Σπιτικός καπνιστός σολωμός

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Καλύπτουμε πολύ καλά το εσωτερικό μιας παλιάς κατσαρόλα καλά με αλουμινόχαρτο. Καλό είναι να καλυφθεί σε 2 στρώσεις. Το ίδιο κάνουμε και στο καπάκι της πάλι από την εσωτερική μεριά.
  • Ρίχνουμε την ζάχαρη και τα μυρωδικά στον πάτο της και τοποθετούμε μια μικρή σχάρα με το σολομό από πάνω ( η σχάρα θα πρέπει να είναι μικρότερη και να χωράει μέσα στην κατσαρόλα για να ακουμπήσουμε τους σολομούς).
  • Δένουμε με ένα σπάγκο μερικά κλαδάκια από τα αρωματικά (τσάι, φασκόμηλο) πάνω σε κάθε φιλέτο του σολομού. Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε.
  • Βάζουμε το σολομό με την πέτσα απο πάνω και καπακώνουμε πολύ καλά.
  • Στη συνέχεια βάζουμε τέρμα την φωτιά και μετά από ακριβώς 5 λεπτά (ίσα ίσα να ξεκινήσει να βγάζει καπνούς) χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό (αν το μάξιμουμ είναι το τρία τότε βάζουμε στο ενάμισι) και ψήνουμε για άλλα 13-15 λεπτά.
  • Ανοίγουμε το καπάκι και ελέγχουμε τον σολομό αν έχει ψηθεί ανάλογα με τις προσδοκίες μας.
  • Σε αυτό το σημείο πρέπει να είναι μέτριος προς καλοψημένος. Αν θέλουμε λίγο πιο καλοψημένο, το αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τον σολομό απο την κατσαρόλα προσεκτικά και σερβίρουμε μαζί με σαλάτα.
Tip
Βάζουμε αλουμινόχαρτο και στον πάτο αλλά και στο καπάκι της κατσαρόλας μας αλλιώς η κατσαρόλα μας θα καταστραφεί γιατί η ζάχαρη που καίγεται κολλάει στα τοιχώματα της κατσαρόλας και η μαυρίλα δεν θα βγει με τίποτε..  Μυρωδικά που χρησιμοποιούμε είναι τσάι βουνού, φασκόμηλο, γλυκάνισος, κάρδαμο..!
Συστατικά
  • 1 κομμάτι φιλέτο σολομό χωρίς κόκαλα και πέτσα (600 γρ. συνολο)
  • ελαιόλαδο για άλειμμα του σολομού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τα αρωματικά

  • 300 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κλ.φασκόμηλο
  • 3 κλ.τσάι του βουνού
  • 10 λοβούς κάρδαμο
  • 15 κόκκους πιπέρι μαύρο
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 3 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο

 

SHARE
Previous articleTop 10 New Sports Cars 2016-2017
Next articleΤα 10 κορυφαία νησιά της Ευρώπης σύμφωνα με την TELEGRAPH
Peny Peny
Το Penypeny είναι για τις γυναίκες και τους άνδρες που έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους. Είναι 2πλο όπως η αρχή και το τέλος ή και αντίστροφα το τέλος και η αρχή. Και αν κάτι δεν πετύχει με τη μία φορά,υπάρχει και η δεύτερη. Η κακή και η καλή πλευρά της Πένυς. Γιατί μία φορά δε φτάνει….και θα το ξαναεπισκεφτείς! Γιατί το κάνω για τις δύο υπέροχες κόρες μου,για να γίνω το παράδειγμα τους.’Οπως υπάρχει ο ήλιος και το φεγγάρι μου ,όπως τις έλεγα μωρά. Γιατί διανύω τη 2η εικοσαετία μου.Γιατί όλα έχουν 2 όψεις…όπως τα νομίσματα. Γιατί σε μια σχέση χρειάζονται δύο.Γιατί όπως λέει και ο Νίτσε”ένας άνθρωπος που έχει ένα γιατί να ζήσει,αντέχει κάθε πως”. Γιατί υπάρχει το καλό και το κακό,το άσπρο και το μαύρο,η γη και ο ουρανός,το αλάτι και το πιπέρι.Το αλάτι για να κάνει πιο νόστιμο το φαγητό και το πιπέρι πιο πικάντικο. Το Penypeny σου δίνει επιλογές,μέσα ή έξω.Peny και στο τετράγωνο με μαθηματικούς όρους.’Οπως τα μικρά και τα μεγάλα πράγματα στη ζωή.Διαλέγεις τον κακοτράχηλο δρόμο ή τον καλό.Μπορείς να τον περπατήσεις με φλατ παπούτσια ή με τακούνια.Γιατί όταν παρουσιάζεται μια ευκαιρία πρέπει να είσαι έτοιμος.Γιατί το νούμερο 2 είναι καλύτερο από το νούμερο 1 όπως λέει και ένα άρθρο της PEPSI από μεγάλα στελέχη της ”η χαρά του να είσαι το Νο 2”.Γενικά το 2 μου αρέσει περισσσότερο από το 1 ,γιατί έχει καμπύλες όπως η γυναίκα.Γιατί υπάρχει η χαρούμενη και η λυπημένη Πένυ. Γιατί όταν διαβάζει μια γυναίκα το Penypeny θέλω να γελάει,να διασκεδάζει,να βρίσκει ενδιαφέροντα θέματα που την αγγίζουν,να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα της,να ενημερώνεται,να περνάει καλά.Θέλω να δείχνω αυτά που θέλει μια γυναίκα άσχετα αν μπορεί να τα έχει ή όχι…γιατί πολύ απλά μπορεί να τα ονειρευτεί. Όπως λέει και το Penypeny, η ζωή έχει δύο όψεις. Μπορείς να ονειρεύεσαι ή ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ!!!