Οι 5 Καλύτερες Αποτριχωτικές Μέθοδοι

Διάβασε τα θετικά και τα αρνητικά των πιο διαδεδομένων αποτριχωτικών μεθόδων για να διαλέξεις αυτή που δεν θα σε κάνει να τραβάς τα μαλλιά σου.

  1. Αποτρίχωση με Ξυραφάκι

Είναι από τις επικρατέστερες μεθόδους αποτρίχωσης επειδή είναι μια οικονομική, γρήγορη, εύκολη και μη επώδυνη λύση.

Που να τη Χρησιμοποιήσεις: Στα πόδια, στις μασχάλες και όπου υπάρχουν πιο λεπτές τρίχες.

Διάρκεια: Περίπου μια ημέρα.

Θετικά: Είναι η πιο ασφαλής μέθοδος αποτρίχωσης για τις μασχάλες.

Αρνητικά: Οι τρίχες μεγαλώνουν γρήγορα και βγαίνουν πιο σκληρές και παχιές. Εάν δεν έχεις το κατάλληλο ξυραφάκι και τη σωστή τεχνική είναι πιθανό να κοπείς.

Extra tip:  

-Εάν μουλιάσεις στη μπανιέρα για τουλάχιστον 7 λεπτά, πριν το ξύρισμα, οι τρίχες θα φουσκώσουν και θα ανοίξουν οι πόροι, πράγμα που θα κάνει τη διαδικασία πιο εύκολη. Επίσης, φρόντισε να ξυρίζεις τις τρίχες προς την φορά που μεγαλώνουν και όχι αντίθετα, γιατί μπορεί να προκαλέσεις ερεθισμό στο δέρμα σου.

2. Αποτρίχωση με Κερί

Τα κεριά ιδιαίτερα αυτά που είναι φτιαγμένα με μελισσοκέρι είναι η καλύτερη επιλογή επειδή καλύπτουν την τρίχα σε όλο της το μήκος, χωρίς να κολλάνε στο δέρμα, οπότε δεν το ταλαιπωρούν.

Που να τη χρησιμοποιήσεις: Στα πόδια, τις μασχάλες και το μπικίνι. Είναι η καλύτερη μέθοδος για τις πιο τραχιές και σκούρες τρίχες.

Διάρκεια: 4 περίπου εβδομάδες

Θετικά: Αφαιρεί την τρίχα από τη ρίζα και καθυστερεί την επανεμφάνιση των τριχών για τουλάχιστον 3 εβδομάδες. Η αποτρίχωση με κερί βοηθά να αφαιρείς τις τρίχες από τις ρίζες και έτσι καθώς ξαναβγαίνουν είναι ίσιες και μειώνονται οι πιθανότητες να ξαναγυρίσουν προς τα μέσα.

Αρνητικά: Για να γίνει σωστή αποτρίχωση οι τρίχες πρέπει να έχουν ένα ορισμένο μήκος και αυτό μπορεί να πάει πίσω τη διαδικασία. Καλό είναι να αποφύγεις το ζεστό κερί εάν έχεις πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα ή εάν στις περιοχές που θέλεις να αποτριχώσεις υπάρχουν σπυράκια. Για τις ευαίσθητες επιδερμίδες η καλύτερη επιλογή είναι το κρύο κερί.

Extra tip:

-Απόφυγε να χρησιμοποιείς απολεπιστικά σκραμπ ή οξέα όπως ΑΗΑ, λακτικό, γλυκολικό ή σαλικιλικό οξύ μία εβδομάδα πριν την αποτρίχωση με κερί. Στην αντίθετη περίπτωση πρέπει να πάρεις τα ρίσκα σου επειδή αυτά τα απολεπιστικά συστατικά κάνουν την επιδερμίδα σου πιο ευαίσθητη.

-Για 24 ώρες απόφυγε να χρησιμοποιείς αποσμητικά στις αποτριχωμένες περιοχές για να αποφύγεις ερεθισμούς.

