Μου αρεσει ο κολλητος του φιλου μου. Τι να κανω..;

SUMMER LOVERS, Daryl Hannah, Valerie Quennessen, Peter Gallagher, 1982. (c) Orion Pictures.

Μου αρέσει ο κολλητός του φίλου μου. Τι να κάνω..;

Σίγουρα έχετε ακούσει μια τέτοια κουβέντα όταν είσαστε στο σχολείο και είχατε αυτές τις όμορφες σχέσεις με τα αγοράκια. Ειδικά στα σχολικά χρόνια, κάτι τέτοιο ήταν πολύ συνηθισμένο και καθώς τα ξανασκεφτόμαστε λέμε ότι φταίει η ηλικία για όλες αυτές τις συμπεριφορές.

Εντάξει με αυτή την ηλικία, όμως αν αυτό συμβεί στην ενηλικίωση και οι ρόλοι και οι ευθύνες αλλάξουν και γίνουν πιο σοβαροί;

Για παράδειγμα αν είμαστε σε γάμο και αντί για κολλητός τους συζύγου μας είναι και κουμπάρος, τότε τι γίνεται;

Κάποιες από εσάς γνωρίζετε πολύ καλά τι λέμε!

Για να ξεκινήσουμε να έχουμε κάποιο ενδιαφέρον για έναν άλλο άντρα, έχει πολλές αιτίες και μια από αυτές είναι ότι δεν έχουμε το απαραίτητο ενδιαφέρον από το σύντροφο μας. Πώς να μπορέσουμε να νιώσουμε μοναδικές και ανεκτίμητες, όταν ο ίδιος μας ο σύντροφος δεν εκτιμάει την προσπάθεια, που κάνουμε στο σπίτι και στη δουλειά; Φταίει μόνο αυτός, όμως?

Άλλη αιτία είναι ότι γνωρίζετε πολύ καλά τον άνθρωπο, που έχετε δίπλα σας και έρχεται πολύ συχνά στο σπίτι σας για να δει ποδόσφαιρο με τον άντρα σας, για παράδειγμα. Έχετε μεγάλη οικειότητα και έχετε πει και πιθανά τα εσώψυχα σας. Αυτό είναι σίγουρο ότι θα σας φέρει πολύ κοντά.

Ειδικά όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη σχέση τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες δυσκολεύονται πολύ να το αναφέρουν και να το λύσουν και καταφεύγουν σε πιο ¨εύκολες¨ λύσεις.

Ποιες είναι οι κουτές δικαιολογίες, που αναφέρονται στην ομολογία, μια τέτοιας παράνομης σχέσης;
Δεν μπόρεσα να συγκρατηθώ..! (Μάλλον δεν ήθελες καημένο μου, παιδί!!!)
Νομίζω ότι βρήκα το κάρμα μου…! ( σκέψου αν δεν το έβρισκες πόσο δυστυχισμένη θα ήσουν. Τραβάτε με και ας κλαίω και ας κάνω πως δεν θέλω…!)
Φταίει ο άντρας μου για αυτό…! (Ποιο φθηνή δικαιολογία δεν υπάρχει. Εσύ τι έκανες για αυτό; Απλά στην πρώτη ευκαιρία, τον έκανες τράγο;)
Είμαι πολύ ευαίσθητη και παρασύρθηκα….! (Σιγά μην κλάψουμε κιόλας)
Δεν μου έκανε καλό σεξ ο σύζυγός μου…! ( και γιατί τον παντρεύτηκες… μάλλον είχε λεφτά αισθήματα;)
Δεν θέλω να χαλάσω το γάμο μου…! ( το καταλάβαμε πολύ καλά αυτό. Μάλλον ο σύζυγός σου ή πιστεύει πολύ εύκολα ή κάνει και αυτός τα ίδια)
Κάθε μέρα το ίδιο φαί, βαρέθηκα…! ( ξέρετε πιο φαί εννοεί..!)

