Let’s Rock festival 2016

Οι BEER DRINKERS & HELL RAISERS στο bbr InQuiry

Στα πλαίσια της διεξαγωγής του Let’s Rock festival 2016, το bbr  το οποίο στηρίζει για μια ακόμα χρονιά το φεστιβάλ, ανακρίνει τους διοργανωτές Beer Drinkers & Hell Raisers.
Διαβάστε όλα όσα μας είπε η παρέα απο τα Οινόφυτα!

Πως δημιουργήθηκαν οι B.D.H.R., πως προέκυψε το όνομα;

 

Η αρχή έγινε κάπου στο 2002 και δίχως τη σημερινή μορφή των B.D.H.R. Υπήρχε απλά μια παρέα, που οι μουσικές προτιμήσεις της δεν ήταν δυνατό να καλυφθούν από τη γνωστή 15λεπτη σφήνα (συνήθως είχε την εξής δομή Whole lotta love-Break on through-Smells like teen spirit, άντε και κανένα από Τρύπες-Ξύλινα Σπαθιά)  στα προγράμματα των τοπικών μαγαζιών. Αυτό, σε συνδυασμό με την απόσταση (και την διαθεσιμότητα μέσων) προς την «πρωτεύουσα», μας οδήγησαν να προτείνουμε σε ορισμένους ιδιοκτήτες μαγαζιών την διοργάνωση μουσικών βραδιών (parties) σχετικού ύφους. Στο ξεκίνημα ήταν συνήθως μεσοβδόμαδα (μη χαλάσουμε και τα Παρασκευοσάββατα της σαβούρας) και μεταξύ στενού κύκλου (πολύ στενού όμως). Στη συνέχεια όμως αυτό άρχισε και μεγάλωνε και κάπου εκεί μας μπήκε η ιδέα να του δώσουμε μια μορφή μέσω ενός ονόματος-εμβλήματος.

Κάπως έτσι φθάσαμε στην επιλογή του ονόματος, λόγω κοινών προτιμήσεων σε είδος ροφημάτων ως πρώτο συνθετικό, λόγω γενικότερης συμπεριφοράς (στα νιάτα μας τουλάχιστον) ως δεύτερο και έδρας ως τρίτο.  

Ποιές είναι οι βασικές αρχές σας και τι επιδιώκετε;

Οι αρχές που διέπουν την ομάδα μας είναι η ανιδιοτέλεια και ο εθελοντισμός. Δεν υπάρχει κερδοσκοπικός χαρακτήρας (άλλωστε σε ότι εκδήλωση έχουμε κάνει δεν υπάρχει είσοδος). Αν και εφόσον υπάρχουν έσοδα, αυτά επαναπροωθούνται, μαζί με την όποια συνδρομή μας, προς κάποια δράση.

Όσον αφορά την επιδίωξη μας δεν είναι άλλη από την προσπάθεια να μοιραστούμε όσα προσφέρει η ευρύτερη κουλτούρα αυτού που αποκαλούμε Rock, όχι μόνο ως ήχο αλλά και ως τρόπο σκέψης. Αυτό με κυριότερο άξονα τον τόπο όπου μεγαλώσαμε και δυστυχώς δεν τυγχάνει ιδιαίτερης φροντίδας, αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα.

Τι σας ώθησε στο να διοργανώσετε τα ¨δικά¨ σας live;

Κακά τα ψέματα, το live για την Rock είναι ότι το γκολ για το ποδόσφαιρο, η πεμπτουσία. Μπάντα που δεν λέει στα live, δεν λέει γενικά. Έτσι αν θεωρούσαμε πως κάπου έπρεπε να πάει το ¨πράγμα¨ μετά τα parties, αυτό ήταν να διοργανώσουμε live. Η αρχή έγινε με τους φίλους μας Αδικαιολογήτως Απών, από τον Ωρωπό. Δυνατή μπάντα και γαμώ τα παιδιά!

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;

Η σκηνή έχει δυναμική και όπως διαπιστώνουμε τελευταία αποκτά και συνείδηση αλληλεγγύης. Αυξάνεται ολοένα ο αριθμός πραγματικά καλών συγκροτημάτων χωρίς αυτό να τους καθιστά «υπεράνω». Αντίθετα υπάρχει αυτό που λέμε «χαμηλά η μπάλα», διάθεση για συνεργασία και προσφορά σε αφιλοκερδείς σκοπούς.

