Άντζελα Ευριπίδη: “Θέλω να είμαι αναγνωρίσιμη λόγω της δουλειάς μου, όχι για τη σχέση μου”

Συνέντευξη στον Σπύρο Καλαματιανό

296

Η Άντζελα Ευριπίδη μια γαζέλα της ελληνικής μόδας, ένας πραγματικός άγγελος μεσογειακής ομορφιάς, ένας υπέροχος πολυτάλαντος άνθρωπος, σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για λογαριασμό του PENYPENY.GR

Απολαύστε την!

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα;

Γενικά είμαι πολύ δραστήρια και ψάχνομαι πάντα για καλύτερες συνθήκες εργασίας ή συνεργασίας… Τα τελευταία 6 χρόνια έχω συνεργαστεί με αρκετούς (πάνω στο μάρκετινγκ, το pr και ειδικότητα την πώληση) που δεν ευδοκίμησαν τα πράγματα όπως τα περίμενα… Ωστόσο είμαι πια στην προνομιακή θέση του να μεταφέρω τις γνώσεις μου και να φτιάξω κάτι δικό μου… Μέχρι όμως να υλοποιηθεί αυτό που έχω στο μυαλό μου, δεν θα ειπωθεί στα media…

Πασαρέλα, φωτογράφιση ή παρουσίαση είναι αυτό που σε κερδίζει περισσότερο;

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω… Όλα είναι διαφορετικά και έχουν την γοητεία τους… Ωστόσο, ξέχασες τα διαφημιστικά και τα video clip που και σ’ αυτά υπάρχει ένας διαφορετικός κόσμος, γίνεσαι ηθοποιός … Ίσως για όλους αυτούς τους διαφορετικούς τομείς …Το μόντελινγκ μας κρατούσε πάντα σ’ ένα ενδιαφέρον και δεν βαριόμασταν εύκολα.

Τι είναι αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με τον χώρο της μόδας;

Το έχω ξαναπεί στο παρελθόν… Εγώ δεν ήμουν αυτή που πίστευε πως κάποια ημέρα θα έκανα αυτό το επάγγελμα για να βγάλω τα προς το ζην… Στην ουσία οι άλλοι πίστευαν σ’ εμένα και επέμεναν μέχρι να το συνειδητοποιήσω κι εγώ.. ο αδελφός μου ήταν η αφορμή και μετά ακολούθησε το σύμπαν.

Είχαν αντίρρηση οι γονείς σου, στην απόφαση σου να ασχοληθείς με τον χώρο της μόδας;

Όλοι οι γονείς έχουν την ανασφάλεια τους ως προς μία κατεύθυνση την οποία δεν γνωρίζουν… Είτε αυτό λέγεται μόντελινγκ, είτε αθλητισμός, που στο δεύτερο μάλιστα ακούγονται και πολύ περισσότερα λόγω ουσιών… Πιστεύω όμως, πως αν έχεις γαλουχήσει το παιδί σου σωστά και του έχεις εμπιστοσύνη, όλα πάνε κατ’ευχην…

Μετράς πολλά χρόνια στον χώρο, ποια συνεργασία σου είναι σταθμός της καριέρας σου;

Μέσα στα 20 χρόνια στον χώρο αυτό, έχω συνεργαστεί με πρακτορεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό για fashions shows, φωτογραφήσεις, παρουσιάσεις στην τηλεόραση, καλλιστεία, video clips, έχω σχεδιάσει δική μου σειρά… Δεν ξεχωρίζω κάποιο περισσότερο… Όλα είχαν τον σκοπό τους και όλα μου διαμόρφωσαν τον σημερινό μου χαρακτήρα.

Κρατάς μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την προσωπική σου ζωή, είναι κάτι που το κάνεις κατ’επιλογή;

Έχω μια θεωρία, αν και αυτή δεν την ασπάζεται ο κόσμος… θέλω να είμαι αναγνωρίσιμη λόγω της εργασίας μου και όχι της έκθεσης της προσωπικής μου ζωής, από την άλλη αν βγει κάτι προς τα έξω… Το επιβεβαιώνω, αν ερωτηθεί, σε σημείο βέβαια που να μην ενοχλεί τον άνθρωπό μου.

Περιέγραψε μου ένα ευτράπελο που σου συνέβη στην πασαρέλα;

Αυτή την ερώτηση θα έπρεπε να την απαντήσω μαζί με την κολλητή μου φίλη, τη Νόνη Δούνια, με την οποία έχουμε ζήσει όλα τα ευτράπελα μαζί και κλαίμε από τα γέλια μέχρι και σήμερα!! Δε γράφονται σε λίγες γραμμές, ωστόσο θα σου πω πως ήταν επί καθημερινής βάσεως και σε όλα τα πράγματα…Από το πώς μας έβαφαν, μας έντυναν, μας χτένιζαν, μέχρι με τι ανθρώπους συνεργαζόμασταν…

Ποια είναι η γνώμη σου για την σημερινή εικόνα της Ελληνικής Μόδας;

Θα ήθελα να ήταν πιο ποιοτική… Υπάρχουν άξιοι σχεδιαστές, φωτογράφοι, make up artist, στυλίστες και κομμωτές που δεν μπορούν να δείξουν το ταλέντο τους και να εκτιμηθεί… Όλα περιστρέφονται γύρω από ένα reality που κυριαρχεί το gossiping και η αυθάδεια, υπάρχει και η ευγένεια και το ήθος παιδιά στον κόσμο αυτό, μη το ξεχνάμε!!

Ποια είναι τα ανεκπλήρωτα όνειρα σου που θέλεις να κάνεις πραγματικότητα στο άμεσο μέλλον;

Είναι πάρα πολλά.. αλλά θα πω τα πιο σημαντικά.. έχοντας την υγεία μου να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο με τον άνθρωπό μου και να κάνω άμεσα την επιχείρηση μου, έχοντας και την σίγουρη επιτυχία στα χέρια μου!!

Τι θα ήθελες να πεις κλείνοντας;

Θα πω το μότο μου μπας και εμπνεύσει και άλλο κόσμο, όπως εμπνεύστηκα κι εγώ «Για να έχεις όσα δεν είχες, πρέπει να κάνεις όσα δεν έκανες»