Τι να πάρω μαζί μου για σνακ στην παραλία; by ΙΩΑΝΝΑ ΤΑΠΟΥΤΗ

Τι να πάρω μαζί μου για σνακ στη παραλία??

Η ίδια ερώτηση κάθε καλοκαίρι! Κάθε καλοκαίρι λέμε φέτος θα προσέχω τι τρώω στη παραλία… και κάθε καλοκαίρι καταλήγουμε νηστικοί 6 ώρες στη θάλασσα (και βάλε…), μόνο με ένα freddo …άντε και με κανένα πατατάκι κλεμμένο.. από τους άντρες της παρέας.. τα οποία προορίζονταν για τη παγωμένη μπύρα τους!

Ήρθε η ώρα να το πείτε και να το κάνετε!.. Φέτος θα προσέχετε τι τρώτε στη παραλία! Γιατί?

-Γιατί δεν θέλετε να γεράσετε πριν την ώρα σας! Η υπεριώδης ακτινοβολία προκαλεί την παραγωγή ελευθέρων ριζών οι οποίες αυξάνουν το οξειδωτικό στρες, ένα φαινόμενο που αποβαίνει καταστροφικό για τους ιστούς, κάνοντας το σώμα σας να φαίνεται ταλαιπωρημένο και γερασμένο. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες λειτουργούν σαν ασπίδα προστασίας απέναντι στις ελεύθερες ρίζες. Οι βιταμίνες Α Ε ΚΑΙ C θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε! Η λουτεϊνη, το β καροτένιο και το λυκοπένιο ακόμα περισσότερο! Που θα τα βρείτε? Σε κεράσια, καρπούζι, ροδάκινο, βερίκοκα, νεκταρίνια… που είναι πλούσια σε βιταμίνη C! Σε ξηρούς καρπούς που είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε και ω3.. στη τομάτα που εχει λυκοπένιο και βιταμίνη C, και φυσικά στα καρότα που ναι πλούσια σε καροτενοειδή!

-Γιατί δεν θέλετε να χαλάσετε το μεταβολισμό σας! Ως γνωστόν για τη καλή λειτουργία του βασικού μεταβολικού ρυθμού σας (ΒΜR) θα πρέπει να τρώτε ανά 2.5 με 3 ώρες ώστε να διατηρείτε ενεργοποιημένες τις καύσεις καθώς και τη σωστή λειτουργία του εντέρου σας!

-Γιατί χρειάζεστε ενυδάτωση! Τι είναι να πάρετε δυο φρουτάκια σε ένα μικρό τάπερ μέσα στη ψάθινη τσάντα σας? Λίγη τομάτα με αγγουράκι μέσα σε γυάλινο βαζάκι που μένει και δροσερό σε ισοθερμικό τσαντάκι? Τίποτα δεν είναι… μπροστά στην ενυδάτωση που θα σας προσφέρουν και στις βιταμίνες που θα σας δώσουν! Αφήστε που αποτελείτε το καλό παράδειγμα για την κοπέλα στη διπλανή ξαπλώστρα που τρώει πατατάκια και πίνει σφηνάκια tequila.. και ας ξέρει μέσα της.. ότι σε αυτό το σημείο στο σώμα της .. πολύ την ενοχλεί.. που δεν φεύγει η κυτταρίτιδα..

– Γιατί βαρεθήκατε… να υπόσχεστε στον εαυτό σας ότι θα τον φροντίζετε… και να μην το κάνετε.. Ήρθε η ώρα να υποστηρίξετε τον εαυτό σας ! Αν όχι εσείς? Ποιος ??

 

 

Save

Previous articleΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ Π. ΨΑΘΑ
Next articleΟΡΕΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗ
Peny Peny
Το Penypeny είναι για τις γυναίκες και τους άνδρες που έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους. Είναι 2πλο όπως η αρχή και το τέλος ή και αντίστροφα το τέλος και η αρχή. Και αν κάτι δεν πετύχει με τη μία φορά,υπάρχει και η δεύτερη. Η κακή και η καλή πλευρά της Πένυς. Γιατί μία φορά δε φτάνει….και θα το ξαναεπισκεφτείς! Γιατί το κάνω για τις δύο υπέροχες κόρες μου,για να γίνω το παράδειγμα τους.’Οπως υπάρχει ο ήλιος και το φεγγάρι μου ,όπως τις έλεγα μωρά. Γιατί διανύω τη 2η εικοσαετία μου.Γιατί όλα έχουν 2 όψεις…όπως τα νομίσματα. Γιατί σε μια σχέση χρειάζονται δύο.Γιατί όπως λέει και ο Νίτσε”ένας άνθρωπος που έχει ένα γιατί να ζήσει,αντέχει κάθε πως”. Γιατί υπάρχει το καλό και το κακό,το άσπρο και το μαύρο,η γη και ο ουρανός,το αλάτι και το πιπέρι.Το αλάτι για να κάνει πιο νόστιμο το φαγητό και το πιπέρι πιο πικάντικο. Το Penypeny σου δίνει επιλογές,μέσα ή έξω.Peny και στο τετράγωνο με μαθηματικούς όρους.’Οπως τα μικρά και τα μεγάλα πράγματα στη ζωή.Διαλέγεις τον κακοτράχηλο δρόμο ή τον καλό.Μπορείς να τον περπατήσεις με φλατ παπούτσια ή με τακούνια.Γιατί όταν παρουσιάζεται μια ευκαιρία πρέπει να είσαι έτοιμος.Γιατί το νούμερο 2 είναι καλύτερο από το νούμερο 1 όπως λέει και ένα άρθρο της PEPSI από μεγάλα στελέχη της ”η χαρά του να είσαι το Νο 2”.Γενικά το 2 μου αρέσει περισσσότερο από το 1 ,γιατί έχει καμπύλες όπως η γυναίκα.Γιατί υπάρχει η χαρούμενη και η λυπημένη Πένυ. Γιατί όταν διαβάζει μια γυναίκα το Penypeny θέλω να γελάει,να διασκεδάζει,να βρίσκει ενδιαφέροντα θέματα που την αγγίζουν,να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα της,να ενημερώνεται,να περνάει καλά.Θέλω να δείχνω αυτά που θέλει μια γυναίκα άσχετα αν μπορεί να τα έχει ή όχι…γιατί πολύ απλά μπορεί να τα ονειρευτεί. Όπως λέει και το Penypeny, η ζωή έχει δύο όψεις. Μπορείς να ονειρεύεσαι ή ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ!!!