8 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΚΤΙΜΟΥΝ

 

Μήπως παραπονιέστε κι εσείς ότι πολλοί άνθρωποι δεν σας φέρονται όπως σας αξίζει; Πολλές φορές, οι άλλοι δεν σας δείχνουν τίποτα άλλο πέρα από το πως αντιμετωπίζετε εσείς οι ίδιοι τον εαυτό σας. Να θυμάστε ότι η κύρια επικοινωνία μας με τους άλλους, λαμβάνει χώρα σε μη λεκτικό επίπεδο. Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο μας Γλώσσα του σώματος: 7 πράγματα που λέτε στους ανθρώπους, χωρίς καν να τους μιλήσετε. Έτσι λοιπόν, όταν παρατηρούμε ένα μοτίβο συμπεριφοράς των ανθρώπων γύρω μας να επαναλαμβάνεται, τότε μένει να κάνουμε τη μία και μοναδική ερώτηση που αρμόζει στους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την αυτογνωσία τους. Μήπως δείχνω στους άλλους ότι μπορούν να μου φέρονται με έναν τρόπο που δεν μου αξίζει; Και για να το διαπιστώσετε αυτό, σας παραθέτουμε 8 τρόπους που κάνετε τους άλλους να μην σας εκτιμούν.

8-tropoi-pou-kanete-tous-allous-na-min-sas-ektimoun-612x400

1 Κάνετε τον εαυτό σας δεδομένο

Ποτέ, ποτέ μην το κάνετε αυτό στον εαυτό σας. Να μην είστε δεδομένοι για κανέναν, ούτε για τον εαυτό σας. Εάν έχετε διάθεση να βγείτε, τότε να βγείτε. Εάν έχετε διάθεση και θέλετε πραγματικά να κάνετε κάτι, τότε να το κάνετε. Εάν όμως δεν συμβαίνει αυτό, μη δέχεστε να κάνετε οτιδήποτε απλά και μόνο επειδή κάποιος σας το ζήτησε. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι περίπλοκες. Και οι φιλίες επίσης. Κάποιες φορές χρειάζονται και οι υπαναχωρήσεις. Αν όμως η υπαναχώρηση στις επιθυμίες των άλλων είναι το κύριο χαρακτηριστικό σας, τότε τους δίνετε ένα απλό και σαφές μήνυμα «Εγώ θα είμαι διαθέσιμος/η ό,τι κι αν συμβεί, όπως και να μου συμπεριφερθείς, όπως και να μου μιλήσεις, ό,τι και να μου κάνεις». Και αυτό είναι ένα μήνυμα που δεν θέλετε να το δώσετε σε κανέναν…

 

2 Παραπονιέστε διαρκώς

Το παράπονο είναι πολύ χρήσιμο όταν είναι στιγμιαίο και ακολουθείται από μια πράξη που θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το πρόβλημα. Αν δεν είναι αυτή η περίπτωση, τότε το παράπονο απλά καταστρέφει εσάς και τις σχέσεις σας. Καταστρέφει εσάς διότι δίνετε μια διαρκή αρνητική εικόνα της ζωής στον εαυτό σας. Εάν το κάνετε αυτό συχνά, τότε είναι θέμα χρόνου να ανταποκριθεί και το σώμα σας στην πραγματικότητα που του επιβάλλετε, εκδηλώνοντας κάθε είδους προβλήματα. Το ίδιο όμως κάνετε και με τους άλλους. Μετά από ένα διάστημα, κι αυτοί θα ανταποκριθούν στην εικόνα της μιζέριας και θα συμπεριφέρονται με τον ανάλογο τρόπο ώστε να σας ενισχύσουν την πεποίθηση για το πόσο άθλια είναι αυτή η ζωή.

3 Μένετε διαρκώς στην επιφάνεια των πραγμάτων

Εντάξει, κάποιες φορές είναι πολύ χαλαρωτικό απλά να λέμε και να συζητάμε πράγματα που δεν μας προβληματίζουν ή δεν έχουν καμία ουσία. Και καλά κάνουμε! Αν όμως αυτή είναι η κύρια μορφή συζήτησης που έχουμε με τους άλλους απλά θα «σκοτώνουμε» την ώρα μας. Και όσο διασκεδαστικό κι αν είναι κάποιες φορές, το να σκοτώνετε την ώρα σας θα βλάψει πρωτίστως εσάς που μπορεί να σας αφήνει ένα αίσθημα κενού και δευτερευόντως τις σχέσεις σας. Αν οι άλλοι συνδυάσουν την παρουσία σας μόνο με τέτοιου τύπου συζητήσεις, τότε θα σας «φορέσουν» την εικόνα αυτή, θα σας δώσουν την ανάλογη αξία (συνήθως δεν είναι μεγάλη) και θα σας έχουν στο μυαλό τους μόνο για αυτά τα θέματα. Προσπαθήστε να εμβαθύνετε στα πράγματα, κάντε φιλοσοφικές συζητήσεις, ανάψτε μια πνευματική φλόγα στις παρέες σας. Θα εκπλαγείτε από το πόσο ενδιαφέρονται οι άνθρωποι να αναπτύξουν τέτοιες συζητήσεις.