  1. Αποτριχωτικές κρέμες

Τα παλαιότερα αποτριχωτικά προϊόντα είχαν μία δυσάρεστη μυρωδιά εξαιτίας του δραστικού συστατικού thioglycolate. Ωστόσο οι νέες φόρμουλες είτε έχουν ενισχυθεί με διάφορες αρωματικές νότες οι οποίες έχουν λιγότερες δυσάρεστες επιπτώσεις είτε περιέχουν ειδικά μόρια τα οποία προστίθενται πάνω στo trioglycolate κάνοντάς το τόσο μεγάλο ώστε η λειτουργία της όσφρησης να μην μπορεί να το αντιληφθεί.

Που να τη χρησιμοποιήσεις: Σε ευαίσθητες περιοχές, όπως το μπικίνι, τις μασχάλες, αλλά και τα πόδια.

Διάρκεια αποτελέσματος: Τρεις έως πέντε ημέρες περίπου

Θετικά: Μπορείς να το κάνεις μόνη σου στο σπίτι και αφαιρεί τις τρίχες λίγο κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας με αποτέλεσμα να μη βγαίνουν τόσο σκληρές όπως με το ξύρισμα. Οι αποτριχωτικές κρέμες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ευερέθιστες περιοχές όπως το μπικίνι, τη μασχάλη αλλά και τα πόδια.

Αρνητικά: Μικρή σχετικά διάρκεια του αποτελέσματος

Extra tip:

-Αναζήτησε μία αποτριχωτική κρέμα η οποία περιέχει calcium thioglycolate και όχι κάλιο.

  1. Αποτρίχωση με Τσιμπιδάκι

Πολλές γυναίκες το έχουν παιχνιδάκι….άλλες όμως ταλαιπωρούνται από τις κακοτεχνίες και πιθανούς ερεθισμούς. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι δύσκολο να δώσεις σωστή φόρμα στα φρύδια σου και θέλει καλό σχεδιασμό πριν και απόλυτη καθαριότητα.

Που να το Χρησιμοποιήσεις: Μόνο στην περιοχή των φρυδιών.

Διάρκεια: Τρεις εβδομάδες

Θετικά: Είναι γρήγορο, οικονομικό και αφαιρεί την τρίχα από τη ρίζα.

Αρνητικά: Αν το κάνεις για μεγάλο διάστημα μπορεί να σταματήσουν να βγαίνουν φαινόμενο που παρατηρείται σε πολλές κοπέλες. Όταν αφαιρείς την τρίχα από τη ρίζα οι πόροι μένουν ανοικτοί και είναι πιθανό να δημιουργηθούν προβλήματα από βακτηρίδια. Για αυτό πριν κάνεις αποτρίχωση να βουτάς το τσιμπιδάκι σου σε ένα ποτηράκι με νερό και ξύδι ή να το καθαρίζεις με οινόπνευμα.

Extra tip:

-Τράβα τις τρίχες με το τσιμπιδάκι προς τη φορά τους, ώστε να μην βγαίνουν ακανόνιστα και χαλάσεις το σχήμα των φρυδιών.

-Θωράκισε το δέρμα σου ενάντια στο πόνο που προκαλεί το τσιμπιδάκι τρίβοντας τη περιοχή για ελάχιστον χρόνο με ένα παγάκι.

ΒΟΧ

Η κλωστή αυτή η πανάρχαιη τεχνική με ρίζες που χάνονται στην Ανατολή είναι πιθανά η καλύτερη επιλογή για να δώσεις φόρμα στα φρύδια σου και να απομακρύνεις τις ανεπιθύμητες τρίχες. Το μειονέκτημα της μεθόδου είναι η ανάγκη του ειδικού και το κόστος.

  1. Αποτρίχωση με Laser

Πρέπει να το κάνεις; Αποτελεί ιδανική μέθοδο για ανθρώπους με πιο σκούρες τρίχες από το δέρμα τους, αφού το laser στοχεύει στη μελανίνη της τρίχας. Ωστόσο πριν ξεκινήσεις την αποτρίχωση διερεύνησε τι μηχάνημα θα χρησιμοποιηθεί από τον ειδικό. Εάν δηλαδή είναι laser ή IPL , να γνωρίζεις ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά μηχανήματα τα οποία έχουν και διαφορετικό αποτέλεσμα.

