Τζενιφερ Ανιστον,εισαι θεα ..τελος!

Τζένιφερ Άνιστον, σου βγάζουμε το καπέλο

“Είμαστε πλήρεις και χωρίς ταίρι, με ή χωρίς παιδί”. Όταν χρειάζεται μία σταρ για να ακουστεί το αυτονόητο.
Τι δήλωσε με ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύτηκε στη Huffington Post η ελληνικής καταγωγής σταρ για τα γυναικεία πρότυπα και το κυνήγι των παπαράτσι.
«Ποτέ δεν έχω απαντήσει σε κουτσομπολιά…αλλά θέλω να γίνω μέρος μίας ευρύτερης συζήτησης που έχει ήδη ξεκινήσει και πρέπει να συνεχιστεί.Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, δεν είμαι έγκυος. Έχω όμως βαρεθεί τους τρόπους με τους οποίους έχουμε αναγάγει σε σπορ το να βάζουμε κάτω από το μικροσκόπιο και να ψέγουμε το σώμα των γυναικών, κάτι που συμβαίνει καθημερινά χάρη στην «δημοσιογραφία», το «δικαίωμα στην ενημέρωση» και «τα  νέα που αφορούν τους διάσημους», έγραψε μεταξύ άλλων στην επιστολή της η Τζένιφερ Άνιστον, αφού, όπως σημείωσε η ίδια, δεν είναι στα social media ώστε να κάνει τις απόψεις της γνωστές από εκεί.

H Άνιστον, που μαθαίνει σε εβδομαδιαία (αν όχι καθημερινή) βάση από τα κουτσομπολίστικα περιοδικά ότι είναι έγκυος ή χωρίζει, εξήγησε το λόγο που ένιωσε την ανάγκη να απευθυνθεί στο κοινό, ειδικά στις άλλες γυναίκες.
«Εγώ και ο σύζυγός μου είμαστε καθημερινά θύματα παρενόχλησης από ντουζίνες επιθετικών φωτογράφων που θα κάνουν τα πάντα, θα γίνουν ακόμη και επικίνδυνοι για αθώους περαστικούς έξω από το σπίτι μας προσπαθώντας να βγάλουν φωτογραφίες που στη συνέχεια θα δούμε σε περιοδικά …Αν για κάποιους ανθρώπους εκεί έξω είμαι ένα σύμβολο, τότε ξεκάθαρα είμαι ένα παράδειγμα του πρίσματος μέσα από το οποίο βλέπουμε τις μαμάδες, τις κόρες, τις αδερφές, τις συζύγους, τις φίλες και τις συνεργάτιδές μας…Ο τρόπος με τον οποίο με προβάλλουν τα media είναι μία αντανάκλαση του πως προβάλλουν τις γυναίκες γενικά. Είμαστε όλοι δέκτες αυτών των μηνυμάτων και υπεύθυνοι για αυτή την άτυπη συμφωνία για το πώς θα περνά στο συλλογικό ασυνείδητο η εικόνα μίας γυναίκας. Τα κορίτσια δεν θεωρούνται όμορφα αν δεν είναι απίστευτα αδύνατα και δεν αξίζουν την προσοχή μας αν δεν μοιάζουν με σουπερμόντελ ή με μια ηθοποιό στο εξώφυλλο ενός περιοδικού. Αυτή είναι μία ιδέα που τους ακολουθεί ως την ενηλικίωση…Χρησιμοποιούμε τις «ειδήσεις» γύρω από τη ζωή των διασήμων για να διαιωνίσουμε αυτή την απάνθρωπη εικόνα των γυναικών, μία εικόνα που έχει να κάνει μόνο με την εξωτερική εμφάνιση και εγείρει ερωτήματα του τύπου «Είναι έγκυος;» «Τρώει υπερβολικά», «Γιατί αφέθηκε;», «Έχει προβλήματα ο γάμος της;» Κι όλα αυτά επειδή ο φακός «είδε» κάποια σωματική ατέλεια».

Η Άνιστον τα γράφει ωραία, τσεκουράτα και μας δίνει μεγάλη χαρά όταν λέει το αυτονόητο γιατί μπορεί τώρα, το αυτονόητο να ακουστεί.