4 Κολλάτε σε ένα θέμα

Κάποιες φορές, το τέλος μιας σχέσης, η εργασία μας ή κάτι σοβαρό που συμβαίνει στη ζωή μας μπορεί να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μας. Και αυτό είναι και σωστό και λογικό. Αρκεί να μη συμβαίνει για παρατεταμένο διάστημα. Σε αυτή την περίπτωση κάνετε κακό στον εαυτό σας αφού επικεντρώνετε όλη σας την ενέργεια σε ένα μόνο θέμα. Είστε πολυδιάστατα όντα. Όσο δύσκολος κι αν ήταν ένας χωρισμός για παράδειγμα, δεν μπορεί να μην έχετε τίποτα άλλο να σκεφτείτε και να συζητήσετε. Αν χρειαστεί υποχρεώστε τον εαυτό σας να το κάνει προκειμένου να ξεφύγετε από τον φαύλο κύκλο. Όσον αφορά τους άλλους, αυτή είναι μια εμπειρία που την έχουμε όλοι. Πόσο ευχάριστο μπορεί να είναι το να συναναστρέφεσαι με έναν άνθρωπο που έχει γίνει εμονικός με ένα θέμα συζήτησης και μόνο; Σύντομα οι άλλοι θα αρχίσουν να μην απαντούν στις κλήσεις σας και τα τηλέφωνα θα λιγοστεύουν ολοένα και περισσότερο. Αυτή η κατάσταση απέχει πολύ από τους συναρπαστικά συμπαθητικούς ανθρώπους που όλοι θα θέλαμε να είμαστε και να συνανστρεφόμαστε.

5 Είστε διαρκώς απαισιόδοξοι

Η ζωή δεν είναι στρωμένη για κανέναν. Πόσο μάλλον στην Ελλάδα της κρίσης. Όλοι έχουν τα προβλήματά τους. Ο λόγος που οι περισσότεροι θέλουμε να συναναστρεφόμαστε με άλλους είναι για να κάνουμε ένα διάλειμα από τα προβλήματά μας και να αλλάξουμε παραστάσεις. Εκτός του ότι κανένας δεν εκτιμάει τους ανθρώπους που τα βλέπουν όλα μαύρα και συνέχεια αναπαράγουν τη μαυρίλα που ούτως η άλλως έχουν γύρω τους, αυτή η συμπεριφορά δεν είναι καλή ούτε για εσάς. Αν δεν μπορείτε να αλλάξετε την οπτική της απαισιοδοξίας, τουλάχιστον κάντε ένα διάλειμμα από αυτή. Θα κάνετε ένα μεγάλο δώρο στον εαυτό σας, στο σώμα σας και στην υγεία σας.

 

6 Δεν ακούτε

Κάποιες φορές θέλουμε να πούμε τόσα πολλά πράγματα που γινόμαστε χείμμαροι. Και αυτό δεν είναι κακό. Είναι όμορφο να υπάρχει ποικιλία στις συζητήσεις. Αν όμως αυτό συμβαίνει διαρκώς, τότε σταδιακά θα χάσουμε την εκτίμηση των άλλων. Η τέχνη της φιλίας και των σχέσεων είναι ο διάλογος και η αληθινή ανταλλαγή απόψεων. Το να ακούμε, δεν έχει να κανει μόνο με το να στεκόμαστε σιωπηλοί όταν μιλάει ο άλλος. Έχει να κάνει με το να ακούμε πραγματικά τι είναι αυτό που λέει. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι σήμερα στις περισσότερες παρέες οι άνθρωπου δεν ακούν ο ένας τον άλλον, ακόμα κι αν φαινομενικά γίνεται διάλογος. Αυτός είναι και ο λόγος που οι αληθινές σχέσεις φιλίας σπανίζουν.

7 Συναναστρέφεστε με ανθρώπους που εσείς δεν εκτιμάτε

Το να συναναστρέφεστε με ανθρώπους που δεν εκτιμάτε είναι ένα μεγάλο λάθος. Πρώτα απ’ όλα σταδιακά θα εξομοιώσετε τον εαυτό σας με τους ανθρώπους αυτούς. Δευτερευόντως, όπως είπαμε και στην αρχή του άρθρου, επειδή το μεγαλύτερο μέρος της επικοινωνίας λαμβάνει χώρα σε μη λεκτικό επίπεδο, είναι θέμα χρόνου να αντιληφθούν ότι δεν τους εκτιμάτε. Και σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να είστε σίγουροι ότι αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ. Κανένας μας δεν θέλει να νιώθει ότι δεν τον εκτιμούν και συνήθως υπεραμυνόμαστε αυτής της επιθυμίας υποτιμώντας κι εμείς τον άλλον.

