Φτιάχνουμε λαχταριστή αναποδογυριστή μηλόπιτα !

Υλικά για το κέικ μήλου

  • 200 γραµ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 5 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 φλ. γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 500 γραµ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλ. καρύδι χοντροκομμένο
  • 1/2 φλ. σταφίδες ανάμεικτες
  • 2 μήλα κομμένα σε καρέ
  • 2-3 κ.σ κονιάκ
  • 1 κ.σ. κοφτή κανέλα

Για το ταψί

  • 100 γραμ. βούτυρο μαλακό
  • 100 γραμ. καστανή ζάχαρη (ή κρυσταλλική)
  • 3 μήλα ανάμεικτα (πράσινα και κόκκινα)
  • 1 κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
  • λιγο βούτυρο για το άλειμμα

Εκτέλεση

Αυτή η μηλόπιτα είναι αφράτη και εύκολη, τα μήλα της καραμελωμένα και η ζύμη της γεμάτη με κομμάτια φρούτου.

Θα χρησιμοποιήσουμε µια μεγάλη φόρμα δακτυλίδι µε αποσπώμενη βάση ή ταψάκι 30-32 εκατοστά. Αλείφουμε τη βάση και τα πλαϊνά της φόρμας με το μαλακό βούτυρο. Τσαλακώνουμε το αντικολλητικό χαρτί,  το ανοίγουμε και το στρώνουμε στη βουτυρωμένη φόρμα. Αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο από τα 100 γραμ. όλο το αντικολλητικό χαρτί.

Πασπαλίζουμε τη βάση του ταψιού, που θα στήσουμε την αναποδογυριστή μηλόπιτα, µε την καστανή ζάχαρη.

Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε τα μήλα στη μέση. Αφαιρούμε τα κουκούτσια, και αφήνουμε τη φλούδα. Ξεκινάμε να καλύψουμε όλη τη βάση της φόρμας, με φέτες μήλου, στρώνοντας κυκλικά, φέτες κόκκινου και πράσινου µήλου εναλλάξ.

Αφήνουμε για λίγο στην άκρη, τη στρωμένη με τα μήλα φόρμα και ξεκινάμε να φτιάξουμε τη ζύμη της μηλόπιτας.

Σε ένα μπολ, κόβουμε τα μήλα σε μικρά καρέ και τα ραντίζουμε µε το κονιάκ. Τα πασπαλίζουμε µε κανέλα, και τα αφήνουμε στην άκρη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι µε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις πάνω και κάτω. Θα ψήσουμε στην κάτω σχαρα.

Χτυπάμε στο μίξερ, τη ζάχαρη µε το βούτυρο για 5-6 λεπτά, να αφρατέψει και να κρεμώσει το μείγμα.

Προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα, να τα πίνει το μείγμα.  Προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύσμα. Λίγο λίγο και εναλλάξ, προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι με το γάλα. Αρχίζοντας και τελειώνοντας πάντα με αλεύρι. Τέλος, προσθέτουμε τα μήλα, τις σταφίδες και το καρύδι.

Με μία σπάτουλα απαλά, αναδιπλώνουμε το μείγμα να μπουν μέσα τα υλικά.

Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη στρωμένη με μήλα φόρμα. Ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.

Δεν βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, αν δεν ελέγξουμε πρώτα το εσωτερικό του με μία οδοντογλυφίδα, και δούμε ότι ψήθηκε.

Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και αναποδογυρίζουμε τη μηλόπιτα σε μία πιατέλα, όσο ακόμα είναι ζεστή και τρέχει η καραμέλα. Αφαιρούμε το χαρτί. Αφήνουμε να κρυώσει και αχνίζουμε με άχνη και κανέλα.

Εάν ψήσετε σε αέρα, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς C, και ψήστε στη μεσαία σχάρα.

Πηγήhttps://www.argiro.gr
SHARE
Previous articleΖΩΔΙΑ ΗΜΕΡΑΣ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Next article«Ήρθανε Χριστούγεννα»: Η μουσική ενώνει τους καλλιτέχνες για τους πληγέντες της Δυτικής Αττικής
Peny Peny
Το Penypeny είναι για τις γυναίκες και τους άνδρες που έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους. Είναι 2πλο όπως η αρχή και το τέλος ή και αντίστροφα το τέλος και η αρχή. Και αν κάτι δεν πετύχει με τη μία φορά,υπάρχει και η δεύτερη. Η κακή και η καλή πλευρά της Πένυς. Γιατί μία φορά δε φτάνει….και θα το ξαναεπισκεφτείς! Γιατί το κάνω για τις δύο υπέροχες κόρες μου,για να γίνω το παράδειγμα τους.’Οπως υπάρχει ο ήλιος και το φεγγάρι μου ,όπως τις έλεγα μωρά. Γιατί διανύω τη 2η εικοσαετία μου.Γιατί όλα έχουν 2 όψεις…όπως τα νομίσματα. Γιατί σε μια σχέση χρειάζονται δύο.Γιατί όπως λέει και ο Νίτσε”ένας άνθρωπος που έχει ένα γιατί να ζήσει,αντέχει κάθε πως”. Γιατί υπάρχει το καλό και το κακό,το άσπρο και το μαύρο,η γη και ο ουρανός,το αλάτι και το πιπέρι.Το αλάτι για να κάνει πιο νόστιμο το φαγητό και το πιπέρι πιο πικάντικο. Το Penypeny σου δίνει επιλογές,μέσα ή έξω.Peny και στο τετράγωνο με μαθηματικούς όρους.’Οπως τα μικρά και τα μεγάλα πράγματα στη ζωή.Διαλέγεις τον κακοτράχηλο δρόμο ή τον καλό.Μπορείς να τον περπατήσεις με φλατ παπούτσια ή με τακούνια.Γιατί όταν παρουσιάζεται μια ευκαιρία πρέπει να είσαι έτοιμος.Γιατί το νούμερο 2 είναι καλύτερο από το νούμερο 1 όπως λέει και ένα άρθρο της PEPSI από μεγάλα στελέχη της ”η χαρά του να είσαι το Νο 2”.Γενικά το 2 μου αρέσει περισσσότερο από το 1 ,γιατί έχει καμπύλες όπως η γυναίκα.Γιατί υπάρχει η χαρούμενη και η λυπημένη Πένυ. Γιατί όταν διαβάζει μια γυναίκα το Penypeny θέλω να γελάει,να διασκεδάζει,να βρίσκει ενδιαφέροντα θέματα που την αγγίζουν,να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα της,να ενημερώνεται,να περνάει καλά.Θέλω να δείχνω αυτά που θέλει μια γυναίκα άσχετα αν μπορεί να τα έχει ή όχι…γιατί πολύ απλά μπορεί να τα ονειρευτεί. Όπως λέει και το Penypeny, η ζωή έχει δύο όψεις. Μπορείς να ονειρεύεσαι ή ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × 1 =