Σπαγγετι μπολονεζ με μελιτζανα, πιπερια και γιαουρτι

 

Μια καταπληκτική μακαρονάδα όπου μπορείτε να συνδυάσετε κι άλλα λαχανικά, όπως μανιτάρια, καρότο, κολοκύθι, με πλούσια γεύση και με τη δροσιά του γιαουρτιού να κάνει τη διαφορά και να απογειώνει το πιάτο.

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες. Αφαιρούμε λωρίδες από τις φλούδες τους, να γίνουν ριγέ, και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Τις βάζουμε σε μπολ, τις περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα στους 200ΟC, για 8΄-10΄, να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε στην άκρη. Σε τηγάνι, σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ροδίζουμε τον κιμά για 5΄, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2΄-3΄, να πάρει βράση. Σε κατσαρόλα, στο υπόλοιπο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για 3΄-4΄, να μαλακώσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη. Αδειάζουμε τον κιμά με όλους τους χυμούς του τηγανιού και τις ψημένες μελιτζάνες στη σάλτσα ντομάτας, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10΄. Τέλος πασπαλίζουμε με μαϊντανό. Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Τα περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα μπολονέζ και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά, τα σερβίρουμε σε πιατέλα και από πάνω περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα μπολονέζ.

Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά

Υλικά συνταγής

500 γραμμ. σπαγγέτι, 4 μικρές μελιτζάνες τσακώνικες, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 500 γραμμ. κιμάς πρόβειος ή μοσχαρίσιος, μια φορά περασμένος, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 3/4 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί ,1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ,1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρεδάκια, 6 ώριμες ντομάτες κομμένες σε καρεδάκια, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 1 πρέζα ζάχαρη, 1/2 ματσάκι μαϊντανός, 1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) γιαούρτι στραγγιστό.

 

 

 

SHARE
Previous articleΖΩΔΙΑ ΗΜΕΡΑΣ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016
Next article10 Πραγματα που ισως δεν γνωριζατε για τους Αντρες News Giant News Giant
Πένυ Λεβαντή
Λίγα λόγια για μένα από εμένα. Γεννήθηκα 28 Απρίλη του '74, άνοιξη, έτσι εξηγείται ότι έγινε η λατρεμένη μου εποχή. Ταύρος στο ζώδιο... ταύρος σε όλα μου! Στη ζωή μου επικρατεί πολύ πάθος... Ότι κάνω θέλω να το κάνω καλά, παθιάζομαι και δίνομαι, ειδικά σε ότι αγαπώ… και αγαπώ πολύ! Μου αρέσει η καλοπέραση, η πολυτέλεια, η θάλασσα, τα γρήγορα αυτοκίνητα, το καλό φαγητό... παρεμπιπτόντως μαγειρεύω εξαιρετικά από 12 ετών και φυσικά μαγειρεύω τα πάντα... είμαι σίγουρη ότι αν το είχα σπουδάσει τελικά σίγουρα θα έκανα εκπομπή μαγειρικής, μπορεί και δίπλα στη Μενεγάκη! Είμαι υπομονετική, επίμονη (όπως έλεγε μια θεία μου κάποτε..."να έχεις υπομουνιή και επιμουνιή"), ρομαντική, πεισματάρα, ειλικρινής, πιστή, αστεία, χαμογελαστή και πολύ θετικός άνθρωπος. Το μότο μου είναι πως "ό,τι γίνεται στη ζωή μας καλό ή κακό πάντα υπάρχει κάποιος λόγος... και στο τέλος είναι πάντα για καλό μας". Επίσης είμαι αγχώδης και μιλάω δυνατά... αυτά τα λένε οι κόρες μου, βέβαια λένε και πολλά άλλα… να λέμε και τα στραβά μας. Είπα κόρες και πρέπει να σας εξηγήσω... παντρεμένη εδώ και 20 χρόνια με τον ίδιο ήρωα άντρα ακόμα... ευλογημένη και ευτυχισμένη με δυο υπέροχες και πανέμορφες κόρες που είναι ότι ωραιότερο έχω δημιουργήσει στη ζωή μου και δεν τις αλλάζω ούτε με όλα τα χρυσάφια του κόσμου. Η Γωγώ μου (ο ήλιος μου, ξανθιά γαλανομάτα), 17 χρονών και η Όλγα μου, 16 χρονών, (το φεγγάρι μου, το πιο γλυκό μελαχρινάκι με 2 μέτρα βλεφαρίδες). Σπούδασα οικονομία και διοίκηση επιχειρήσεων, τμήμα λογιστικής, μουσική, πιάνο. Έχω εργαστεί σε δημόσιες σχέσεις, καλλυντικά, διαδικτυακά περιοδικά, ασχολούμαι με τα κοινά και είμαι μέλος αρκετών συλλόγων. Καταπιάνομαι με οτιδήποτε μπορώ να προσφέρω και να φανώ χρήσιμη κυρίως σε παιδιά, σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, φτιάχνω κοσμήματα, γράφω, χορεύω και κάνω ένα σωρό άλλα… να μη σας πρήζω. Το τελευταίο μου λατρεμένο δημιούργημα είναι το PENYPENY.GR! Είναι κομμάτι από την ψυχή μου... και ελπίζω να χωρέσει όλα όσα αγαπώ, ονειρεύομαι και θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας!