ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΣΚΥΛΟ; ΟΛΗ Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.

Σκυλί στο σπίτι: Φροντίδα και περιποίηση

Πολλές γυναίκες επιθυμούμε να αποκτήσουμε έναν πιστό φίλο που θα μας κοιτάει στα μάτια κι εμείς θα του προσφέρουμε όλη μας την αγάπη την όποια και θα εκτιμήσει απόλυτα.

 

Τι μας προσφέρει

Για πολλούς το σκυλί στο σπίτι είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία! Μας προσφέρει απίστευτες στιγμές με τα παιχνίδια του και τα χάδια του.

Δεν μπορείς να κάνεις πως δεν το βλέπεις μέσα στο σπίτι αφού έχει ανάγκη την προσοχή σου και η αλήθεια είναι πως πολλά σκυλιά που μεγαλώνουν στο σπίτι αποκτούν και συνήθειες δικές μας.

Το σκυλί είναι αυτό που θα μας ηρεμήσει όταν δεν είμαστε καλά, αλλά λειτουργεί και ως αντικαταθλιπτικό! Με ένα σκυλί στο σπίτι δεν νιώθεις ποτέ μοναξιά κι έχεις πάντα έναν πολύ καλό λόγο να επιστρέψεις στο σπίτι όταν βρίσκεσαι έξω.

Η αλήθεια είναι πως η ενασχόληση μαζί του αλλά και τα παιχνίδια του σε κάνουν εύκολα να επιστρέψεις για λίγο στην παιδική σου ηλικία! Σου προσφέρει αγάπη απλόχερα που όλοι την έχουμε ανάγκη και το βλέπεις ακόμη και μέσα στο βλέμμα του.

Εκτός όμως από όλα αυτά ένα σκυλί στο σπίτι για πολλούς σημαίνει και ασφάλεια αφού είναι έτοιμο να σε ενημερώσει κάθε φορά που αντιλαμβάνεται πως κάτι δεν πάει καλά ή πως κάποιος βρίσκεται απ’ έξω!

 

Περιποίηση

Ένα σκυλί στο σπίτι χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση αφού εκτός από τις απαραίτητες επισκέψεις στον κτηνίατρο ώστε να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την καλή του υγεία, χρειάζεται να κάνετε και κάποια πράγματα καθημερινά ώστε να διατηρείται ο χώρος καθαρός αφού είναι κάτι που απολαμβάνει και το ίδιο!

Το σκυλί στο σπίτι χρειάζεται βούρτσισμα σχεδόν καθημερινά ώστε να απομακρύνετε τις περιττές τρίχες.

Επίσης το μπάνιο του είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε αλλά χωρίς υπερβολές. Το σκυλί δεν χρειάζεται τόσο συχνά μπάνιο αλλά μία φορά τον μήνα είναι αρκετό και σε κάποιες περιπτώσεις λίγο πιο αραιά.

Με το τακτικό μπάνιο μπορεί να δημιουργήσετε αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά και να έχετε να αντιμετωπίσετε δερματοπάθειες ή θαμπό τρίχωμα που πέφτει. Μπορείτε όμως να καθαρίζετε τα ποδαράκια του και την κοιλιά του τοπικά μετά την βόλτα.

Μέσα στην περιποίησή του ανήκει και ο καθημερινός έλεγχος τον οποίο μπορείτε να κάνετε χαιδεύοντάς το ώστε να δείτε αν πιάνετε κάτι διαφορετικό στο σώμα του και ο καθαρισμός των αυτιών.

Φροντίστε επίσης το σκυλί σας να φοράει την αμπούλα του και οτιδήποτε χρειάζεται για τα παράσιτα για τα οποία θα σας ενημερώσει ο κτηνίατρος.

 

Βόλτα

Η βόλτα είναι κάτι που δεν γίνεται να μην το εντάξουμε στην καθημερινότητά μας!

Το σκυλί στο σπίτι χρειάζεται πρόγραμμα ώστε να ξέρει την ώρα που θα πάει την βόλτα του. Συνηθίζεται να το βγάζουμε πιο γρήγορα έξω το πρωί ώστε να αποφύγουμε να λερώσει μέσα. Την βόλτα του το απόγευμα όπου θα μάθει πως μπορεί πλέον να το απολαύσει αφού θα κάνει μία πιο μεγάλη βόλτα ώστε να ασκηθεί και να παίξει.

Η βόλτα είναι η εκτόνωσή του και την έχει ανάγκη καθημερινά! Ανάλογα με τις καθημερινές σας υποχρεώσεις σκεφτείτε ποιες ώρες είναι αυτές που μπορείτε να του προσφέρεται την βόλτα του και μάθετέ του το ωράριο!

Το σκυλί έχει ανάγκη το πρόγραμμα για να λειτουργήσει σωστά.

Εκπαίδευση

Η εκπαίδευση για ένα σκυλί στο σπίτι είναι απαραίτητη αφού εννοείται πως δεν επιθυμούμε να λερώνει παντού ή να κάνει ζημιές. Τον πρώτο καιρό που θα αποκτήσουμε ένα κουτάβι θα διαπιστώσουμε πως έχει συχνοουρία κάτι που θα αλλάξει στην πορεία.

Ένα σκυλί στο σπίτι χρειάζεται να του μάθουμε πως δεν μπορεί να λερώνει παντού κι αυτό είναι κάτι που χρειάζεται υπομονή. Το πρόγραμμα που θα ακολουθείτε στην βόλτα του θα του μάθει να περιμένει αρκεί να του δώσετε την απαιτούμενη σημασία.

