Με εκείνους που συναναστρέφεσαι με εκείνους θα μοιάσεις

Οι άνθρωποι ωριμάζουν. Είναι λογικό κάποιες σχέσεις ανθρώπινες, να τροποποιούνται, να εξελίσσονται και κάποιες να εξαφανίζονται παντάπασι και ίσως για αυτό να δημιουργήθηκαν εξ’ αρχής, για να χαθούν. Το σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν μένει ίδιο εάν επιθυμούμε εμείς την αλλαγή.

Ο ποιοτικός άνθρωπος που θα σε πάει μπροστά και θα αναβαθμίζει την ζωή σου, θέλει να σε βλέπει ευτυχισμένο, γι’ αυτό προσπαθεί να παράγει μαζί σου ευχάριστες στιγμές. Προσφέρει γνώση, δεν ανέχεται μετριότητες και αναβαθμίζεται συνεχώς!

Πόσοι από εσάς έχετε θυσιάσει ένα λεπτό, μια ώρα, ένα δειλινό, μια μέρα ή μια ολόκληρη ζωή για να είστε με ανθρώπους που σας τραβάνε στον πάτο; Με ανθρώπους κουρασμένους, που μεμψιμοιρούν, που δεν έχουν όρεξη, που μιλάνε αρνητικά, που είναι απαισιόδοξοι και διαρκώς ταλαιπωρημένοι… ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ από αυτούς τους τοξικούς ανθρώπους, και αν δεν μπορείτε να απαλλαγείτε και να κόψετε τον ομφάλιο λώρο που σας συνδέσει μαζί τους, να φροντίσετε να περνάτε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο μαζί τους!

Η φράση: Με εκείνους που συναναστρέφεσαι με εκείνους θα μοιάσεις, είναι αυθεντική και ισχύει στο 100% των περιπτώσεων. Και εγώ θα σε ρωτήσω τώρα, πόσες φορές θυσίασες ένα χαμόγελο, την ευχάριστή σου διάθεση, την χαρά, την ιλαρότητα, την ενέργειά σου, την όρεξή σου, για να συνταιριάξεις τα συναισθήματά σου με κάποιον φίλο/ συγγενή/ γνωστό σου, που ήταν κουρασμένος, μίζερος, μεμψιμοιρούσε, κλαψούριζε ή διαμαρτυρόταν συνεχώς;

Και αν απαντήσεις: “ναι, το κάνω”, “συχνά”, “πολλές φορές”, “σχεδόν καθημερινά”, τότε θα έρθει μια άλλη ερώτηση που θα σε κάνει να αλλάξεις στάση: Τι προσφέρεις στο άτομο αυτό με το να εναρμονίσεις και να συνταιριάξεις την δική σου καλή ψυχολογία με την μιζέρια, την κούραση και την αρνητικότητα;

 

Προσφέρεις κάτι χρήσιμο στον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου; Τον βοηθάς κάπου; Τον εξελίσσεις σαν άνθρωπο; Τον απαλλάσσεις από το πρόβλημά του ή θα το διαιωνίζει εσαεί;

Η απάντηση είναι: ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ… Παρά μόνο εκείνος καταστρέφει εσένα. Με την τοξικότητά του, με την συνεχή κουρασμένη διάθεσή του και με την μιζέρια του, σε τραβάει στον βούρκο!

Αυτό συμβαίνει για τον εξής λόγο, διότι υπάρχει η συμπαράσταση που σε αναγκάζει πειθήνια να ακολουθήσεις αυτή την αυτοκαταστροφική συμπεριφορά, ώστε να κάνεις τον άνθρωπο που περνάς ώρες μαζί του και τον νοιάζεσαι να μην αισθάνεται μόνος… Κάτι που στην πραγματικότητα δεν ισχύει, απλά θα διαιωνίζει ένα πρόβλημα και θα διογκώνονται τα αρνητικά συναισθήματα μέσα του, γιατί όπως είναι γνωστό, δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από τα αρνητικά συναισθήματα εάν εθελοτυφλούμε ή εάν δεν τα αναγνωρίσουμε!

