ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ…

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου ….

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά , μπόρεσα να καταλάβω ότι ο συναισθηματικός πόνος και η θλίψη , απλώς με προειδοποιούσαν να μη ζω κόντρα στην αλήθεια μου .Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ .

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά ,κατάλαβα σε πόσο δύσκολη θέση ερχόταν κάποιος με το να του επιβάλλω τις επιθυμίες μου, παρότι ήξερα ότι ούτε ήταν κατάλληλη η στιγμή ούτε ο άνθρωπος ήταν έτοιμος, ακόμα κι αν αυτός ο άνθρωπος ήμουν εγώ .Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ.

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά ,έπαψα να λαχταρώ μια άλλη ζωή και μπόρεσα να δω ότι τα πάντα γύρω μου με προκαλούσαν να μεγαλώσω .Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ .

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, κατάλαβα ότι βρίσκομαι πάντα και σε όλες τις περιστάσεις , την κατάλληλη στιγμή και στο σωστό μέρος και ότι όλα όσα γίνονται είναι σωστά.Από τότε κατάφερα να γαληνέψω. Σήμερα ξερω ότι αυτό το λέμε ΑΠΟΔΟΧΗ .

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, έπαψα να στερούμαι τον ελεύθερο χρόνο μου και σταμάτησα να κάνω μεγαλόπνοα σχέδια για το μέλλον .Σήμερα κάνω μόνο ότι με ευχαριστεί και με γεμίζει χαρά ,ότι αγαπώ και κάνει την καρδιά μου να γελά, με τον δικό μου τρόπο και στους δικούς μου ρυθμούς . Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ .

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά , απελευθερώθηκα από ότι δεν ήταν υγιές για μένα .Από φαγητά,άτομα,πράγματα,καταστάσεις και από τον ίδιο μου τον εαυτό.Στην αρχή το ονόμασα “υγιή εγωισμό”. Αλλά σήμερα ξέρω ότι είναι ΑΥΤΑΓΑΠΗ.

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, έπαψα να θέλω να έχω πάντα δίκιο .Έτσι έσφαλα πολύ λιγότερο .Σήμερα κατάλαβα ότι αυτό το λέμε ΑΠΛΟΤΗΤΑ.

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά,αρνήθηκα να συνεχίσω να ζω στο παρελθόν και να ανησυχώ για το μέλλον μου . Τώρα ζω περισσότερο τη στιγμή όπου ΟΛΑ συμβαίνουν.Έτσι σήμερα, ζω την κάθε μέρα και αυτό το λέω ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ .

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, συνειδητοποίησα ότι η σκέψη μου μπορεί να με κάνει μίζερο και άρρωστο . Όταν όμως επικαλέστηκα τις δυνάμεις της καρδιάς μου, η λογική απέκτησε έναν πολύτιμο σύντροφο .Αυτή τη σχέση την ονομάζω σήμερα ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ.

Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε τις αντιπαραθέσεις,τις συγκρούσεις και τα προβλήματα με τον εαυτό μας και με τους άλλους γιατί καμιά φορά, ακόμα και τα άστρα εκρήγνυνται και δημιουργούνται νέοι Γαλαξίες .Σήμερα ξέρω ότι ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ !

Από το βιβλίο ” When I loved myself enough ” των Kim & Alison Mc Millen .

