Feng Shui: Tips για το καλοκαίρι!

Η εφαρμογή της τεχνικής του feng-shui σε διάφορους τομείς της ζωής μας δεν είναι κάτι παράξενο ή μαγικό. Για την αρχαία Ελληνική φιλοσοφία ο όρος σχετίζεται με την «ΑΡΜΟΝΙΑ», ενώ σύμφωνα με την Ασιατική κουλτούρα είναι «ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ» της ενέργειας των στοιχείων γιν-γιαν.

6a00e39336235e8834014e892f39fa970d
Το καλοκαίρι λοιπόν, σύμφωνα με το feng-shui  συνδέεται με το στοιχείο της φωτιάς. Μας φέρνει  πολύ ζεστασιά, νιώθουμε αυτοπεποίθηση και έχουμε έντονη τάση  δημιουργικότητας. Για να ισορροπήσουμε την ενέργεια, καλό θα είναι να μειώσουμε αυτή την ένταση προσθέτοντας κάποια στοιχεία που φέρνουν αρμονία. 

Clean-Windows-537x402
1. Καλός καθαρισμός του σπιτιού
Αυτή την περίοδο ευνοείται ένας καλός καθαρισμός του σπιτιού. Απομακρύνουμε ότι έχει συσσωρευτεί και δεν μας χρειάζεται (ρούχα-αντικείμενα) και ταχτοποιούμε στην θέση τους στοίβες ασιδέρωτων ρούχων που ίσως έχουν μαζευτεί. Αυτό σαν αρχή θα μας γεμίσει ένα θετικό συναίσθημα αφού το σπίτι μας είναι το καταφύγιο μας για ξεκούραση.

Aqua-Feng-shui-bedroom-colors
2. Διακόσμηση

Διακοσμούμε το σπίτι μας με τραπεζομάντηλα σε πιο ψυχρά χρώματα και στρώνουμε σεντόνια σε αποχρώσεις του μπλέ (γαλάζιο-σιέλ-τιρκουάζ) ή του μώβ (λιλά κλπ).

summer-bedroom
3. Φυτά
Μετατρέπουμε το μπαλκόνι μας σε μια όαση δροσιάς γεμίζοντάς το με φυλλώδη φυτά. Όταν τα ποτίζουμε η μυρωδιά της βρεγμένης γης εξισορροπεί το στοιχείο της φωτιάς του καλοκαιριού.

how-to-feng-shui-your-outdoor-space-for-summer-
Φωτισμός σε περίοδο απουσίας

Όταν φεύγουμε  για διακοπές, ένα άδειο σπίτι χωρίς τους ιδιοκτήτες του, γεμίζει αρνητική ενέργεια, κάνοντας το πόλο έλξης για επίδοξους διαρρήκτες. Συνεπώς συνετό θα ήταν να αφήσουμε κάποια φώτα αναμμένα που να λειτουργούν με χρονοδιακόπτη. Η εναλλαγή αυτή θα μετριάσει την αρνητική ενέργεια.

feng-shui-tips-for-backyard-resized-600
Ελαφριά δροσερά γεύματα

Και όσον αφορά το σώμα μας και την υγεία μας, αυτό που χρειαζόμαστε είναι ελαφριά και δροσερά γεύματα (φρούτα, σαλάτες, κοτόπουλο-ψάρι μαγειρεμένο σε light version) και φυσικά όποτε μπορούμε και το επιτρέπουν οι συνθήκες ένα μπανάκι στη θάλασσα είναι ότι καλύτερο.

woman_cooking_fish_2


Όλα τα παραπάνω η πλειοψηφία των ανθρώπων τα εφαρμόζει ενστικτωδώς. Ο λόγος; Εφαρμόζοντας τα, νιώθουμε μια ευχαρίστηση, μια γαλήνη, μια ηρεμία. Δεν είναι μόνο θέμα καλαισθησίας η σωστή διακόσμηση. Είναι αυτό που μας κάνει εμάς να νιώθουμε όμορφα. Είναι η εξισορρόπηση του γιν και γιαν .

Save

Previous articleΕΓΚΥΟΣ??? ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΦΟΒΑ
Next article4 Tips με παγάκια που θα σε εντυπωσιάσουν!
Peny Peny
Το Penypeny είναι για τις γυναίκες και τους άνδρες που έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους. Είναι 2πλο όπως η αρχή και το τέλος ή και αντίστροφα το τέλος και η αρχή. Και αν κάτι δεν πετύχει με τη μία φορά,υπάρχει και η δεύτερη. Η κακή και η καλή πλευρά της Πένυς. Γιατί μία φορά δε φτάνει….και θα το ξαναεπισκεφτείς! Γιατί το κάνω για τις δύο υπέροχες κόρες μου,για να γίνω το παράδειγμα τους.’Οπως υπάρχει ο ήλιος και το φεγγάρι μου ,όπως τις έλεγα μωρά. Γιατί διανύω τη 2η εικοσαετία μου.Γιατί όλα έχουν 2 όψεις…όπως τα νομίσματα. Γιατί σε μια σχέση χρειάζονται δύο.Γιατί όπως λέει και ο Νίτσε”ένας άνθρωπος που έχει ένα γιατί να ζήσει,αντέχει κάθε πως”. Γιατί υπάρχει το καλό και το κακό,το άσπρο και το μαύρο,η γη και ο ουρανός,το αλάτι και το πιπέρι.Το αλάτι για να κάνει πιο νόστιμο το φαγητό και το πιπέρι πιο πικάντικο. Το Penypeny σου δίνει επιλογές,μέσα ή έξω.Peny και στο τετράγωνο με μαθηματικούς όρους.’Οπως τα μικρά και τα μεγάλα πράγματα στη ζωή.Διαλέγεις τον κακοτράχηλο δρόμο ή τον καλό.Μπορείς να τον περπατήσεις με φλατ παπούτσια ή με τακούνια.Γιατί όταν παρουσιάζεται μια ευκαιρία πρέπει να είσαι έτοιμος.Γιατί το νούμερο 2 είναι καλύτερο από το νούμερο 1 όπως λέει και ένα άρθρο της PEPSI από μεγάλα στελέχη της ”η χαρά του να είσαι το Νο 2”.Γενικά το 2 μου αρέσει περισσσότερο από το 1 ,γιατί έχει καμπύλες όπως η γυναίκα.Γιατί υπάρχει η χαρούμενη και η λυπημένη Πένυ. Γιατί όταν διαβάζει μια γυναίκα το Penypeny θέλω να γελάει,να διασκεδάζει,να βρίσκει ενδιαφέροντα θέματα που την αγγίζουν,να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα της,να ενημερώνεται,να περνάει καλά.Θέλω να δείχνω αυτά που θέλει μια γυναίκα άσχετα αν μπορεί να τα έχει ή όχι…γιατί πολύ απλά μπορεί να τα ονειρευτεί. Όπως λέει και το Penypeny, η ζωή έχει δύο όψεις. Μπορείς να ονειρεύεσαι ή ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ!!!