Εδώ τα σωστά,τα αφράτα,τα D.I.Y κυματιστά μαλλιά !

Τέλεια κυματιστά μαλλιά ε; Ξέρουμε πόσο άδικη είναι η μοίρα των γυναικών με λεπτή τρίχα (γράφει παθούσα). Έχεις ακολουθήσεις step-by-step οδηγούς για να πετύχεις εκείνες τις super εντυπωσιακές μπούκλες της Blake Lively, χωρίς να θυμίζεις παράνυφο, έχεις «επενδύσει» και σε πανάκριβα προϊόντα. Και πάλι τίποτα.

Γιατί τα μαλλιά σου «πέφτουν» πριν καν προλάβουν να γίνουν μπούκλες;Υπάρχει λύση; Plus: Το μυστικό για τις τέλειες ανάλαφρες μπούκλες παραλίας, χωρίς να έχεις πάει στην παραλία. Άλλωστε Καλοκαίρι έρχεται, θα το χρειαστείς.

Ο hairstylist Matthew Fugate παραδίδει πολύτιμα μαθήματα… τρίχας κι αν σκεφτούμε πως είναι το όνομα πίσω από τις εμφανίσεις των Brooke Shields, Blake Lively κ.ά., τότε ναι θα θεωρήσουμε τις συμβουλές του μαγικές «συνταγές».

Ο κύριος λόγος που τα μαλλιά σου δεν «κρατούν» τη μπούκλα σχετίζεται άμεσα με τα γονίδια (μαμά, να σαι καλά!). «Η φυσική υφή των μαλλιών παίζει σπουδαίο ρόλο στο πόσο καλά θα κρατήσει η μπούκλα, όπως επίσης σημαντικός παράγοντας είναι και το πάχος της τρίχας», εξηγεί ο Fugate.

Αλλά επειδή δεν γεννήθηκες με τέλεια μαλλιά δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να τα δημιουργήσεις. «Χρειάζεται να κάνεις κάτι που θα βασίζεται στον μοναδικό τύπο της τρίχας σου. Όλα τα μαλλιά μπορούν να κρατήσουν μία μπούκλα, ανάλογα με το πόση υπομονή έχεις για να τη δημιουργήσεις», λέει ο Fugate.

Ο πραγματικός λόγος που οι μπούκλες ΔΕΝ πετυχαίνουν; Ας είμαστε ειλικρινείς, έχεις κουραστεί πριν καν ξεκινήσεις. Ο Fugate προτείνει «να χρησιμοποιήσεις τη βούρτσα σου για να στεγνώσεις τις ρίζες των μαλλιών σου και έπειτα μόνο τα δάχτυλα για το υπόλοιπο μήκος. Έτσι, θα έχεις να αξιοποιήσεις τη φυσική υφή της τρίχας και όχι «εξουθενωμένα» μαλλιά». Μόλις άνοιξε ο παράδεισος ή είναι ιδέα μας;

Kαι τώρα η ολοκληρωμένη τεχνική για τους ανάλαφρους κυματισμούς, σα να βγήκες μόλις από τη θάλασσα (με το στρώμα αγκαλιά, κρατώντας το μαγιό σου κ.ο.κ.). Αλλά, θα ξεκινήσουμε με τα κακά νέα: οι συγκεκριμένες μπούκλες (ίσως η λέξη είναι πολύ βαριά για το αποτέλεσμα) είναι ό,τι πιο δύσκολο αν έχεις λεπτή τρίχα.

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχει ελπίδα για να αποκτήσεις κι εσύ τέλεια κυματιστά μαλλιά. Τι λέει ο Fugate; «Tο μυστικό είναι να ΜΗΝ εστιάσεις στις ρίζες ή στις άκρες των μαλλιών, αλλά στη μέση τις τρίχας. Πάρε μία τούφα και τύλιξε τη μέση της με το ψαλίδι για μπούκλες. Κράτα τις άκρες σου γιατί τις θέλεις ίσιες και μην ανεβάσεις το ψαλίδι μέχρι τη ρίζα».