Είμαι σίγουρη ότι τα έχετε ακούσει πολλές φορές. Το θέμα είναι ότι όταν υπάρχει αυτοσεβασμός και ειλικρίνεια όλα διορθώνονται και ισορροπούν.

Η αγάπη αυτή τη σημασία έχει, δηλαδή την αποδοχή του άλλου όπως ακριβώς είναι και η συγνώμη να είναι ουσιώδης πριν καν φτάσουν τα πράγματα σε τέτοιο αδιέξοδο.

Δεν γνωρίζει κανένας πόσο μπορεί να πληγωθεί ένας άντρας από τέτοιες συμπεριφορές, της συντρόφου του. Και μια πληγωμένη ψυχολογία, μπορεί να οδηγήσει παντού.

Για αυτό λοιπόν αγαπήστε τον εαυτό σας και τον σύντροφο σας και αναλάβετε τις ευθύνες, που σας αναλογούν.

Παραμείνετε πάντα μοναδική..!

 

Previous article«Λιωστε» το λιπος στην κοιλια με αυτο το απιστευτο ροφημα πριν το πρωινο
Next articleΕάν αυτό δεν είναι ευτυχία, τότε τι? από τη Μαρία Π. Ψαθά
Peny Peny
Το Penypeny είναι για τις γυναίκες και τους άνδρες που έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους. Είναι 2πλο όπως η αρχή και το τέλος ή και αντίστροφα το τέλος και η αρχή. Και αν κάτι δεν πετύχει με τη μία φορά,υπάρχει και η δεύτερη. Η κακή και η καλή πλευρά της Πένυς. Γιατί μία φορά δε φτάνει….και θα το ξαναεπισκεφτείς! Γιατί το κάνω για τις δύο υπέροχες κόρες μου,για να γίνω το παράδειγμα τους.’Οπως υπάρχει ο ήλιος και το φεγγάρι μου ,όπως τις έλεγα μωρά. Γιατί διανύω τη 2η εικοσαετία μου.Γιατί όλα έχουν 2 όψεις…όπως τα νομίσματα. Γιατί σε μια σχέση χρειάζονται δύο.Γιατί όπως λέει και ο Νίτσε”ένας άνθρωπος που έχει ένα γιατί να ζήσει,αντέχει κάθε πως”. Γιατί υπάρχει το καλό και το κακό,το άσπρο και το μαύρο,η γη και ο ουρανός,το αλάτι και το πιπέρι.Το αλάτι για να κάνει πιο νόστιμο το φαγητό και το πιπέρι πιο πικάντικο. Το Penypeny σου δίνει επιλογές,μέσα ή έξω.Peny και στο τετράγωνο με μαθηματικούς όρους.’Οπως τα μικρά και τα μεγάλα πράγματα στη ζωή.Διαλέγεις τον κακοτράχηλο δρόμο ή τον καλό.Μπορείς να τον περπατήσεις με φλατ παπούτσια ή με τακούνια.Γιατί όταν παρουσιάζεται μια ευκαιρία πρέπει να είσαι έτοιμος.Γιατί το νούμερο 2 είναι καλύτερο από το νούμερο 1 όπως λέει και ένα άρθρο της PEPSI από μεγάλα στελέχη της ”η χαρά του να είσαι το Νο 2”.Γενικά το 2 μου αρέσει περισσσότερο από το 1 ,γιατί έχει καμπύλες όπως η γυναίκα.Γιατί υπάρχει η χαρούμενη και η λυπημένη Πένυ. Γιατί όταν διαβάζει μια γυναίκα το Penypeny θέλω να γελάει,να διασκεδάζει,να βρίσκει ενδιαφέροντα θέματα που την αγγίζουν,να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα της,να ενημερώνεται,να περνάει καλά.Θέλω να δείχνω αυτά που θέλει μια γυναίκα άσχετα αν μπορεί να τα έχει ή όχι…γιατί πολύ απλά μπορεί να τα ονειρευτεί. Όπως λέει και το Penypeny, η ζωή έχει δύο όψεις. Μπορείς να ονειρεύεσαι ή ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ!!!