7 κανόνες για να παραμείνεις σφιχτή από τον διάσημο body coach Joe Wicks

126

Ο Joe Wicks – aka the Body Coach, είναι ο άνδρας πίσω από το hashtag #LeanIn15, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί περισσότερες από 1 εκατομμύριο φορές στο Instagram. Η… αποστολή του; Να μας κάνει πιο fit και πιο υγιείς. Αν ρίξεις μια ματιά στο Instagram του θα καταλάβεις (σ.σ. έχει περίπου 2.5 εκατομμύρια followers).

Ο Wicks έχει 7 απλούς κανόνες για να κάψεις λίπος και να σφίξεις το σώμα σου. Και το καλύτερο; Σίγουρα μπορείς να τους ενσωματώσεις στη ρουτίνα σου. Ανακάλυψε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες.

Κανόνας 1: Κάνε διαλειμματική αερόβια 4-5 φορές την εβδομάδα για 25-30 λεπτά

Ο Wicks συστήνει τη διαλειμματική προπόνηση ως έναν γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο να κάψεις λίπος. Αν ακολουθήσεις τα σύντομα workouts του, το σώμα σου θα συνεχίσει να καίει λίπος, ακόμα και αφού ολοκληρώσεις την προπόνησή σου και ο μεταβολισμός σου θα πάρει «φωτιά». Δες εδώ ιδέες για διαλειμματική προπόνηση.

Κανόνας 2: Πιες 2-4 λίτρα νερό την ημέρα

Θα έχεις ακούσει σίγουρα πολλά για το νερό – πράγματι, είναι «κλειδί» για την απώλεια βάρους. Αν δεν πίνεις αρκετό νερό, το σώμα σου θα αφυδατωθεί και, τελικά, ο μεταβολισμός σου θα επιβραδυνθεί.

Κανόνας 3: Προετοίμασε και μαγείρεψε το 80% των γευμάτων σου κάθε εβδομάδα

Είναι απλό: Αν έχεις προτετοιμάσει υγιεινά, σπιτικά γεύματα θα γνωρίζεις, καταρχάς, τι είδους «καύσιμα» δίνεις στο σώμα σου. Κι αν δεν είσαι σίγουρη πώς θα το κάνεις αυτό, εδώ θα μάθεις πώς  θα φτιάξεις την Κυριακή ΟΛΑ τα γεύματα της εβδομάδας!

Κανόνας 4: Φάε έξω 2-3 φορές την εβδομάδα

Αυτό δεν μετράει μόνο για ένα βραδινό γεύμα σε εστιατόριο, αλλά και τις φορές που θα παραγγείλεις μεσημεριανό. Ξέρεις τους κανόνες για το ΤΕΛΕΙΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ που δεν παχαίνει (οι τροφές, οι έξυπνες σος σαλάτας και τι θα φας έξω);

Κανόνας 5: Πιες αλκοόλ δυο φορές το μήνα

Ναι, μπορείς να πιεις αλκοόλ, αλλά μόνο δυο φορές το μήνα. Ποια ποτά μπορούν να σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος;

Κανόνας 6: Σοκολάτα ή παγωτό για εσένα, δυο φορές την εβδομάδα

 

Κανόνας 7: Επανάλαβε κάθε εβδομάδα, όλο το χρόνο

«Το να παραμείνεις fit και υγιής είναι μία lifestyle επιλογή. Είναι μια συνήθεια που όλοι μπορούμε να υιοθετήσουμε» λέει ο Wicks.