ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Καλύπτουμε πολύ καλά το εσωτερικό μιας παλιάς κατσαρόλα καλά με αλουμινόχαρτο. Καλό είναι να καλυφθεί σε 2 στρώσεις. Το ίδιο κάνουμε και στο καπάκι της πάλι από την εσωτερική μεριά.
  • Ρίχνουμε την ζάχαρη και τα μυρωδικά στον πάτο της και τοποθετούμε μια μικρή σχάρα με το σολομό από πάνω ( η σχάρα θα πρέπει να είναι μικρότερη και να χωράει μέσα στην κατσαρόλα για να ακουμπήσουμε τους σολομούς).
  • Δένουμε με ένα σπάγκο μερικά κλαδάκια από τα αρωματικά (τσάι, φασκόμηλο) πάνω σε κάθε φιλέτο του σολομού. Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε.
  • Βάζουμε το σολομό με την πέτσα απο πάνω και καπακώνουμε πολύ καλά.
  • Στη συνέχεια βάζουμε τέρμα την φωτιά και μετά από ακριβώς 5 λεπτά (ίσα ίσα να ξεκινήσει να βγάζει καπνούς) χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό (αν το μάξιμουμ είναι το τρία τότε βάζουμε στο ενάμισι) και ψήνουμε για άλλα 13-15 λεπτά.
  • Ανοίγουμε το καπάκι και ελέγχουμε τον σολομό αν έχει ψηθεί ανάλογα με τις προσδοκίες μας.
  • Σε αυτό το σημείο πρέπει να είναι μέτριος προς καλοψημένος. Αν θέλουμε λίγο πιο καλοψημένο, το αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τον σολομό απο την κατσαρόλα προσεκτικά και σερβίρουμε μαζί με σαλάτα.
Tip
Βάζουμε αλουμινόχαρτο και στον πάτο αλλά και στο καπάκι της κατσαρόλας μας αλλιώς η κατσαρόλα μας θα καταστραφεί γιατί η ζάχαρη που καίγεται κολλάει στα τοιχώματα της κατσαρόλας και η μαυρίλα δεν θα βγει με τίποτε..  Μυρωδικά που χρησιμοποιούμε είναι τσάι βουνού, φασκόμηλο, γλυκάνισος, κάρδαμο..!
Συστατικά
  • 1 κομμάτι φιλέτο σολομό χωρίς κόκαλα και πέτσα (600 γρ. συνολο)
  • ελαιόλαδο για άλειμμα του σολομού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τα αρωματικά

  • 300 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κλ.φασκόμηλο
  • 3 κλ.τσάι του βουνού
  • 10 λοβούς κάρδαμο
  • 15 κόκκους πιπέρι μαύρο
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 3 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο

 

SHARE
Previous articleTop 10 New Sports Cars 2016-2017
Next articleΤΑ 10 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ TELEGRAPH
Πένυ Λεβαντή
Λίγα λόγια για μένα από εμένα. Γεννήθηκα 28 Απρίλη του '74, άνοιξη, έτσι εξηγείται ότι έγινε η λατρεμένη μου εποχή. Ταύρος στο ζώδιο... ταύρος σε όλα μου! Στη ζωή μου επικρατεί πολύ πάθος... Ότι κάνω θέλω να το κάνω καλά, παθιάζομαι και δίνομαι, ειδικά σε ότι αγαπώ… και αγαπώ πολύ! Μου αρέσει η καλοπέραση, η πολυτέλεια, η θάλασσα, τα γρήγορα αυτοκίνητα, το καλό φαγητό... παρεμπιπτόντως μαγειρεύω εξαιρετικά από 12 ετών και φυσικά μαγειρεύω τα πάντα... είμαι σίγουρη ότι αν το είχα σπουδάσει τελικά σίγουρα θα έκανα εκπομπή μαγειρικής, μπορεί και δίπλα στη Μενεγάκη! Είμαι υπομονετική, επίμονη (όπως έλεγε μια θεία μου κάποτε..."να έχεις υπομουνιή και επιμουνιή"), ρομαντική, πεισματάρα, ειλικρινής, πιστή, αστεία, χαμογελαστή και πολύ θετικός άνθρωπος. Το μότο μου είναι πως "ό,τι γίνεται στη ζωή μας καλό ή κακό πάντα υπάρχει κάποιος λόγος... και στο τέλος είναι πάντα για καλό μας". Επίσης είμαι αγχώδης και μιλάω δυνατά... αυτά τα λένε οι κόρες μου, βέβαια λένε και πολλά άλλα… να λέμε και τα στραβά μας. Είπα κόρες και πρέπει να σας εξηγήσω... παντρεμένη εδώ και 20 χρόνια με τον ίδιο ήρωα άντρα ακόμα... ευλογημένη και ευτυχισμένη με δυο υπέροχες και πανέμορφες κόρες που είναι ότι ωραιότερο έχω δημιουργήσει στη ζωή μου και δεν τις αλλάζω ούτε με όλα τα χρυσάφια του κόσμου. Η Γωγώ μου (ο ήλιος μου, ξανθιά γαλανομάτα), 17 χρονών και η Όλγα μου, 16 χρονών, (το φεγγάρι μου, το πιο γλυκό μελαχρινάκι με 2 μέτρα βλεφαρίδες). Σπούδασα οικονομία και διοίκηση επιχειρήσεων, τμήμα λογιστικής, μουσική, πιάνο. Έχω εργαστεί σε δημόσιες σχέσεις, καλλυντικά, διαδικτυακά περιοδικά, ασχολούμαι με τα κοινά και είμαι μέλος αρκετών συλλόγων. Καταπιάνομαι με οτιδήποτε μπορώ να προσφέρω και να φανώ χρήσιμη κυρίως σε παιδιά, σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, φτιάχνω κοσμήματα, γράφω, χορεύω και κάνω ένα σωρό άλλα… να μη σας πρήζω. Το τελευταίο μου λατρεμένο δημιούργημα είναι το PENYPENY.GR! Είναι κομμάτι από την ψυχή μου... και ελπίζω να χωρέσει όλα όσα αγαπώ, ονειρεύομαι και θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας!