ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ Π. ΨΑΘΑ

Το κάνω συνέχεια. Απολογούμαι διαρκώς , όχι μόνο στους άλλους αλλά και στον εαυτό μου!

Έχω αρχίσει να με ανησυχώ.

Απολογούμαι καθημερινά,κάθε στιγμή για το οτιδήποτε.

«Το ογκρατέν μου λάσπωσε γιατί ήταν λιπαρή η κρέμα γάλακτος.»

«Αχ,συγνώμη δεν πρόλαβα να απαντήσω στην 68η κλήση σου ,έκλαιγε το μωρό.»

«Πωπώ, εγώ δυστυχώς δεν έχω χρόνο να ισιώσω το μαλλί γιατί δεν έχω άνθρωπο για το παιδί.»

«Χωρίζω γιατί δεν σήκωνε το καπάκι της λεκάνης και είχαμε πήξει στο πουρί.»

Δικαιολογίες,απολογίες… «Εγώ δεν…».. «Εγώ θα ήθελα αλλά..» «Εγώ δεν ήξερα ότι..»

Ποιον εξυπηρετεί όλη αυτή η μίρλα και η κακομοιριά? Κάθε φορά που απολογούμαι για κάποια μου πράξη,για μία επιλογή , αυτόματα μειώνω αυτή την ίδια επιλογή μου,αυτή την συνειδητή μου πράξη.

Γιατί θα πρέπει να δίνω εξηγήσεις και μάλιστα να δαγκώνομαι και κρυφά , όταν αντιλαμβάνομαι ότι δεν έδωσα τη σωστή απάντηση?

Νομίζω πώς ήρθε ή ώρα να απαλλαγώ δίχως να απολογηθώ.

Η ζωή μου είναι  «μου». Συμφωνούμε όλοι σε αυτό? Τέλεια! Και συνεχίζω..

Κάθε τι που επιλέγω είναι πέραν πάσης αμφιβολίας κάτι που επιθυμώ βαθύτατα , εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

Κάθε μου πρόταση,κάθε πράξη , κάθε συναναστροφή απαρτίζει το υπέροχα,μοναδικό εγώ μου.

Και όταν μιλάω για το «εγώ μου» δεν αναφέρομαι σε τίποτα εγωιστικό.

Αναφέρομαι στον εαυτό μου,στο όλο μου.

‘Οταν λοιπόν,εγώ με θέτω σε θέση απολογούμενης για την κάθε μου επιλογή ουσιαστικά αμφισβητώ όχι μόνο αυτήν κάθε αυτήν την επιλογή ,αλλά τον ίδιο μου τον εαυτό.

Απολογούμαι σημαίνει, νιώθω σχεδόν ηλίθια για τις πράξεις μου και  «συγχωρήστε με που».. «δεν γνώριζα» .. «αλλά ίσως εγώ»…κλπ κλπ.

Αυτό είμαι? Ουδόλως.

Είμαι ένας άνθρωπος που γνωρίζει τα όρια του,ενισχύει τα θέλω του,κυνηγάει τα όνειρα του.Πανηγυρίζει με τις επιτυχίες του και μαθαίνει από τα λάθη του.

Στέκομαι δυνατή μπροστά στις προκλήσεις και υποτάσσομαι στην μαγεία της ζωής.

Επιλέγω ανθρώπους,εργασία,καταστάσεις κατά πώς με εξυπηρετούν κάθε φορά.

Γιατί κάθε φορά θέλω κάτι να μάθω,κάθε επιλογή είναι μία σχολή.

Το τι βαθμό θα πάρω ενδιαφέρει μόνο εμένα.

Αυτοδίδακτη και προσγειωμένη σε κάθε μάθημα θα φροντίσω να βελτιωθώ ή εάν δεν μου πάει το μάθημα απλώς δεν θα το παρακολουθήσω ξανά! Τόσο απλό!

Γι αυτό σήμερα και εσύ μαζί μου. Σταμάτα να απολογείσαι γιατί δουλεύεις ,γιατί δεν δουλεύεις , γιατί έχεις καθαρίστρια στο σπίτι ή δεν έχεις.