Έτοιμη για ένα pro μυστικό; Μη βάζεις το ψαλίδι για μπούκλες στην υψηλότερη θερμοκρασία! Αντιθέτως, αν επιθυμείς τέτοιου είδους μπούκλες ο Fugate συνιστά να χρησιμοποιήσεις το ψαλίδι στη μικρότερη, δυνατή θερμοκρασία και να επαναλαμβάνεις την διαδικασία όπου χρειάζεται. «Σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερο να «παίξεις» με τα μαλλιά σου σε χαμηλότερη θερμοκρασία. Έτσι, θα τα κρατήσεις περισσότερο υγιήκαι έπειτα σου δίνεται η δυνατότητα να προσαρμόσεις το styling στα γούστα και τις ανάγκες σου».

Πηγήshape.gr
SHARE
Previous articleΜαγειρεύουμε κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες,κάπαρη & φέτα !
Next articleΚρύο καιρός για vodka από τον bartender Γιώργο Σακκή !
Peny Peny
Το Penypeny είναι για τις γυναίκες και τους άνδρες που έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους. Είναι 2πλο όπως η αρχή και το τέλος ή και αντίστροφα το τέλος και η αρχή. Και αν κάτι δεν πετύχει με τη μία φορά,υπάρχει και η δεύτερη. Η κακή και η καλή πλευρά της Πένυς. Γιατί μία φορά δε φτάνει….και θα το ξαναεπισκεφτείς! Γιατί το κάνω για τις δύο υπέροχες κόρες μου,για να γίνω το παράδειγμα τους.’Οπως υπάρχει ο ήλιος και το φεγγάρι μου ,όπως τις έλεγα μωρά. Γιατί διανύω τη 2η εικοσαετία μου.Γιατί όλα έχουν 2 όψεις…όπως τα νομίσματα. Γιατί σε μια σχέση χρειάζονται δύο.Γιατί όπως λέει και ο Νίτσε”ένας άνθρωπος που έχει ένα γιατί να ζήσει,αντέχει κάθε πως”. Γιατί υπάρχει το καλό και το κακό,το άσπρο και το μαύρο,η γη και ο ουρανός,το αλάτι και το πιπέρι.Το αλάτι για να κάνει πιο νόστιμο το φαγητό και το πιπέρι πιο πικάντικο. Το Penypeny σου δίνει επιλογές,μέσα ή έξω.Peny και στο τετράγωνο με μαθηματικούς όρους.’Οπως τα μικρά και τα μεγάλα πράγματα στη ζωή.Διαλέγεις τον κακοτράχηλο δρόμο ή τον καλό.Μπορείς να τον περπατήσεις με φλατ παπούτσια ή με τακούνια.Γιατί όταν παρουσιάζεται μια ευκαιρία πρέπει να είσαι έτοιμος.Γιατί το νούμερο 2 είναι καλύτερο από το νούμερο 1 όπως λέει και ένα άρθρο της PEPSI από μεγάλα στελέχη της ”η χαρά του να είσαι το Νο 2”.Γενικά το 2 μου αρέσει περισσσότερο από το 1 ,γιατί έχει καμπύλες όπως η γυναίκα.Γιατί υπάρχει η χαρούμενη και η λυπημένη Πένυ. Γιατί όταν διαβάζει μια γυναίκα το Penypeny θέλω να γελάει,να διασκεδάζει,να βρίσκει ενδιαφέροντα θέματα που την αγγίζουν,να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα της,να ενημερώνεται,να περνάει καλά.Θέλω να δείχνω αυτά που θέλει μια γυναίκα άσχετα αν μπορεί να τα έχει ή όχι…γιατί πολύ απλά μπορεί να τα ονειρευτεί. Όπως λέει και το Penypeny, η ζωή έχει δύο όψεις. Μπορείς να ονειρεύεσαι ή ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ!!!