Επίσης δείξτε του ποια είναι τα παιχνίδια του μέσα στο σπίτι ώστε να παίζει με αυτά. Αν κάτι δεν πάει καλά δεν χρειάζεται να του φέρεστε υστερικά. Σίγουρα δεν θα μπορέσει να καταλάβει ακριβώς τι θέλετε να του πείτε. Με σταθερή φωνή και κοιτώντας το στα μάτια δώστε του τις εντολές.

Τέλος τα μπισκοτάκια εκπαίδευσης είναι ευεργετικά για ένα σκυλί στο σπίτι. Θυμηθείτε να το επιβραβεύετε κάθε φορά που θα κάνει κάτι σωστό!

Ποια προτιμούν οι γυναίκες

Συνήθως οι γυναίκες προτιμούν μικρόσωμες ράτσες ώστε να είναι πιο εύκολη η μετακίνηση, η βόλτα αλλά και η συγκατοίκησή τους. Επίσης, τα μικρόσωμα σκυλιά κινούνται πιο εύκολα μέσα στο σπίτι. Γι’ αυτό οι γυναίκες φαίνεται να τα προτιμούν αφού δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη δύναμη για να τα φέρουν βόλτα.

Ωστόσο, ιδανικά φαίνονται και τα μεσαίου μεγέθους στα οποία μερικές φορές παρατηρούμε πως ωριμάζουν πιο γρήγορα από ένα μικρόσωμο.

Δεν έχει σημασία αν το σκυλί μας είναι καθαρόαιμο. Αυτό που πραγματικά αξίζει είναι η προσωπικότητα και η μοναδικότητά του! Ένα σκυλί στο σπίτι γίνεται αμέσως άλλο ένα μέλος της οικογένειας!

 

Πηγή: fe-mail.gr

Save

SHARE
Previous articleBEAUTY HACKS by ANASTASIA !!!
Next articleTHE DNA JOURNEY
Πένυ Λεβαντή
Λίγα λόγια για μένα από εμένα. Γεννήθηκα 28 Απρίλη του '74, άνοιξη, έτσι εξηγείται ότι έγινε η λατρεμένη μου εποχή. Ταύρος στο ζώδιο... ταύρος σε όλα μου! Στη ζωή μου επικρατεί πολύ πάθος... Ότι κάνω θέλω να το κάνω καλά, παθιάζομαι και δίνομαι, ειδικά σε ότι αγαπώ… και αγαπώ πολύ! Μου αρέσει η καλοπέραση, η πολυτέλεια, η θάλασσα, τα γρήγορα αυτοκίνητα, το καλό φαγητό... παρεμπιπτόντως μαγειρεύω εξαιρετικά από 12 ετών και φυσικά μαγειρεύω τα πάντα... είμαι σίγουρη ότι αν το είχα σπουδάσει τελικά σίγουρα θα έκανα εκπομπή μαγειρικής, μπορεί και δίπλα στη Μενεγάκη! Είμαι υπομονετική, επίμονη (όπως έλεγε μια θεία μου κάποτε..."να έχεις υπομουνιή και επιμουνιή"), ρομαντική, πεισματάρα, ειλικρινής, πιστή, αστεία, χαμογελαστή και πολύ θετικός άνθρωπος. Το μότο μου είναι πως "ό,τι γίνεται στη ζωή μας καλό ή κακό πάντα υπάρχει κάποιος λόγος... και στο τέλος είναι πάντα για καλό μας". Επίσης είμαι αγχώδης και μιλάω δυνατά... αυτά τα λένε οι κόρες μου, βέβαια λένε και πολλά άλλα… να λέμε και τα στραβά μας. Είπα κόρες και πρέπει να σας εξηγήσω... παντρεμένη εδώ και 20 χρόνια με τον ίδιο ήρωα άντρα ακόμα... ευλογημένη και ευτυχισμένη με δυο υπέροχες και πανέμορφες κόρες που είναι ότι ωραιότερο έχω δημιουργήσει στη ζωή μου και δεν τις αλλάζω ούτε με όλα τα χρυσάφια του κόσμου. Η Γωγώ μου (ο ήλιος μου, ξανθιά γαλανομάτα), 17 χρονών και η Όλγα μου, 16 χρονών, (το φεγγάρι μου, το πιο γλυκό μελαχρινάκι με 2 μέτρα βλεφαρίδες). Σπούδασα οικονομία και διοίκηση επιχειρήσεων, τμήμα λογιστικής, μουσική, πιάνο. Έχω εργαστεί σε δημόσιες σχέσεις, καλλυντικά, διαδικτυακά περιοδικά, ασχολούμαι με τα κοινά και είμαι μέλος αρκετών συλλόγων. Καταπιάνομαι με οτιδήποτε μπορώ να προσφέρω και να φανώ χρήσιμη κυρίως σε παιδιά, σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, φτιάχνω κοσμήματα, γράφω, χορεύω και κάνω ένα σωρό άλλα… να μη σας πρήζω. Το τελευταίο μου λατρεμένο δημιούργημα είναι το PENYPENY.GR! Είναι κομμάτι από την ψυχή μου... και ελπίζω να χωρέσει όλα όσα αγαπώ, ονειρεύομαι και θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας!