Αλμυρό κέικ με καπνιστό μπέικον,ελιές&γραβιέρα

20

Υλικά 

  • 4 αβγά
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 140 γρ. γάλα
  • 250 γρ. γραβιέρα Νάξου, τριμμένη
  • 170 γρ. καπνιστό ρολό μπέικον γεμιστό με κρίταμο, κομμένο σε κομματάκια
  • 150 γρ. ελιές πράσινες
  • 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.γ. φρέσκο δεντρολίβανο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα κρατάμε στην άκρη.

Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ελαιόλαδο, το γάλα, τη γραβιέρα, το καπνιστό ρολό μπέικον με κρίταμο, τις ελιές, τη ρίγανη, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα.

Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά για να μην ξεφουσκώσει.

Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε το μείγμα.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 -35 λεπτά

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here