Σεξ & Αντιγήρανση : Πόσο και πως συνδέονται !

Ναι, το σεξ είναι αγχολυτικό, αυξάνει την άμυνα του οργανισμού και, φυσικά, καίει θερμίδες και τονώνει το σώμα! Ήξερες όμως ότι εκτός από όλα αυτά, το σεξ προάγει και την… αντιγήρανση;!

Το επιστημονικό περιοδικό Psychoneuroendocrinology δημοσίευσε μία έρευνα σύμφωνα με την οποία οι γυναίκες που κάνουν σεξ με τον σύντροφό τους τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα έχουν μακρύτερα τελομερή και αυτά συνδέονται άμεσα με την αντιγήρανση.

Τα τελομερή είναι μικροσκοπικές νουκλεικές πρωτείνες, στις άκρες των χρωμοσωμάτων, που προστατεύουν το γενετικό υλικό από την αλλοίωση και επομένως, από τη φυσική φθορά. Αυτά που τα κονταίνουν και τα φθείρουν είναι το στρες, η έλειψη ύπνου, η κακή διατροφή αλλά και η φυσική γήρανση. Τα τελομερή προστατεύουν ακόμα από ασθένειες όπωςτον καρκίνο, τον διαβήτη και τις καρδιακές παθήσεις.

Αντίθετα, το ένζυμο της τελομεράσης επιμηκύνει τα τελομερή και αυτό το ένζυμο αυξάνεται όταν κάνεις σεξ με κάποιον σύντροφο που αγαπάς, σύμφωνα με την έρευνα που καταπονήθηκε με δείγμα 129 γυναικών σε αποκλειστικές σχέσεις.

Μέσα στην εβδομάδα που διεξήχθηκε η έρευνα, παρατηρήθηκε πως οι γυναίκες που ανέφεραν πως είχαν σεξουαλική δραστηριότητα, είχαν σημαντικά μακρύτερα τελομερή αν και η ικανοποίηση που έλαβαν από αυτή φάνηκε να μην επιρρεάζει το αποτέλεσμα.

Χρόνια τώρα οι έρευνες υποστηρίζουν πως οι ικανοποιητικές, υψηλής ποιότητας αισθηματικές και σεξουαλικές σχέσεις κάνουν καλό στην ψυχολογική και σωματική υγεία! Μετά από αυτά τα αποτελέσματα οι ερευνητές στρέφονται τώρα ακόμα περισσότερο στη διερεύνηση της σχέσης ανάμεσα στην υγεία και τις υγιείς σεξουαλικές σχέσεις, κάνοντάς μας να θέλουμε να περάσουμε περισσότερο χρόνο στο… κρεβάτι.

Πάντως, ένα είναι το σίγουρο. Μετά από αυτή την έρευνα ξέρουμε σίγουρα πως το… μέγεθος μετράει! Απλά όχι εκεί που πιστεύαμε…

Πηγήmissbloom.gr
SHARE
Previous articleΧριστούγεννα : Μετράμε αντίστροφα και χάνουμε 8 κιλά με αυτή τη σούπερ διατροφή !
Next articleΕίναι κατακόκκινο και δεν πρέπει να λείπει απο την ντουλάπα σου ! Τι είναι ?
Peny Peny
Το Penypeny είναι για τις γυναίκες και τους άνδρες που έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους. Είναι 2πλο όπως η αρχή και το τέλος ή και αντίστροφα το τέλος και η αρχή. Και αν κάτι δεν πετύχει με τη μία φορά,υπάρχει και η δεύτερη. Η κακή και η καλή πλευρά της Πένυς. Γιατί μία φορά δε φτάνει….και θα το ξαναεπισκεφτείς! Γιατί το κάνω για τις δύο υπέροχες κόρες μου,για να γίνω το παράδειγμα τους.’Οπως υπάρχει ο ήλιος και το φεγγάρι μου ,όπως τις έλεγα μωρά. Γιατί διανύω τη 2η εικοσαετία μου.Γιατί όλα έχουν 2 όψεις…όπως τα νομίσματα. Γιατί σε μια σχέση χρειάζονται δύο.Γιατί όπως λέει και ο Νίτσε”ένας άνθρωπος που έχει ένα γιατί να ζήσει,αντέχει κάθε πως”. Γιατί υπάρχει το καλό και το κακό,το άσπρο και το μαύρο,η γη και ο ουρανός,το αλάτι και το πιπέρι.Το αλάτι για να κάνει πιο νόστιμο το φαγητό και το πιπέρι πιο πικάντικο. Το Penypeny σου δίνει επιλογές,μέσα ή έξω.Peny και στο τετράγωνο με μαθηματικούς όρους.’Οπως τα μικρά και τα μεγάλα πράγματα στη ζωή.Διαλέγεις τον κακοτράχηλο δρόμο ή τον καλό.Μπορείς να τον περπατήσεις με φλατ παπούτσια ή με τακούνια.Γιατί όταν παρουσιάζεται μια ευκαιρία πρέπει να είσαι έτοιμος.Γιατί το νούμερο 2 είναι καλύτερο από το νούμερο 1 όπως λέει και ένα άρθρο της PEPSI από μεγάλα στελέχη της ”η χαρά του να είσαι το Νο 2”.Γενικά το 2 μου αρέσει περισσσότερο από το 1 ,γιατί έχει καμπύλες όπως η γυναίκα.Γιατί υπάρχει η χαρούμενη και η λυπημένη Πένυ. Γιατί όταν διαβάζει μια γυναίκα το Penypeny θέλω να γελάει,να διασκεδάζει,να βρίσκει ενδιαφέροντα θέματα που την αγγίζουν,να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα της,να ενημερώνεται,να περνάει καλά.Θέλω να δείχνω αυτά που θέλει μια γυναίκα άσχετα αν μπορεί να τα έχει ή όχι…γιατί πολύ απλά μπορεί να τα ονειρευτεί. ‘Οπως λέει και το Penypeny, η ζωή έχει δύο όψεις. Μπορείς να ονειρεύεσαι ή ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 − 12 =