«Είναι τρομερά ανησυχητικό το πόσο εύκολα κάνουμε τις γυναίκες αντικείμενα εκμετάλλευσης και εξονυχιστικής ανάλυσης. Ο τελευταίος μήνας με διαφώτισε σχετικά με τον  ορισμό που δίνουμε στην αξία μιας γυναίκας, την οποία υπολογίζουμε ανάλογα με την οικογενειακή της κατάσταση, δηλαδή αν είναι παντρεμένη και μητέρα …Σκέφτομαι όλη αυτή τη σπατάλη φαιάς ουσίας που συμβαίνει αυτή τη στιγμή με στόχο την αποκάλυψη του αν είμαι έγκυος ή όχι και που φυσικά έχει στη βάση της το γεγονός ότι μία γυναίκα που δεν έχει παντρευτεί ή δεν έχει κάνει παιδιά δεν έχει ολοκληρωθεί».

Η ολοκλήρωση μίας γυναίκας είναι δική της υπόθεση, καταλήγει η Τζένιφερ, το φιλαράκι μας:
«Είμαστε πλήρεις και χωρίς ταίρι, με ή χωρίς παιδί. Εμείς θα αποφασίσουμε τι σημαίνει όμορφο όταν πρόκειται για το σώμα μας. Αυτή η απόφαση είναι αποκλειστικά δική μας. Ας την πάρουμε, δίνοντας το παράδειγμα στις νεώτερες γυναίκες που μας βλέπουν ως πρότυπα. Ας πάρουμε αυτρή την απόφαση μακριά από τον θόρυβο των ταμπλόιντ. Δεν χρειάζεται να είμαστε σύζυγοι ή μαμάδες για να είμαστε ολοκληρωμένες ως γυναίκες. Εμείς θα δώσουμε νόημα στο δικό μας «Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα».

Save

Save

Save

Previous articleΚανελονια με κιμα
Next articleΠανσεληνος Ιουλιου 2016 στον Αιγοκερω.
Peny Peny
Το Penypeny είναι για τις γυναίκες και τους άνδρες που έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους. Είναι 2πλο όπως η αρχή και το τέλος ή και αντίστροφα το τέλος και η αρχή. Και αν κάτι δεν πετύχει με τη μία φορά,υπάρχει και η δεύτερη. Η κακή και η καλή πλευρά της Πένυς. Γιατί μία φορά δε φτάνει….και θα το ξαναεπισκεφτείς! Γιατί το κάνω για τις δύο υπέροχες κόρες μου,για να γίνω το παράδειγμα τους.’Οπως υπάρχει ο ήλιος και το φεγγάρι μου ,όπως τις έλεγα μωρά. Γιατί διανύω τη 2η εικοσαετία μου.Γιατί όλα έχουν 2 όψεις…όπως τα νομίσματα. Γιατί σε μια σχέση χρειάζονται δύο.Γιατί όπως λέει και ο Νίτσε”ένας άνθρωπος που έχει ένα γιατί να ζήσει,αντέχει κάθε πως”. Γιατί υπάρχει το καλό και το κακό,το άσπρο και το μαύρο,η γη και ο ουρανός,το αλάτι και το πιπέρι.Το αλάτι για να κάνει πιο νόστιμο το φαγητό και το πιπέρι πιο πικάντικο. Το Penypeny σου δίνει επιλογές,μέσα ή έξω.Peny και στο τετράγωνο με μαθηματικούς όρους.’Οπως τα μικρά και τα μεγάλα πράγματα στη ζωή.Διαλέγεις τον κακοτράχηλο δρόμο ή τον καλό.Μπορείς να τον περπατήσεις με φλατ παπούτσια ή με τακούνια.Γιατί όταν παρουσιάζεται μια ευκαιρία πρέπει να είσαι έτοιμος.Γιατί το νούμερο 2 είναι καλύτερο από το νούμερο 1 όπως λέει και ένα άρθρο της PEPSI από μεγάλα στελέχη της ”η χαρά του να είσαι το Νο 2”.Γενικά το 2 μου αρέσει περισσσότερο από το 1 ,γιατί έχει καμπύλες όπως η γυναίκα.Γιατί υπάρχει η χαρούμενη και η λυπημένη Πένυ. Γιατί όταν διαβάζει μια γυναίκα το Penypeny θέλω να γελάει,να διασκεδάζει,να βρίσκει ενδιαφέροντα θέματα που την αγγίζουν,να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα της,να ενημερώνεται,να περνάει καλά.Θέλω να δείχνω αυτά που θέλει μια γυναίκα άσχετα αν μπορεί να τα έχει ή όχι…γιατί πολύ απλά μπορεί να τα ονειρευτεί. Όπως λέει και το Penypeny, η ζωή έχει δύο όψεις. Μπορείς να ονειρεύεσαι ή ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ!!!