8 Θέλετε μόνο να παίρνετε

Οι σχέσεις μας είναι δούναι και λαβείν. Δεν μπορούμε μόνο να παίρνουμε χωρίς να είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε. Είναι λογικό σε κάποιες φάσεις να χρειαζόμαστε περισσότερο να λαμβάνουμε αλλά είναι παράλογο αυτό να συμβαίνει συνέχεια γιατί πολύ απλά κανείς δεν είναι διατεθειμένος μόνο να δίνει. Αυτό το δούναι και λαβείν λαμβάνει χώρα σε κάθε επίπεδο. Από το να καλέσουμε εμείς κάποιον αντί να περιμένουμε να μας καλέσουν, μέχρι το να μοιραστούμε κάτι που αγαπάμε με τους άλλους. Εξάλλου, η θέση του δέκτη, τελικά είναι μια θέση ανάγκης. Και εάν συνέχεια στέλνετε αυτό το μήνυμα στον εαυτό σας, ότι δηλαδή έχετε διαρκώς ανάγκη να λαμβάνετε, ο εαυτός μπορεί να πιστέψει ότι είστε σε κατάσταση διαρκούς αδυναμίας και ίσως, με το πέρασμα των ετών, να το επιβεβαιώσει κιόλας.

Καταλήγοντας, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ο καλύτερος τρόπος να μας εκτιμήσουν οι άλλοι είναι να εκτιμούμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας και να το δείχνουμε. Μην ξεχνάτε ότι οι άλλοι είναι καθρέφτες και τελικά θα μας δείξουν την εικόνα που έχουμε εμείς οι ίδιοι για τον εαυτό μας.

 

 

ΠΗΓΗ: http://enallaktikidrasi.com

Save

Previous articleBOHO WEDDING: ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΓΑΜΟΣ ΣΑΣ ΟΣΟ BOHO ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙ!!!
Next articleΟνειρεύεστε έναν υπέροχο γάμο; Η Hollywood Wedding Films είναι ό,τι ψάχνετε!
Peny Peny
Το Penypeny είναι για τις γυναίκες και τους άνδρες που έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους. Είναι 2πλο όπως η αρχή και το τέλος ή και αντίστροφα το τέλος και η αρχή. Και αν κάτι δεν πετύχει με τη μία φορά,υπάρχει και η δεύτερη. Η κακή και η καλή πλευρά της Πένυς. Γιατί μία φορά δε φτάνει….και θα το ξαναεπισκεφτείς! Γιατί το κάνω για τις δύο υπέροχες κόρες μου,για να γίνω το παράδειγμα τους.’Οπως υπάρχει ο ήλιος και το φεγγάρι μου ,όπως τις έλεγα μωρά. Γιατί διανύω τη 2η εικοσαετία μου.Γιατί όλα έχουν 2 όψεις…όπως τα νομίσματα. Γιατί σε μια σχέση χρειάζονται δύο.Γιατί όπως λέει και ο Νίτσε”ένας άνθρωπος που έχει ένα γιατί να ζήσει,αντέχει κάθε πως”. Γιατί υπάρχει το καλό και το κακό,το άσπρο και το μαύρο,η γη και ο ουρανός,το αλάτι και το πιπέρι.Το αλάτι για να κάνει πιο νόστιμο το φαγητό και το πιπέρι πιο πικάντικο. Το Penypeny σου δίνει επιλογές,μέσα ή έξω.Peny και στο τετράγωνο με μαθηματικούς όρους.’Οπως τα μικρά και τα μεγάλα πράγματα στη ζωή.Διαλέγεις τον κακοτράχηλο δρόμο ή τον καλό.Μπορείς να τον περπατήσεις με φλατ παπούτσια ή με τακούνια.Γιατί όταν παρουσιάζεται μια ευκαιρία πρέπει να είσαι έτοιμος.Γιατί το νούμερο 2 είναι καλύτερο από το νούμερο 1 όπως λέει και ένα άρθρο της PEPSI από μεγάλα στελέχη της ”η χαρά του να είσαι το Νο 2”.Γενικά το 2 μου αρέσει περισσσότερο από το 1 ,γιατί έχει καμπύλες όπως η γυναίκα.Γιατί υπάρχει η χαρούμενη και η λυπημένη Πένυ. Γιατί όταν διαβάζει μια γυναίκα το Penypeny θέλω να γελάει,να διασκεδάζει,να βρίσκει ενδιαφέροντα θέματα που την αγγίζουν,να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα της,να ενημερώνεται,να περνάει καλά.Θέλω να δείχνω αυτά που θέλει μια γυναίκα άσχετα αν μπορεί να τα έχει ή όχι…γιατί πολύ απλά μπορεί να τα ονειρευτεί. Όπως λέει και το Penypeny, η ζωή έχει δύο όψεις. Μπορείς να ονειρεύεσαι ή ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ!!!