχι τελείως.
  • Ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα μας, τα φουντούκια και ανακατεύουμε απαλά.
  • Απλωνουμε το μείγμα μας κατά μήκος σε μία λαδόκολλα.
  • Αρχίζουμε να τυλίγουμε το μωσαϊκό μας προσπαθώντας να φτιάξουμε ένα σαλάμι.
  • Στη μέση του ρολού μας βάζουμε μία μεμβράνη για να μείνει το μείγμα μας ισομεγέθης.
  • Με το που τυλίξουμε πολύ καλά, τυλίγουμε και τις άρκες (σαν καραμέλα).
  • Παίρνουμε άλλη μία μεμβράνη και τυλίγουμε.
  • Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.

SHARE
Previous articleΤΑ 5 ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ
Next articlePILATES
Peny Peny
Το Penypeny είναι για τις γυναίκες και τους άνδρες που έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους. Είναι 2πλο όπως η αρχή και το τέλος ή και αντίστροφα το τέλος και η αρχή. Και αν κάτι δεν πετύχει με τη μία φορά,υπάρχει και η δεύτερη. Η κακή και η καλή πλευρά της Πένυς. Γιατί μία φορά δε φτάνει….και θα το ξαναεπισκεφτείς! Γιατί το κάνω για τις δύο υπέροχες κόρες μου,για να γίνω το παράδειγμα τους.’Οπως υπάρχει ο ήλιος και το φεγγάρι μου ,όπως τις έλεγα μωρά. Γιατί διανύω τη 2η εικοσαετία μου.Γιατί όλα έχουν 2 όψεις…όπως τα νομίσματα. Γιατί σε μια σχέση χρειάζονται δύο.Γιατί όπως λέει και ο Νίτσε”ένας άνθρωπος που έχει ένα γιατί να ζήσει,αντέχει κάθε πως”. Γιατί υπάρχει το καλό και το κακό,το άσπρο και το μαύρο,η γη και ο ουρανός,το αλάτι και το πιπέρι.Το αλάτι για να κάνει πιο νόστιμο το φαγητό και το πιπέρι πιο πικάντικο. Το Penypeny σου δίνει επιλογές,μέσα ή έξω.Peny και στο τετράγωνο με μαθηματικούς όρους.’Οπως τα μικρά και τα μεγάλα πράγματα στη ζωή.Διαλέγεις τον κακοτράχηλο δρόμο ή τον καλό.Μπορείς να τον περπατήσεις με φλατ παπούτσια ή με τακούνια.Γιατί όταν παρουσιάζεται μια ευκαιρία πρέπει να είσαι έτοιμος.Γιατί το νούμερο 2 είναι καλύτερο από το νούμερο 1 όπως λέει και ένα άρθρο της PEPSI από μεγάλα στελέχη της ”η χαρά του να είσαι το Νο 2”.Γενικά το 2 μου αρέσει περισσσότερο από το 1 ,γιατί έχει καμπύλες όπως η γυναίκα.Γιατί υπάρχει η χαρούμενη και η λυπημένη Πένυ. Γιατί όταν διαβάζει μια γυναίκα το Penypeny θέλω να γελάει,να διασκεδάζει,να βρίσκει ενδιαφέροντα θέματα που την αγγίζουν,να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα της,να ενημερώνεται,να περνάει καλά.Θέλω να δείχνω αυτά που θέλει μια γυναίκα άσχετα αν μπορεί να τα έχει ή όχι…γιατί πολύ απλά μπορεί να τα ονειρευτεί. Όπως λέει και το Penypeny, η ζωή έχει δύο όψεις. Μπορείς να ονειρεύεσαι ή ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ!!!