Πριν λίγες μέρες ανακοινώσατε το επερχόμενο Let’s Rock festival. Πείτε μας λίγο γι’ αυτό, πως ξεκίνησε, τι το χαρακτηρίζει;

Λοιπόν… το festival αυτό είναι το «μωρό» μας, το αγαπημένο μας μεταξύ των λοιπών events. Η ιδέα έπεσε το 2012, ως event εορτασμού 10ετίας δράσης της ομάδας. Αρχικά θεωρήσαμε πως θα ήταν one off και τέλος. Όμως, τα ενθαρρυντικά σχόλια, που εισπράξαμε, δε μας άφηναν περιθώριο σκέψης. Η προσπάθεια καθιέρωσης του festival, δεν ήταν καθόλου εύκολη. Μετά από αρκετή δουλεία και έναντι σε αντίξοες συνθήκες… τα καταφέραμε (ελπίζουμε). Σχετικά με τα χαρακτηριστικά του festival, δύο λέξεις έρχονται αμέσως: εθελοντισμός και ανιδιοτέλεια (πάλι!). Από τον πρώτο έως τον τελευταίο που συμμετέχει, βάζουν όλοι πλάτη. Εδώ πρέπει να κάνουμε ειδική μνεία στις μπάντες και να προτρέψουμε όσους έρχονται να στηρίζουν τις μπάντες αγοράζοντας την μουσική, το t-shirt τους, για να προχωρήσει και η όλη φάση. Αυτός είναι και ένας λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει εισιτήριο εισόδου.

Πάμε τώρα στο φετινό festival, τι ετοιμάζεται;

Το Let’s Rock festival 2016, πιστεύουμε ότι ξεκινά από εκεί που πήγε το προηγούμενο και κάνει ένα βήμα μπροστά. Σταθερά λοιπόν, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο στα Οινόφυτα, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου θα απολαύσουμε τους εξής: Nightstalker, Potergeist, Sober On Tuxedos, Narcosis και Δ.Ο.Γ.Μ.Α. Πάντα με ελεύθερη είσοδο και αρκετές μπύρες.

Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας.  Ο επίλογος δικός σας.

Εμείς ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και τη στήριξη σας. Σας περιμένουμε. Let’s Rock!!!!

 

Let’s Rock festival 2016

 

Save

Save

Save

Save

SHARE
Previous articleTο Tip της ημερας
Next articleΟ ΑΤΛΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ
Peny Peny
Το Penypeny είναι για τις γυναίκες και τους άνδρες που έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους. Είναι 2πλο όπως η αρχή και το τέλος ή και αντίστροφα το τέλος και η αρχή. Και αν κάτι δεν πετύχει με τη μία φορά,υπάρχει και η δεύτερη. Η κακή και η καλή πλευρά της Πένυς. Γιατί μία φορά δε φτάνει….και θα το ξαναεπισκεφτείς! Γιατί το κάνω για τις δύο υπέροχες κόρες μου,για να γίνω το παράδειγμα τους.’Οπως υπάρχει ο ήλιος και το φεγγάρι μου ,όπως τις έλεγα μωρά. Γιατί διανύω τη 2η εικοσαετία μου.Γιατί όλα έχουν 2 όψεις…όπως τα νομίσματα. Γιατί σε μια σχέση χρειάζονται δύο.Γιατί όπως λέει και ο Νίτσε”ένας άνθρωπος που έχει ένα γιατί να ζήσει,αντέχει κάθε πως”. Γιατί υπάρχει το καλό και το κακό,το άσπρο και το μαύρο,η γη και ο ουρανός,το αλάτι και το πιπέρι.Το αλάτι για να κάνει πιο νόστιμο το φαγητό και το πιπέρι πιο πικάντικο. Το Penypeny σου δίνει επιλογές,μέσα ή έξω.Peny και στο τετράγωνο με μαθηματικούς όρους.’Οπως τα μικρά και τα μεγάλα πράγματα στη ζωή.Διαλέγεις τον κακοτράχηλο δρόμο ή τον καλό.Μπορείς να τον περπατήσεις με φλατ παπούτσια ή με τακούνια.Γιατί όταν παρουσιάζεται μια ευκαιρία πρέπει να είσαι έτοιμος.Γιατί το νούμερο 2 είναι καλύτερο από το νούμερο 1 όπως λέει και ένα άρθρο της PEPSI από μεγάλα στελέχη της ”η χαρά του να είσαι το Νο 2”.Γενικά το 2 μου αρέσει περισσσότερο από το 1 ,γιατί έχει καμπύλες όπως η γυναίκα.Γιατί υπάρχει η χαρούμενη και η λυπημένη Πένυ. Γιατί όταν διαβάζει μια γυναίκα το Penypeny θέλω να γελάει,να διασκεδάζει,να βρίσκει ενδιαφέροντα θέματα που την αγγίζουν,να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα της,να ενημερώνεται,να περνάει καλά.Θέλω να δείχνω αυτά που θέλει μια γυναίκα άσχετα αν μπορεί να τα έχει ή όχι…γιατί πολύ απλά μπορεί να τα ονειρευτεί. Όπως λέει και το Penypeny, η ζωή έχει δύο όψεις. Μπορείς να ονειρεύεσαι ή ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ!!!