Άρης στον Σκορπιό 2017

από την αστρολόγο του PENYPENY.GR, Φαίδρα Θεολόγη

Το Σάββατο 09/12/2017 ο Άρης ξεκινά το ταξίδι του στον ζώδιο του Σκορπιού όπου και θα παραμείνει έως τις 26 Ιανουαρίου του 2018.

 

Τι σημαίνει αυτό;

Αρχικά χρειάζεται να αναφέρουμε πως ο Σκορπιός είναι το μόνο ζώδιο το οποίο έχει δυο σύγχρονους κυβερνήτες, τον Πλούτωνα και τον Άρη. Έτσι ο Άρης τώρα βρίσκεται «σπίτι του» κατά κάποιο τρόπο. Αισθάνεται άνετα στον Σκορπιό πως μπορεί να εκφράσει τα θετικά χαρακτηριστικά του Αρχετύπου. Άρης στον Σκορπιό είναι πάθος, ένταση, ζήλιες, ξεσπάσματα που τελειώνουν σε φιλιά και θυμός που καταλήγει σε εκτόνωση μέσω οργασμού.

Ναι, η Σκορπίσια ενέργεια πασχίζει να μας προσφέρει μια πλήρως ικανοποιητική ζωή στην οποία εκτιμούμε και διαθέτουμε όλα όσα μας χαροποιούν και οδηγείται από τα βαθύτερα ένστικτα, την αληθινή μας φύση.

 

Αξίζει να έχουμε όμως στο μυαλό μας πως οι πλανήτες που βρίσκονται τώρα στον Σκορπιό (εκτός από τον Άρη και ο Δίας) πλησιάζουν πως τις κεντρικές μοίρες του ζωδίου, που σημαίνει πως δημιουργούν ένα ωριαότατο ταυ τετράγωνο με τους δεσμούς της Σελήνης (από τον Λέοντα και τον Υδροχόο). Όταν εμπλέκονται οι δεσμοί της Σελήνης αγγίζουμε ευαίσθητα σημεία (τα πιο ευάλωτα κομμάτια του εαυτού) και ο Σκορπιός φημίζεται ούτως ή άλλως για την ψυχική ανασκόπηση. Έτσι, η περίοδος αυτή είναι ιδανική για να συνδέσουμε τα τραύματά μας με όσα τα πυροδοτούν και αντίστοιχα την έκφραση των συναισθημάτων με τη δημιουργικότητα.

Περισσότερα για τον Δία στον Σκορπιό ΕΔΩ

Αν εξετάσουμε αρχετυπικά τον Άρη βαθύτερα, ξεφεύγοντας δηλαδή από τα επιφανειακά πρότυπα που τον θέλουν πολεμοχαρή να τραβάει το σπαθί του με τόση ευκολία, ο Άρης στον Σκορπιό μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε το χάρισμα της ελεύθερης βούλησης. Σε ποια σημεία της ζωής μου έχω την επιλογή να ενισχύσω την δημιουργικότητα και να φέρω ζεστασιά και Φως; Ο Άρης στον Σκορπιό δεν είναι ο ίδιος με τον Άρη στον Κριό. Γι’ αυτό και τώρα η απλή λύση του να πολεμήσει το πρόβλημα δεν είναι έξυπνη στρατηγική. Ο Άρης τώρα βγάζει τη πανοπλία του, πετάει τα όπλα και ξεγυμνώνεται ζητώντας ο ίδιος βοήθεια, δείχνοντας τις ευαισθησίες του, ζητά να ξεκουραστεί στο «σπίτι» δίχως κριτική. Είναι ήρεμος και αν ακολουθήσουμε το παράδειγμά του θα δούμε πως ευκολότερα κερδίζουμε αυτό που θέλουμε εκφράζοντας την ανθρώπινη, ευάλωτη πλευρά μας και με ειλικρίνεια ζητώντας όσα επιθυμούμε. Ο Άρης στον Σκορπιό έχει το χάρισμα να παραμένει ψύχραιμος υπό πίεση (χάρισμα που προικίζει επίσης σε όσους γεννήθηκαν με τον Άρη σε αυτή τη θέση). Δεν δρα παρορμητικά όπως στον Κριό. Ζητά τώρα να ακολουθήσουμε αυτό το παράδειγμα.