Σταμάτα να απολογείσαι γιατί τα σουτζουκάκια τα κάνεις με κύμινο και όχι με κανέλα. Σταμάτα να εξηγείς γιατί χώρισες,γιατί δεν παντρεύτηκες ,γιατί έκανες μόνο δύο παιδιά?

Γιατί πούλησες το χωράφι,γιατί ενώ σπούδασες γεωπόνος εργάζεσαι σαν γραμματέας…

ΣΤΑΜΑΤΑ.

Πάρε ανάσα, χαμογέλα.

Σε όλα αυτά υπάρχει μία απάντηση και καμία μα καμία απολογία.

«Γιατί έτσι ήθελα .»

 

ΜΑΡΙΑ Π. ΨΑΘΑ

ψαθα

 

Και για να μην ξεχνιόμαστε ένα απολαυστικό βίντεο για εσάς

 

 

 

Save

Save

Save

SHARE
Previous articleΠανσεληνος Ιουλιου 2016 στον Αιγοκερω.
Next articleΤι να πάρω μαζί μου για σνακ στην παραλία; by ΙΩΑΝΝΑ ΤΑΠΟΥΤΗ
Peny Peny
Το Penypeny είναι για τις γυναίκες και τους άνδρες που έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους. Είναι 2πλο όπως η αρχή και το τέλος ή και αντίστροφα το τέλος και η αρχή. Και αν κάτι δεν πετύχει με τη μία φορά,υπάρχει και η δεύτερη. Η κακή και η καλή πλευρά της Πένυς. Γιατί μία φορά δε φτάνει….και θα το ξαναεπισκεφτείς! Γιατί το κάνω για τις δύο υπέροχες κόρες μου,για να γίνω το παράδειγμα τους.’Οπως υπάρχει ο ήλιος και το φεγγάρι μου ,όπως τις έλεγα μωρά. Γιατί διανύω τη 2η εικοσαετία μου.Γιατί όλα έχουν 2 όψεις…όπως τα νομίσματα. Γιατί σε μια σχέση χρειάζονται δύο.Γιατί όπως λέει και ο Νίτσε”ένας άνθρωπος που έχει ένα γιατί να ζήσει,αντέχει κάθε πως”. Γιατί υπάρχει το καλό και το κακό,το άσπρο και το μαύρο,η γη και ο ουρανός,το αλάτι και το πιπέρι.Το αλάτι για να κάνει πιο νόστιμο το φαγητό και το πιπέρι πιο πικάντικο. Το Penypeny σου δίνει επιλογές,μέσα ή έξω.Peny και στο τετράγωνο με μαθηματικούς όρους.’Οπως τα μικρά και τα μεγάλα πράγματα στη ζωή.Διαλέγεις τον κακοτράχηλο δρόμο ή τον καλό.Μπορείς να τον περπατήσεις με φλατ παπούτσια ή με τακούνια.Γιατί όταν παρουσιάζεται μια ευκαιρία πρέπει να είσαι έτοιμος.Γιατί το νούμερο 2 είναι καλύτερο από το νούμερο 1 όπως λέει και ένα άρθρο της PEPSI από μεγάλα στελέχη της ”η χαρά του να είσαι το Νο 2”.Γενικά το 2 μου αρέσει περισσσότερο από το 1 ,γιατί έχει καμπύλες όπως η γυναίκα.Γιατί υπάρχει η χαρούμενη και η λυπημένη Πένυ. Γιατί όταν διαβάζει μια γυναίκα το Penypeny θέλω να γελάει,να διασκεδάζει,να βρίσκει ενδιαφέροντα θέματα που την αγγίζουν,να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα της,να ενημερώνεται,να περνάει καλά.Θέλω να δείχνω αυτά που θέλει μια γυναίκα άσχετα αν μπορεί να τα έχει ή όχι…γιατί πολύ απλά μπορεί να τα ονειρευτεί. Όπως λέει και το Penypeny, η ζωή έχει δύο όψεις. Μπορείς να ονειρεύεσαι ή ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ!!!