Διάρκεια: Για πάντα

Θετικά: Είναι καλό για την οριστική αποτρίχωση σε κάθε περιοχή του σώματος με ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Δρα επιλεκτικά και δεν προκαλεί πρόβλημα στην επιδερμίδα σου. Μακροπρόθεσμα εξοικονομεί χρόνο και χρήμα.

Αρνητικά: Μπορεί να είναι λίγο ενοχλητικό και θα χρειαστεί να επισκεφτείς αρκετές φορές το δερματολόγο σου. Δεν αφαιρεί τις ξανθές και λευκές τρίχες επειδή αυτές στερούνται μελανίνης.

Εxtra tip:

-Εάν έχεις έντονη και επίμονη τριχοφυΐα πιθανά η αιτία της να είναι ορμονική. Μίλησε με το γιατρό σου και κάνε τις εξετάσεις που χρειάζονται ώστε να αντιμετωπίσεις σφαιρικά το πρόβλημα.

– Εάν κάνεις αποτρίχωση με laser στο πρόσωπο ή το σώμα απόφυγε να βγαίνεις έξω χωρίς τη προστασία του αντηλιακού σου.

Save

Πηγήlifeme.gr
Previous articleΖΩΔΙΑ ΗΜΕΡΑΣ 18 IOYΛIOY 2017
Next articleΖΩΔΙΑ ΗΜΕΡΑΣ 19 IOYΛIOY 2017
Peny Peny
Το Penypeny είναι για τις γυναίκες και τους άνδρες που έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους. Είναι 2πλο όπως η αρχή και το τέλος ή και αντίστροφα το τέλος και η αρχή. Και αν κάτι δεν πετύχει με τη μία φορά,υπάρχει και η δεύτερη. Η κακή και η καλή πλευρά της Πένυς. Γιατί μία φορά δε φτάνει….και θα το ξαναεπισκεφτείς! Γιατί το κάνω για τις δύο υπέροχες κόρες μου,για να γίνω το παράδειγμα τους.’Οπως υπάρχει ο ήλιος και το φεγγάρι μου ,όπως τις έλεγα μωρά. Γιατί διανύω τη 2η εικοσαετία μου.Γιατί όλα έχουν 2 όψεις…όπως τα νομίσματα. Γιατί σε μια σχέση χρειάζονται δύο.Γιατί όπως λέει και ο Νίτσε”ένας άνθρωπος που έχει ένα γιατί να ζήσει,αντέχει κάθε πως”. Γιατί υπάρχει το καλό και το κακό,το άσπρο και το μαύρο,η γη και ο ουρανός,το αλάτι και το πιπέρι.Το αλάτι για να κάνει πιο νόστιμο το φαγητό και το πιπέρι πιο πικάντικο. Το Penypeny σου δίνει επιλογές,μέσα ή έξω.Peny και στο τετράγωνο με μαθηματικούς όρους.’Οπως τα μικρά και τα μεγάλα πράγματα στη ζωή.Διαλέγεις τον κακοτράχηλο δρόμο ή τον καλό.Μπορείς να τον περπατήσεις με φλατ παπούτσια ή με τακούνια.Γιατί όταν παρουσιάζεται μια ευκαιρία πρέπει να είσαι έτοιμος.Γιατί το νούμερο 2 είναι καλύτερο από το νούμερο 1 όπως λέει και ένα άρθρο της PEPSI από μεγάλα στελέχη της ”η χαρά του να είσαι το Νο 2”.Γενικά το 2 μου αρέσει περισσσότερο από το 1 ,γιατί έχει καμπύλες όπως η γυναίκα.Γιατί υπάρχει η χαρούμενη και η λυπημένη Πένυ. Γιατί όταν διαβάζει μια γυναίκα το Penypeny θέλω να γελάει,να διασκεδάζει,να βρίσκει ενδιαφέροντα θέματα που την αγγίζουν,να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα της,να ενημερώνεται,να περνάει καλά.Θέλω να δείχνω αυτά που θέλει μια γυναίκα άσχετα αν μπορεί να τα έχει ή όχι…γιατί πολύ απλά μπορεί να τα ονειρευτεί. Όπως λέει και το Penypeny, η ζωή έχει δύο όψεις. Μπορείς να ονειρεύεσαι ή ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ!!!