Συνεπώς, φροντίστε να αισθάνεστε κάθε μέρα όμορφα και να μην σας χαλάει την διάθεση κανείς! Να αλλάζετε θέμα σε κάτι που πάει να σας «ρίξει», να μην συνεχίζετε μια κουβέντα που ελλοχεύει κινδύνους και να περνάτε χρόνο με ανθρώπους ποιοτικούς, που έχετε κάτι να μάθετε από αυτούς, κάτι να πάρετε, ώστε με την σειρά σας να το μεταδώσετε και σε άλλους, φίλους, παιδιά… κ.ο.κ.

James Alexopoulos

Master Coach – Neuro Linguistic Programming

Life & Business Coach

Award Winning Author

Public Speaker

tel. +357 99234509

mail. info@jamescoaching.com

web. www.jamescoaching.com

Πηγήflowmagazine.gr
Previous articleΦτιάξε μόνη σου το πιο δροσερό spray προσώπου με αλόη!
Next articleΓιατί να καταψύξετε τα λεμόνια σας
Peny Peny
Το Penypeny είναι για τις γυναίκες και τους άνδρες που έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους. Είναι 2πλο όπως η αρχή και το τέλος ή και αντίστροφα το τέλος και η αρχή. Και αν κάτι δεν πετύχει με τη μία φορά,υπάρχει και η δεύτερη. Η κακή και η καλή πλευρά της Πένυς. Γιατί μία φορά δε φτάνει….και θα το ξαναεπισκεφτείς! Γιατί το κάνω για τις δύο υπέροχες κόρες μου,για να γίνω το παράδειγμα τους.’Οπως υπάρχει ο ήλιος και το φεγγάρι μου ,όπως τις έλεγα μωρά. Γιατί διανύω τη 2η εικοσαετία μου.Γιατί όλα έχουν 2 όψεις…όπως τα νομίσματα. Γιατί σε μια σχέση χρειάζονται δύο.Γιατί όπως λέει και ο Νίτσε”ένας άνθρωπος που έχει ένα γιατί να ζήσει,αντέχει κάθε πως”. Γιατί υπάρχει το καλό και το κακό,το άσπρο και το μαύρο,η γη και ο ουρανός,το αλάτι και το πιπέρι.Το αλάτι για να κάνει πιο νόστιμο το φαγητό και το πιπέρι πιο πικάντικο. Το Penypeny σου δίνει επιλογές,μέσα ή έξω.Peny και στο τετράγωνο με μαθηματικούς όρους.’Οπως τα μικρά και τα μεγάλα πράγματα στη ζωή.Διαλέγεις τον κακοτράχηλο δρόμο ή τον καλό.Μπορείς να τον περπατήσεις με φλατ παπούτσια ή με τακούνια.Γιατί όταν παρουσιάζεται μια ευκαιρία πρέπει να είσαι έτοιμος.Γιατί το νούμερο 2 είναι καλύτερο από το νούμερο 1 όπως λέει και ένα άρθρο της PEPSI από μεγάλα στελέχη της ”η χαρά του να είσαι το Νο 2”.Γενικά το 2 μου αρέσει περισσσότερο από το 1 ,γιατί έχει καμπύλες όπως η γυναίκα.Γιατί υπάρχει η χαρούμενη και η λυπημένη Πένυ. Γιατί όταν διαβάζει μια γυναίκα το Penypeny θέλω να γελάει,να διασκεδάζει,να βρίσκει ενδιαφέροντα θέματα που την αγγίζουν,να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα της,να ενημερώνεται,να περνάει καλά.Θέλω να δείχνω αυτά που θέλει μια γυναίκα άσχετα αν μπορεί να τα έχει ή όχι…γιατί πολύ απλά μπορεί να τα ονειρευτεί. Όπως λέει και το Penypeny, η ζωή έχει δύο όψεις. Μπορείς να ονειρεύεσαι ή ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ!!!