“Είναι υπέροχο λοιπόν να αγαπάς τον εαυτό σου πραγματικά και ταυτόχρονα να αναγνωρίζεις και τους λόγους . Κάντε όμορφες σκέψεις καθημερινά και γεμίστε την ψυχή και την καρδιά σας με πολύ αγάπη .Δημιουργήστε νέους Γαλαξίες ! Όταν δεν νιώθετε καλά…. διαβάστε ένα βιβλίο να σας χαλαρώσει,πάρτε μια βαθιά αναπνοή και χαλαρώστε, προσευχηθείτε στο Θεό και θα σας ακούσει όπου κι αν βρίσκεστε,ανεβάστε τα μάτια στον ουρανό και δείτε τα σύννεφα πως μεταμορφώνονται ,τον ήλιο πώς σας λούζει με το χρυσό του φως,νιώστε τη βροχή, ρουφήξτε τη μυρωδιά ενός κόκκινου βελούδινου τριαντάφυλλου ή την έντονη μυρωδιά ενός νυχτολούλουδου ή γιασεμιού τη νύχτα ,κάντε μια βόλτα στη θάλασσα ή σε ένα βουνό με έλατα , γεμίστε εικόνες και μυρωδιές …. Αλλά όλα αυτά να συνοδεύονται πάντα από ένα χαμόγελο … Πιστέψτε με είναι θεραπευτικό !!! ”

Με εκτίμηση

Πένυ Λεβαντή

peny2

 

SHARE
Previous articlePENYPENY.GR ΤΟ NEO ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ E-MAGAZINE!!!
Next articleΤα 10 νεα μανικιουρ (χρωματα και σχεδια) για το καλοκαιρι 2016
Peny Peny
Το Penypeny είναι για τις γυναίκες και τους άνδρες που έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους. Είναι 2πλο όπως η αρχή και το τέλος ή και αντίστροφα το τέλος και η αρχή. Και αν κάτι δεν πετύχει με τη μία φορά,υπάρχει και η δεύτερη. Η κακή και η καλή πλευρά της Πένυς. Γιατί μία φορά δε φτάνει….και θα το ξαναεπισκεφτείς! Γιατί το κάνω για τις δύο υπέροχες κόρες μου,για να γίνω το παράδειγμα τους.’Οπως υπάρχει ο ήλιος και το φεγγάρι μου ,όπως τις έλεγα μωρά. Γιατί διανύω τη 2η εικοσαετία μου.Γιατί όλα έχουν 2 όψεις…όπως τα νομίσματα. Γιατί σε μια σχέση χρειάζονται δύο.Γιατί όπως λέει και ο Νίτσε”ένας άνθρωπος που έχει ένα γιατί να ζήσει,αντέχει κάθε πως”. Γιατί υπάρχει το καλό και το κακό,το άσπρο και το μαύρο,η γη και ο ουρανός,το αλάτι και το πιπέρι.Το αλάτι για να κάνει πιο νόστιμο το φαγητό και το πιπέρι πιο πικάντικο. Το Penypeny σου δίνει επιλογές,μέσα ή έξω.Peny και στο τετράγωνο με μαθηματικούς όρους.’Οπως τα μικρά και τα μεγάλα πράγματα στη ζωή.Διαλέγεις τον κακοτράχηλο δρόμο ή τον καλό.Μπορείς να τον περπατήσεις με φλατ παπούτσια ή με τακούνια.Γιατί όταν παρουσιάζεται μια ευκαιρία πρέπει να είσαι έτοιμος.Γιατί το νούμερο 2 είναι καλύτερο από το νούμερο 1 όπως λέει και ένα άρθρο της PEPSI από μεγάλα στελέχη της ”η χαρά του να είσαι το Νο 2”.Γενικά το 2 μου αρέσει περισσσότερο από το 1 ,γιατί έχει καμπύλες όπως η γυναίκα.Γιατί υπάρχει η χαρούμενη και η λυπημένη Πένυ. Γιατί όταν διαβάζει μια γυναίκα το Penypeny θέλω να γελάει,να διασκεδάζει,να βρίσκει ενδιαφέροντα θέματα που την αγγίζουν,να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα της,να ενημερώνεται,να περνάει καλά.Θέλω να δείχνω αυτά που θέλει μια γυναίκα άσχετα αν μπορεί να τα έχει ή όχι…γιατί πολύ απλά μπορεί να τα ονειρευτεί. Όπως λέει και το Penypeny, η ζωή έχει δύο όψεις. Μπορείς να ονειρεύεσαι ή ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ!!!