Τέλος θέλω να αναφέρω το σημαντικότερο, πως ο Άρης στον Σκορπιό αφυπνίζει μέσα μας την συνειδητοποίηση μιας ουσιαστικής τεράστιας δύναμης που διαθέτουμε. Όταν πληγώνουμε άλλους, τραυματίζουμε τον εαυτό μας. Όταν αγαπάμε όμως τον εαυτό μας, το περιβάλλον μας αγαπά επίσης. Αν σεβόμαστε και εκτιμούμε τους άλλους, σημαίνει πως είμαστε κι εμείς άξιοι σεβασμού και φτάνουν να μας εκτιμήσουν και οι άλλοι. Τόσο απλό. Όλα επιστρέφονται γρηγορότερα, τα γρανάζια του Κάρματος ανταποδίδουν την ενέργεια που εκπέμπουμε άμεσα καθώς ο Άρης με τον Δία σχηματίζουν το ταυ τετράγωνο με τους δεσμούς της Σελήνης όλο τον Δεκέμβρη και το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Η πληρωμή και η ανταμοιβή είναι εδώ. Συμβαίνει τώρα.

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα

SHARE
Previous articleΖΩΔΙΑ ΗΜΕΡΑΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Next articleΚαφεδάκι στο GASTON, με τους πιο ωραίους βολεϊμπολίστες,του ΗΡΑΚΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ!
Peny Peny
Το Penypeny είναι για τις γυναίκες και τους άνδρες που έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους. Είναι 2πλο όπως η αρχή και το τέλος ή και αντίστροφα το τέλος και η αρχή. Και αν κάτι δεν πετύχει με τη μία φορά,υπάρχει και η δεύτερη. Η κακή και η καλή πλευρά της Πένυς. Γιατί μία φορά δε φτάνει….και θα το ξαναεπισκεφτείς! Γιατί το κάνω για τις δύο υπέροχες κόρες μου,για να γίνω το παράδειγμα τους.’Οπως υπάρχει ο ήλιος και το φεγγάρι μου ,όπως τις έλεγα μωρά. Γιατί διανύω τη 2η εικοσαετία μου.Γιατί όλα έχουν 2 όψεις…όπως τα νομίσματα. Γιατί σε μια σχέση χρειάζονται δύο.Γιατί όπως λέει και ο Νίτσε”ένας άνθρωπος που έχει ένα γιατί να ζήσει,αντέχει κάθε πως”. Γιατί υπάρχει το καλό και το κακό,το άσπρο και το μαύρο,η γη και ο ουρανός,το αλάτι και το πιπέρι.Το αλάτι για να κάνει πιο νόστιμο το φαγητό και το πιπέρι πιο πικάντικο. Το Penypeny σου δίνει επιλογές,μέσα ή έξω.Peny και στο τετράγωνο με μαθηματικούς όρους.’Οπως τα μικρά και τα μεγάλα πράγματα στη ζωή.Διαλέγεις τον κακοτράχηλο δρόμο ή τον καλό.Μπορείς να τον περπατήσεις με φλατ παπούτσια ή με τακούνια.Γιατί όταν παρουσιάζεται μια ευκαιρία πρέπει να είσαι έτοιμος.Γιατί το νούμερο 2 είναι καλύτερο από το νούμερο 1 όπως λέει και ένα άρθρο της PEPSI από μεγάλα στελέχη της ”η χαρά του να είσαι το Νο 2”.Γενικά το 2 μου αρέσει περισσσότερο από το 1 ,γιατί έχει καμπύλες όπως η γυναίκα.Γιατί υπάρχει η χαρούμενη και η λυπημένη Πένυ. Γιατί όταν διαβάζει μια γυναίκα το Penypeny θέλω να γελάει,να διασκεδάζει,να βρίσκει ενδιαφέροντα θέματα που την αγγίζουν,να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα της,να ενημερώνεται,να περνάει καλά.Θέλω να δείχνω αυτά που θέλει μια γυναίκα άσχετα αν μπορεί να τα έχει ή όχι…γιατί πολύ απλά μπορεί να τα ονειρευτεί. Όπως λέει και το Penypeny, η ζωή έχει δύο όψεις. Μπορείς να ονειρεύεσαι ή ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ!!!